Oct 27, 2011

Khas Untuk Anak Mama~ =)

Kali pertama merasa alam mengandung...hihi~
tak tahu apa yang perlu dibuat,
apa yang perlu dibeli...
baru² ni biras aku roger pasal My Dear Warehouse Sale kat Puchong...
dia ajak pergi sekali dengan dia...
aku setuju je...
dah alang² ada geng nak shopping,
ada orang nak bagi advice apa yang patut dibeli...
tambah pulak semalam cuti Deepavali...
masing² free..especially dak encem lah...
dia punya schedule kalah CEO, COO segala...hahaha  =P


Memang seronok tengok barang² baby..
semua comel²...
tapi aku beli untuk newborn je dulu...
yang penting²...
selebihnya cuma survey...
mana patut beli sendiri, mana patut MINTA HADIAH~!  v(^___^)"





baju ni RM10 sahaja...
beli satu je...sebab tak tahu lagi jantina baby apa...hihi~





stokin kaki dan tangan dan kasut for newborn baby....
semuanya RM4 setiap satu...
kalau beli online orang jual RM8...lalalala~  ^__^





Bedung untuk baby, RM30
dan stokin baby, RM12...





botol susu Tommie Tippie saiz kecil...
khas untuk newborn baby...RM25



Dah! tu je pun yang aku beli...
total semua RM93...pffttt~
ni baru harga yang ada sale...
bayangkan kalau beli time BUKAN sale?? perghhh mencekikkk!! =.=


Barang² My Dear banyak yang besar²...
macam toys, playpen, katil kayu, stroller, walker etc etc...
harga memang JAUH lebih murah dari harga pasaran biasa...
contoh stroller yang berharga RM400+
kat warehouse sale ni dorang jual RM100+ je...
banyakkkkk gila beza!! soooo worth it!
tapi barang² besar gitu kitorang nak mintak hadiah kat orang...
takmo beli...kahkahkah~   v(^__^)"


Lepas ni nak pergi warehouse sales Pureen pulak...
setiap 4 bulan sekali....
dijangka next month lah akan ada sales Pureen...yeyyy!
memang bagus pun shopping barang baby awal..
sebab aku dah tak larat nak berdiri lama²
tekanan darah rendah kan...cepat rasa nak pitam! @__@
bila dah beli barang² baby,
kena la cari almari baju untuk baby pulak ye dak??
err kat mana ada jual almari baby murah² ek?? hihi~  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

27 comments:

oya said...

sonoknya..murahG..

mOoN said...

waaaa... rasa x sabar jugak nak shopping barang baby.. but tunggu la lagi 3 bulan,, baru nak start prepare.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah murah giler.. tak jumpa akak harga ni dulu. pelan2 beli yer.. kang membazir sebab baby baru lahir ni barang2 dia bukan nak pakai lama, mcm baju tu. botol susu lala sampai sekarang jadi tugu je x guna sebabnya lala menyusu badan 100%. dulu masa baru lahir.. semua baju & seluar dia mcm lelaki. yelah last check up dr scan then bgtau jantina. mula2 kitorang x tau pun tp org ckp lelaki so xde la baju gadis.. tp apakan daya dr pecah rahsia. tak sempat nk pegi next shopping dah bersalin dulu. hari lala keluar tu memang dh plan nak gi shopping lagi.. dah dia x sabar2. keluar awal 3 minggu.. kekekekeke. byk barang lala tak guna lagi.. walker bagai tu kena tggu besar tp dah ada

pena rozie said...

Shopping la awal2. Nanti dah perut besar dah x larat tau....

Anum said...

anum suka style awk
shopping awal2, senang kan

aimie amalina said...

seronoknye tgk akak sopin utk newborn ni
murh jugaklah
sebb selalu brg baby mahal kan
huhuhu

wee
bagus la
nnti baby akak dh beso
bole tunjuk die entri ni

"nila yg mama abadikan kisah kamu dlm blog ni.."

hehehe

nabilah_2908 said...

oh...bahasakan diri Mama eh... :)

mas saari said...

tak perlu beli banyak2 yana.. nanti baby dah lahir, konpem dpt banyak hadiah dari kawan2 dan sedara mara!

Iela Fazielah said...

xpe beli sikit2 dulu...... selamat bershopping ea

YanaMIB said...

xboleh jugak nk harapkan hadiah org bg..buatnya xdpt apa yg kita nak kan dh susah..hihi better prepare je awal²..cuma jgn berlebih² je =)

Isteri Encek Bard said...

seronoknya yana pi shopping barang baby ni. IEb selalu gak beli tuk anak buah.. hihihih.. suker baju-baju comel nie

Isteri Encek Bard said...

seronoknya yana pi shopping barang baby ni. IEb selalu gak beli tuk anak buah.. hihihih.. suker baju-baju comel nie

si ngokngek said...

waa..rasa macam nak baby balik lah..dahsyat bedung skrg..siap corak warna warni kartun bagai..

time dulu2..warna putih ja..:'(

hahaha

CikNaa said...

murah la yana.. teruja nya! tapi tak boleh beli lg. baru masuk 4 bulan =) orang cakap tak baik.. btw, bagus dah beli cket2..

MamaEma said...

wow..murah sesangat

Puteri Iqa Izyan said...

wahh shopping sakan untuk baby ni.. =))

bedung tu comel je kot. huu

nurkaloi said...

syokknyee !
untung laa baby
awal2 lagi dah beli heehehe

Lya Colours said...

tersengih baby dalam perut tu tengok mak dia shopping utk dia

kayrul-shah said...

seronok tengok barang baby..murah2 plak, kalau macam nie mau diborong semuakan...baju newborn tue tak perlu beli banyak2, baby kan cepat membesar....

lagi satu jangan ajar baby tidur buai..kang susah, mana2 pergi jalan nak kena ngusung buai

missbby said...

kalau boleh beli awal lagi bagus, akak dulu masa anak kedua, mengada nak shopping last minit, sekali tu dah malas nak berjalan, kalau boleh nak bukak pintu kereta terus masuk je kedai baby beli barang..selagi mampu belilah apa yang perlu..kadang kita tak tau tetiba terbersalin awal ke kan..

diana said...

salah satu perkara best bila mengandung ..dapat shopping barang baby..:p

Cik Asma BLuppy said...

tak sabar nk tahu boy or girl...

POSH76 said...

besskan soping barang2 baby...

Hazman said...

Yana : Suruh ujang standy untuk beli CAR SEAT sekali...

YanaMIB said...

car seat and sume brg2 besar kitorg nk mtk adiah kt org laa..huwawawa ko mahu jadi sponsor pertamakahh?? =P

Lulu Caldina said...

sogo sale.. lagii murah, lagii lawa..

eliyaezlinalias said...

yana kalo nak cari almari simpan bju baby cer tengok kt ikea...cri chest drawer nama aneboda cuma rm199 jek...berbaloi2!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers