Aug 26, 2010

Begini Rasanya Menjadi Pekerja Buruh

Hari ni ada site inspection kat Giant yang baru siap kat Seri Kembangan...actually bukanlah Seri Kembangan sangat...dekat area Equin tu...company aku handle bahagian fire safety, so kitorang kena check la semua peralatan M&E, air-cond yang dipasang dalam bangunan berfungsi dengan baik bila ada kebakaran.....

Semalam tak hujan, makanya hari ni cuaca amatlah panas...dari pagi tadi, kul 10am sampai lah tengah hari duk check bangunan je...haduyyaiiii~   bayangkanlah time² pose ni berjemur tengah panas...walaupun bangunan dah siap, tapi mana ada air-cond!! panas weiiiii~  rasa nak pitam pun ada tadi....T___T
Kaki tangan pun jadi menggeletar...*macam teruk sangat la pulak kerja kau kan...huhuhu~*

Nasib sahur tadi makan nasi...tapi sekarang aku bukannya lapar...aku sangattttt DAHAGA!! tambah pulak tengok pekerja² buruh dengan consultant² and kontraktor majoriti chinese, teguk air mineral, air sejuk...perghhhh tergugat imanku....*sabar yana...be strong! yu can do it!!*








Ini lah rupa bangunan hypermarket yang baru dibina....belum siap sepenuhnya...sangat berdebu...tekak jadi sangattt kering T____T     Next week (Khamis) dah kena present kat Bomba untuk make sure bangunan ni selamat bila time kebakaran.... grand opening dijangka during hari raya nanti...insyaAllah~   cepat dorang ni buat kerja....^_^







Ini lah kerja aku bila bangunan dah siap dibina..sebelum bangunan siap banyakkkkk  lagi prosedur nak kena buat....kang korang ingat senang gilerrrr keje aku, datang site, buat inspection...bahahaha~  kalau lah memang ada kerja semudah tu....hurmmm -____-'

Aku sangat letih sekarang...tak larat nak buat kerja...datang opis semata² nak tengok belog...?? *apakah*  Petang ni memang nak borong air sejuk kat bazar....DAHAGA WEIII!! aargghhh~




33 comments:

mizz sue said...

BESTNYE KEJE YANA..SU NI KEJE LARI BIDANG....BEST KAN ORG KEJE GOMEN DAPAT WIT RAYE..KITORG HARAPAN JE LA,,.

meo emo apakah? said...

wah... perasmian kaunter cashier oleh YB Cik Yana ... huhuhuhu

cik yana keje ape sbnrye? apakah?

JKR? Construction? H&S? Majestrit?

meo emo apakah? said...

wah... perasmian kaunter cashier oleh YB Cik Yana ... huhuhuhu

cik yana keje ape sbnrye? apakah?

JKR? Construction? H&S? Majestrit?

makdara TERDIVA said...

okla tu..dah mcm contractor kelas A

samala..akak dtg opis semata2 tengok belog & fesbuk..tapi raya dpt bonus..yeeehaayabedabedu..

nak duit raya dtg umah :)

syirakhalid said...

jgn bayang2kan air yg mcm2...nnt lagi dahaga..hehe

nabilah_2908 said...

hehehe....sabar...sabar...tk lama dah nk buka.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU BERBUKA - PART 1

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

tulaa..orang suh blaja aritu amek account senang kira duwittt tanak..nak jugak keje buruh binaan..hambek! hehe

diana said...

awak jangan pikir sangat
tentang dahaga tu..
nanti jadi lagi dahaga..
ape kata awak pikir pasal tidur..
hehhe

POSH76 said...

sabor dugaan tu...tapi tngk ur keje tough gak ni...sabar yer sis jab lagi buka naaa

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
yana pn lari bidang..huhu~

y@n@ M!B said...

:meo emo apakah?:
haha tau xpe..ai model sambilan..lalala~ =p

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA :
hahaha sy pn dpt bonus gak..weee~

rmh akk katne? sy mmg suka beraya rmh org..ngee~

y@n@ M!B said...

:syirakhalid :
tgh cuba xbygkan..tp teringt pekerja² minum air sirap..pehhh leleh siottt -___-

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
huhu tenkiu tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE.:
bwahahaha..keje akaun sakit pale la pulok..migrain..xpun rambut senang gugur..wakaka~ =p

y@n@ M!B said...

:diana:
tidur?? klu kt rmh mmg dah lelap ni..heee~ berusaha utk tak pk!gambate! ^_^

y@n@ M!B said...

:POSH76 :
huu tenkiu sis..insyaAllah sy cuba berthn...=)

Along Tapa said...

siyes dowh arini mmg panas kering...aku sndiri haus...ko inspect bangunan tu betul2 cik yana sebelum present...kang jadik macam jusco kat sini(melaka) awal tahun dulu...hahaha

Blog nostalgia budak Muor - Cerita berbuka puasa

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
kenapa dgn jusco tu? aku inspect utk make sure sistem m&e berfungsi so org awam sempt keluar time kebakaran..hehe~

Rinna said...

Sabo2 dah nak dekat buka pose dah nie.. :)

Kap said...

jangan fikir apa orang cakap, wak.
just kerja bersungguh sungguh.
biar allah nilaikan.

Mr Noble said...

oo giant tu, cepat betul dia buat kan? tau2 dah nak siap.

ribena.illina said...

zra xdahaga pulak ari ni.besssss jek tdo..nape x dahaga ek? HAHAHA!

y@n@ M!B said...

:Rinna:
berjaya thn smpi berbuka semlm..yeayy! =)

y@n@ M!B said...

:Kap:
insyaAllah..thanks =)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
sbb structure dia simple, tu bley siap cpt =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
cis cis cis..klu tido mmg la xdahaga..sbb mulot penuh dgn air....liur basi...ngeee~ =p

Lya Colours said...

saya keje pon selalu keluar2
panas weyhh skrg niii

ct odah said...

sian org kje site nih...tu tak larat nk pose...tp ade yg bt alasan jer...

dotblogspotdotkom said...

orang hebat... mesti la keje hebat.... kalau mcm pakcik nih.... depes....peon.. hantar surat.. tak de le hebat mana keje nye..huhuh

salam aidilfitri utk kamu....

Fida Faizal said...

salam . macam best je tu . hee

meo_apakah? said...

cik yana model?

apakah?

huhuhu

:p

Wan Gerrard said...

cambest je keje camni^^
kerja kat construction site

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015