Sep 19, 2013

Flora Kafe @Amp Walk

Assalamualaikum...


Hari Isnin lepas...Hari Malaysia....blogger Yanty ajak kitorang menjamu selera sambil ber-gathering kat Flora Kafe....first time la pulak menjejak kaki kat tempat ni....



First impression bila masuk restoren ni macam, "woww meriahnya bunga-bungaan...mungkinkah owner nya mat bunga??"  kahkah  *kiddin'*  yela ko bayangkan setiap sudut ada bunga! dinding, siling...nasib baik kerusi meja tak diperbuat daripada bunga! pffttt



Pernah masuk JJCM lagi okeh!! kelassss!! lagi la berkobar-kobar nak melantak...mesti sedap menu-menu kat sini....yummm!



punya la cantik dekorasi meja....siap berlilin² bagai...cuma tak berapa sesuai untuk family yang ada anak kecik...habis dicapai nya lilin² tu...bahaya oii~! tapi kalau nak celebrate anniversary or detim dengan asben tercinta *ewahh* sesuai la sangat pi restoren ni....suasananya very the romantika ai tell yu!! dengan lighting malap-malap gitu... *winkkk*



Antara blogger yang hadir...hi korang! ^_^





papa mendemam masa ni....muka tak bermaya...tapi tetap hangkut biniknya datang sini....makan punya pasal kan...feveret the wifey gitu...hahaha~



Ekceli kan aku bajet restoren ni served menu western je tau....


sekali....ni yang aku dapat!



pelbagai jenis ikan goreng berlada hijau...sedap!! terasa lada tu! feveret oiiii!!



And ada lagi menu ikan goreng gini...cuma guna lada merah....pun sedapppp!! then ada lauk daging masak kicap black pepper, sup sayur, sayur apa tah yang masak lemak tu....tak perasan lak tak snap gambar lauk-lauk ni...grrrr  ko bayangkan je lah sendiri rupa lauk-lauk yang aku sebut ni haa....yang aku tau semua sedap! secukup rasa....sambal belacan pun ado! terbaekkkkk!!  *senyum sampai telinga*   ^___________^


Untuk side dish dorang ada sediakan makanan raya....eh! :p



err apa nama dia ni eh...yang makan dengan kuah lontong tu...a bit keras...mungkin dah terbiar lama...aku tak makan pun...  :)



kuah lontong...ni pun aku tak rasa sebab perut dah kembung....aku duk belasah nasi sampai 2 pinggan okeh!! tapi tengok gaya orang lain makan macam sedap je...huhu



kelapa apa tah...makan sekali dengan lontong agaknya...



cili....pun makan sekali dengan lontong...




Last sekali is dessert.............


Pisang salai dengan madu....nice!



pengat pisang....pun sedap!! dah lama tak pekena pengat pisang....hihi



oke tu je pasal menu...



Tenkiu Flora Kafe and Yanty sebab jemput kami menjamu selera kat sini....so far aku sangat puas hati dengan menu-menu yang dihidangkan....cuma nasi putih u tu kena improve sikit lah...a bit keras...


Service pun very nice! aku bagi 7/10 star!! *yeyy*




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik deco

Pearl Kaz said...

biasanye, nasi impit bulat2 tu lah dipanggil lontong.. kuah lemak tu dipanggil kuah lodeh.. pastu letak skali serunding kelapa. gituuu. (perghh.. terliuq plak dah.. haha)

Cik Eka said...

sedapnya pisang salai tu. Dah teringin. hehehe

patutla nama flora. banyak bunga rupanya.

hazman fadzil said...

macam gaya restoran gardens laa... kelebihan dari segi suasana tempat makan... cuma nak kasi tau yang ada tempek plak JJCM tu tak semesti best sebab diorang dipelawa oleh owner...yang sedap tu okey laa

Umi Qi said...

Yana...Umi Qi pernah buat review restoren Flora Cafe nih...mmg bestt makanan dia...omeyy ar mama zafirah...asyik puji zafirah jek nih nak puji mama zafirah..makin putih ar guna epyra...

Mila Ahmad said...

Masakan Flora Cafe memang terbaik.

Dkna Abza said...

pengat pisang tu nampak sedap je yana..

eima said...

lawa kedai rega mahai kompom mahai ...huhu

Yan Ty said...

Welcome to you and family too sis Yana. Salam kenal ye , in sha allah kita jumpa lagi. baru ada masa berBW. sob sob..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015