Sep 14, 2013

Zafirah's 1st Trial Buat Tocang...

Assalamualaikum...



dah lama aku ngidam nak ikat rambut anak dara aku nih....hahaha
rambut dia dah panjang sebenarnya....
kesian tengok dia rimas bila angin tiup rambut sampai masuk mata bagai....
lepas tu dia selalu menggaru kepala...
especially bila dia berpeluh....
lepas tu serabai terus rambut tu....  (-_-")
mak aku suruh trim rambut dia yang masuk mata tu....
tapi aku tak reti....
kang salah trim kang lain pulak jadinya...errr



mula-mula nervous gak nak ikat rambut dia...
takut dia marah...huhu
tapi Alhamdulillah dia tak kacau pun tocang dia tu...
mungkin sebab aku suruh dia tengok cermin and cakap 
betapa comelnya dia bila ikat rambut...kihkih
dengan anak-anak ni kita kena pandai psiko...
baru dia nak dengar kata...kan?? wakaka   :p 


Ada la sekali sekala bila dia teringat pasal tocang dia tu dia duk usik-usik...
mungkin tak biasa lagi....nama pun 1st time kan....
aku kena rajin la men-tocangkan Zafirah lepas ni....
kasi dia biasa dengan tocang idak la dia gatal tangan nak usik-usik dah....hihi




ouh sekadar info untuk korang....
aku beli getah rambut Zafirah kat Daiso....
nampak tak betapa peminat tegarnya aku dengan Daiso??kahkahkah
yang aku beli ni saiz S....kecik je...
sesuai untuk budak rambut halus macam Zafirah   :)
ada macam-macam kaler lagi...
senang nak matching kan dengan segala baju dia....weeeee!
kalau ikut apa yang tulis kat bekas tu...
dalam ni ada dalam 200 band....
banyak tuuuuuuuu.....
berbaloi aa beli dengan RM5....yeyy!


Jom tocangkan rambut anak!! (^___^)"









p/s:  tiba-tiba pulak rajin nak update blog hari minggu...ngeee


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

aizamia3 said...

Comel je gaya dia..
Itulah.. sesetengah budak tak suka rambutnya diikat.
Nasib baik dak Zafirah bg kerjasama yg baik.. ;)

psstt: ai pun merajinkan diri komen kat sini.. ;)

Fazleyatul Aini said...

comel. nampak ladies gitewww

Lilynn Wifey Sham said...

salam.. singgah sini.. done folo sini.. sudi sudi singgah :
SI RATU DI HATI SI DIA http://warnawarnithecolorz.blogspot.com

Teena Tna said...

Comel...dulu kecik2 Teena suka kalau ada org main rambut kita, dah besar ni, xde org nk main rambut kite lagi :(

mrs kayrul said...

gegirl abis zafirah...comel la

yana_popeye said...

comel gilerrrr ! comel sangat !

Effa Eddy said...

Wah... bestnya... Memang berbaloi lah dengan 200 band dapat dengan harga RM 5.00 je

mc laa said...

kak yana comeyy sgt zafirah buat tocang .. cubit pipi kang ! hehehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015