Sep 20, 2013

Zafirah Belajar Buat 'peace'!

Assalamualaikum...



Anak blogger kata ko kan....
makpak gila kamera...
haruslah berjangkit kat anak...kui kui kui~
tiap kali amek gambar aku akan cakap, "peace!"
so tiap kali dia dengar 'peace' dia tahu yang dia kena posing...kahkah~


Jom layan Zafirah posing sambil buat 'peace!'



oh FYI, Zafirah punya version 'peace' guna satu jari je....
dia nak buat thumbs up pun gaya yang sama....hahahahaha~
sumpah kelakar! dia tak reti nak ejas lagi jari jemari dia tuh~   :p



 bila terlebih eksaited dia angkat dua² tangan untuk buat 'peace!'  :p



 masa ni dia tengah tengok bebudak lain main....tapi tetappppp mendengar arahan mama suruh buat peace! bahahaha~  sabo je lerr....eh mahal jugak ye meja kecik kat IKEA ni...geram betul aku nengok....nasib baik jugak mahal...kalau murah lama dah aku rembat siap set dengan kerusi sekali !! pffttt~  >_<



 tu buat peace ke garu hidung??! (-_-")



 time ni aku suruh dia buat peace and duckface...dia paham dah duckface tu apa....hahahaha~  :p



posing kemahennnnn!! nak masuk blog mama katanya....kahkah~  eh berkenan betul aku dengan kerusi kecik gini....ni kat rumah mak mertua pakcik aku...area Gombak...lupa pulak nak tanya mana mak dia beli kerusi ni....comelsssss!!



si comel mama! 



Lepas ni kalau nampak gambar² Zafirah dengan jari telunjuk gaya mencucuk hidung tu...
pepaham je la dia tengah buat gaya 'peace' ler teww...hihi~


Anak korang...kalau posing buat gaya apa?? (^^,)









p/s:  hari Jumaat memang hari yang ditunggu² oleh setiap insan yang bekerja...sebab...esok cutiiiii !!!!! yeyy! *lompat bintang!*


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Mat Gebu said...

Peace juga (*_^)\/....betul lah che mat pun kenan dengan kerusi comey tu...sesuai utk kanak2...

MAY said...

oh...anakku klu bergambar belum tentu nk tgk kamera lagi..baru 7 bulan kenn! hekhek..

Mama Darwiish said...

hilang segala penat,sakit bila lihat telatah anak...

Allene said...

cute... budak2 memang susah agaknya nak buat peace tu.. hafidh pun guna 1 jari je.. da ala2 1 malaysia...

My Little Diary said...

alooo....comelnya....
peace!!!

Puan Ninie said...

heheh comel laa kakak da besar :)
anak kite posing pon x reti..kalau suruh peace pe tah lg kan hahaha
abes sume jari masuk mulut pandai le si sophea tu :)

permatabiru said...

mula2 belajar peace gitu la rupanya..hahaha

aizamia3 said...

tak ajar buat peace.. tapi bila sebut nama dan dia nampak kita pegang camera.. terus menyengih sambil nak rampas camera.. kehkehkeh..

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

Umi Qi said...

Pandai zafirah buat peaceeee...omey dia. Pandai mama ajar

Fazleyatul Aini said...

anak aku pandai buat lompat berganti-ganti. wahahaha anak la sangat

e k i n ♥ y u s r i said...

zara pon wat peace cm2
"1 Malaysia!"
hehehe

Aeen said...

comelnye dy wat peace 1 jari..hehe...xpe..lama2 nanti dapat la buat 2 jari tu..hehe

Uni_HAZ said...

Comelnye Zafirah. Cute je buat peace. Anak saya belum reti posing2 peace2 lagi. :)

Jom join :

#1 Contest My Story, My Life - Mudahnya Mengemas Rumah!

eima said...

aku suka zafirah ikat rambut sgt sweet hokey .....

UMIE SUE said...

comeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....sangat

diana said...

Dulu maisara bila posing mesti gaya tangan kat pipi..hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015