Sep 21, 2013

Sosej Segera....ermmmm

Assalamualaikum....



korang pernah rasa sosej ni???
mak aku dapat masa dia pi kursus kat UiTM Shah Alam baru² ni...
kat packaging tu tulis tak perlu letak dalam fridge...
kiranya bila-bila nak makan....
bukak plastik and ngap je terus...
macam makan jajan gitu....
ada 2 perisa yang mak aku dapat....
perisa ikan Tori and cheese...
sedap ke??
erm...ko nak jawapan jujur ke jawapan amek hati?? kahkah


oke tak kelakar....  >_<




mula-mula aku bagi Zafirah makan...
dah dia sibuk suruh bukak....
dia gigit sikit je...
lepas tu dia buang!
then aku try jamah sikit....
aku tak buang la yang dalam mulut aku tu....
aku teruskan kunyah dan telan laju-laju....
selebihnya???
tong sampah yang makan....
haaa paham??
panjang sungguh penjelasan aku tentang rasa sosej segera ni...hahahaha


oh sosej ni halal...
sebab memang ada logo halal JAKIM...
bukan logo halal bodoh je...
aku tak pasti benda ni laku ke idak di pasaran....
mungkin la tekak aku tak boleh terima rasa sosej ni....
tapi tekak orang lain sedap....
mungkin....
nasib baik benda free...
tak rasa bersalah pun bagi tong sampah makan...ngeee   :p


oke tu je nak cerita...
point aku cuma nak bagitau yang rasa sosej ni tak sedap!


bye! (^^,)





 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Zee Suhaini said...

kat mydin ada jual ni yana..harga boleh tahan gak mahalnya..tapi tak berani nak beli..nampak pon cam tak sedap..hehe

Norhaizan hakim said...

Nama pun segera...hentikan la makan benda2 macam ni..tapi tima kasih la bagi tau Yana..

aizamia3 said...

Elok jugak dak zafirah tak suka.. kalau tak.. satu keje lak mamanya kena carik beli.. ;)

D Yatie said...

Tak pernah jumpa. Haha. Dh tak sedap jumpa pun msti tak teringin nt. HewHewHew.

Chot said...

Pernah nmpak org mkn...tapi xpernah jumpa jual ktmne..huhu..sgt xsedap kah? Ruginya..

NJ said...

nasib baik tak beli.. selalu nampak je kat mydin.. pikir 2,3 kali nak beli sbb instant kan..

Mysarah Rahman said...

pernah beli time emergency nak kasi si kecik diam. masa tu dekat giant. but amazingly dia makan. ok2 aje! kitorang try rasa bukannya sedap pon tapi dia boleh habiskan sampai separuh. sedap agaknya kat tekak dia hahaha

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Shakira tak pernah beli lagi.. hehe akak! jom kreatifkan minda :)

Tak payah buat entry, komen dengan pantun je dah boleh menang hadiah. Ada berani? Jom join segmen kedua Shakira :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/segmen-komen-berpantun-by-shakira.html

Puan Ezy said...

kat giant ade jual kot..
nmpk sdap.. nsb xprnh beli..
xnk beli la.. haha

shera haifa said...

apa punya sosej nie.. ada yg segea ehh skrg. smua nk cepat ya

Aty_Fared said...

aku tak tau pon kewujudan sosej begini...huhu

Cik Puan Rara said...

Lah xtau pn ada sosej ni kak.kalo xmasak ni mmg payah skey nk mkn.kalo goreng tu sodappp.

Nuriesya Nadia said...

Dekat 7e area office ni pun ade jual tapi brand lain. Tak berani nak beli walaupun tengok orang ramai je duk buka fridge tu. Huhu.

eima said...

made in mana ni malaysia ke ....

diana said...

tak sakit perut ke??heheh//..risau nak makan benda2 gini bila tak di panas kan ke apa..kan??kalau masak balik sedap kot..:p

Azwanie Hisham said...

tak pernah lagi jumpa hotdog macam ni..
pestime tengok.. haha

lisanna said...

Sosej tu jepun lh.. orang jepun kan selalu makan tp dijepun punya lg sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015