Sep 12, 2013

Wooden Toy Pertama Untuk Zafirah~

Assalamualaikum....


ewahh tajuk tu....
umpama akan ada wooden toy yang ke-2, ke-3 dan seterusnya??
menangis dak encem baca entry aku hari ni....wakakakaka~   v(^__^)"



Ekceli lama dah aku mengidam nak belikan wooden toy untuk Zafirah...
first time aku tau pasal wooden toy ni dari blog Aty...
makcik tu meniaga wooden toy aku nengok...
pi la terjah blog dia...sementara stok masih ada! :)


Bila pi rumah orang yang ada wooden toy pun Zafirah seronok main....
leka dan khusyuk dia menatap wooden toy orang...
aku sebagai mama yang prihatin cukup kurang gemar bila anak duk mengidam...eh!
tiba² anak pulak yang mengidam...kahkahkah~  :p


Last weekend, setelah sekian lama aku duk berpantun, bersyair dengan dak encem tersayang...
akhirnya lembut juga hatinya untuk hangkut anak bininya yang comel terjah IKEA... *yeyy*
since sekarang ni awal bulan....musim orang baru dapat gaji...
kitorang plan gerak pi IKEA seawal yang boleh....
plan aku nak keluar rumah pukul 9.30am...
tapi dak encem punya sayang nak tinggalkan katil dan bantal² busyuknya...
pukul 10.30am baru keluar rumah! grrrr


Sampai IKEA memang lerr parking lot masih banyak yang kosong...
tapi bila naik atas, dah mula sesak dengan manusia..!
aku cukup rimas pi tempat sesak² ni....
kitorang tak round sangat pun...
biasanya seronok jalan² kat belah atas tu...
cuci² mata bayangkan rumah idaman kitorang sok nak deco sebegitu rupa...
tapi bila dah sesak...tak sanggup lah nak berangan bagai...
kitorang terus turun tingkat bawah...
amek barang apa nak dibeli....
then terus bayar!
memang tak banyak pun shopping kat IKEA...
tak pernah lagi aku memborong barang IKEA sampai penuh trolley...
biasa amek 2-3 barang je...
beli sikit², boleh datang banyak kali...
kalau beli sekali banyak², tak dapat aa nak cuci mata selalu kan?ngeee~


Lepas shopping ingat nak pekena meatball...
sekali tengok orang beratur kemain panjang...kensellllll~!!
kitorang lunch kat e-curve je....
seberang jalan je pung! huhu~


Zafirah tu dari keluar IKEA tak habis² suruh bukak menan baru dia tu...hehh~
nak makan pun tak senang dia duk jerit² suruh bukak kotak wooden toy tu...  -.-'


So bila sampai rumah...
laju² aku pasang wooden toy baru dia....
senang je nak pasang...
kalau nak bukak balik pun senang....
kot la nak tukar² colour block tu pi tempat lain....
habis je pasang, punya seronok dak bertuah tu main...!



senyummmm sampai telinga! :)






Sebelum tidur ngadap wooden toy....
bangun pagi pun nak main wooden toy! (-_-")
tapi Zafirah tak reti sangat nak main....
puas aku ajar....dia pi terbalik² kan je...hehh~
takpe la nakk....belajar pelan²...
mama takkan jemu ajar sampai Zafirah pandai~! (^__^)








p/s: oh lupa nak cerita...harga wooden toy ni aku beli RM30++...mungkin time sale harga lagi murah~  :)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

hana mz said...

comel..penuh dah gigi dia ^_^ buatlh lg entry zafirah

Nurzakiah Hanum said...

comel sangat2

erin said...

dh murah la tu, 39.90 tu kira lower down price, last year 49.90 :) sbb aku pun tgh aim..hahaha, tu pasal tau

eima said...

mmg murah nk main ni aku bw anak pi klinik .. hehehe sambil tu boleha mik ubat free hehehe

mOoN said...

errrr... acane nak main benda ni?

Cik Eka said...

murah la. hehehee

anak takdak lagi.
nanti nak belikan untuk anak buah. hehehehehe

Fazleyatul Aini said...

ajar dia guna flash card pulak. budak2 time kecik ni cepat pick up

EZAN IDMA said...

amboi zafirah sampai ke malam main haha

diana said...

nanti mikhail besar nak beli jugak la..beli sekarang lagi baik kan sebab harga tengah murah.kalau akan datang mesti mahal lagi2 barang dah keluar dari blog ni..ramai la yang beli nanti.

UMIE SUE said...

selalu su pergi tgok hrga 49.90..untung yana dpt harga rm30 u..murah lah..su dpat beli kat kedai lelong jer..hehhe..mmg ikea punya dapat rm5..hehhee..

D Yatie said...

Sama mcm arissa nyer. Tp mak arissa dulu beli 40+. Huuu. N awl2 dlu Arissa gitu la jugak. Sblm tdo main. Bgn tdo main. Kuar bilik angkut. Masuk bilik angkut. Hehehe.

Aty_Fared said...

30 lebih jer..?? sebab sebelum ni rega 49 rase nyer..pheeww..habes ar tak laku aku nyer menan...hahahaha... eerr..ko kalau nak tambah wooden toys lagi..boleh order direct yer...hahahahahahaha...*tetibe

hazman fadzil said...

tengok muka Zafirah sangat tekun betul laaa....excited pun ada tue

aizamia3 said...

Puas hati aku dapat menan ni..
Dak Zafirah bermonolog sambil main menan itu.

cha said...

sukala tu ada mainan baru ye zafirah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015