Sep 27, 2013

Selamat Menuntut Ilmu Di Negara Orang...dik!!

Assalamualaikum...



Semalam selamat dah hantar adik aku pi airport...
dia further study kat UK...
amek Masters in............
err....ermm.....


Reproductive Medicine and Developmental Biology....
pelik nau namanya...  :p
Adik aku pi Imperial College London....
dia naik Emirates, transit kat Dubai for 4 hours!!
then dari Dubai, turun di Gatwick Airport...
sebab airport tu yang terdekat dengan MARA House...
adik aku dapat scholarship MARA...
kalau self-sponsored memang aku tak bagi dia pi...
membazir!! kalau ayah banyak duit takpe gak...
tapi kalau sampai kena amek personal loan bagai....
tak payah laaa...kot balik dapat kerja bagus, gaji besar sekali pun...
tapi seumur hidup tanggung beban hutang kat bank...
what's the point kan ada sijil oversea tapi hidup penuh hutang??


Well...tu pendapat aku lah...
mungkin ada yang tak setuju...
sebab ada setengah orang cukup bangga dengan sijil oversea tu....
sanggup berhutang demi segulung sijil....zzzzzzzzzzz~


oh registration untuk masuk hostel is esok...28 haribulan...
sebab tu dia kena transit kat MARA House dulu...
esok baru dia gerak pi kolej....giteww~


Jangan ko tanya kenapa tak duk rumah sewa....
dah dapat kemudahan hostel guna kan je la...
hostel sana bersih dan lengkap facilities nya...
nak memasak pun boleh!
more, lebih privacy compared to rumah sewa...
paling penting....jimat kos!  ^_^



kiss lah Zafirah tu puas² yee....
Zafirah bukan paham tu dia bakal berpisah lama dengan maksu...
dia buat dekkk je...hahaha~



 mak ayah menahan air mata...aku je cool...kahkah~  :p


Flight adik aku jam 7.30pm....
pukul 6.30pm dia dah kena pi boarding area...
aku gerak dari rumah pukul 5 lebih semalam...
membuat bento Zafirah la...tu lambat...kahkah~
sampai airport pukul 6.15pm gitu...
dapat melepak 15 minit je....huhu~



 memang takde sesi menggugurkan air mata semalam....
memasing ego kot...
malu nak nangis depan orang ramai....kahkah~ *inisemuapoyo!*






Kitorang stay kat view area ni sampai adik aku dah masuk dalam flight...
walaupun tak nampak muka...
mak ayah aku nak jugak tunggu sampai dia betul² selamat masuk flight...hihi~
ni bukan first time adik aku pi oversea...
tapi first time pi sorang²!! pfftt!


Pukul 3am tadi adik aku wassap cakap dah sampai Dubai...
melanguk lah dia kat airport Dubai tu selama 4 jam...huhuhu~
sekarang ni dia masih di atas flight...
on the way to Gatwick...
kitorang memang dah suruh dia update perkembangan dia thru wassap...
aku dah create wassap family group...
senang semua orang boleh update perkembangan dia...ngee~



Aku pun tak tau apa motif gambar ni...sebab dah ada dalam kamera ku tepekkan aje....kahkah~


Farewell sis!!
enjoy your trip...
be safe!
jaga diri leklok kat negara orang...
rajin² baca blog kakak kesayangan awak ni...
akan sentiasa update perkembangan Zafirah nanti....huhu~
make sure belajar rajin²...
dapat dean list...
wahh kemainnn tinggi harapan aku...hahaha~   :p


kbai~!









p/s:  pagi tadi kemain Zafirah panggil maksu...maksu....Zafirah pronounce maksu as 'mak...ummm'...time maksu ada taknak pulak dia panggil²....dah takde sibuk mencarik...haii lah anak oiii....  (-_-")

p/s: tetiba bos tanya, bila aku nak sambung Master jugak...err  *krikk..krikkk...krikk..krikkkk*


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Lydia Amanda said...

Semoga selamat semua nya... bestnye aminah... dapat scholar... rezeki...

Nurzakiah Hanum said...

selamat berjuang

Rizziela said...

bestnya dapat sambung belajar oversea

hazman fadzil said...

hURMM....Ujang ajak jumpa tapi tak sempat la sbb office aku dekat ngan air asia...kalau terminal tu dekat setengah jam gak...next time la yea

Ahsan Nur Mubarak Annuar said...

besnyer gi obersea..~~~

Fazleyatul Aini said...

masa mak ayah aku hantar adik aku p Egypt first time dulu, menggugur ayor mata, dah tak kira ramai orang ke tak. haha. Alhamdulillah dah abis belajar. Kejap je dah settle 6 tahun. InsyaAllah next week balik for good =)

Umi Qi said...

Beruntung adik yana dpt sponsoredship...perghhh hebat kos adik amik tuh yana...ermmm krik krik krik tetiba terpukul muka umi Qi gak...bila agaknya kita nak sambung wat master? hahahha nak amik masterchef je lah bleh? kikiki

diana said...

hebat la adik yana..dapat tajaan MARA lagi..

aizamia3 said...

moga mendapat kejayaan cemerlang di tempat orang..
moga sihat dan kuat dengan persekitaran di sana.. ;)

Aty_Fared said...

Ko 2 beradik jer kan yana..?? Ritu jumpe adik ko..nmpak matured...eerrr...hahaha. ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015