Sep 24, 2013

Alphabet Mat Untuk Zafirah

Assalamualaikum...



Berjaya gak beli alphabet mat ni haa...
lama dah ngidam...
asyik ngidam je aku nih...
mengandung nya tak jugak! pffttt~  >_<


Kebetulan AEON Alamanda ada buat promosi...
RM59.90...errr murah ke??
masa beli tu dah rasa mahal dah....
tapi sebab ngidam kononnya....hahaha~
padahal duk terpengaruh tengok orang lain beli mat ni untuk anak dorang...
aku nak jugak beli untuk anak aku!
sanggup la pejam mata membayar...
eh bukan ke papa yang membayar?? kahkah~


Tapi menurut Aty dia dulu beli mat gini untuk Qaleef RM79.90...
bapak mahal !
maksudnya memang betul la aeon punya promosi...
bukan tipu²...kehkeh~
legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
berbaloi duit papa kan papa kannnn??  :p



Balik je rumah laju² bukak plastik...
mama yang hover sebenarnya...
Zafirah tu cool je...wakakaka~




Aku letak mat ni kat salah satu sudut area ruang tamu...
ruang tamu mak aku ni jenis memanjang...
perabot tak banyak pulak tu...
ada tv and sofa 3 seater je kat ruang tamu ni...
tv and sofa letak kat sudut satu lagi....
mak aku cakap memang saja biar rumah tu lapang...
seronok tengok cucu main lari² katanya...kihkih
so aku dengan selambanya gunakan sudut yang kosong ni,
jadikan playground Zafirah...weeeeeeeeeeeeeee!! ^__^


Aku buat gini pun sebab nak disiplinkan Zafirah
supaya dia tak sepahkan mainan² dia tempat lain...
kalau bersepah pun biar area situ je....
tapi ko pepaham je la budak setahun 7 bulan apa la yang dia ngerti pasal disiplin... (-_-")
aku plan nak beli pagar kaler² letak keliling mat ni...
macam kat rumah Abang Ben Ashaari....hikss
at least dia nak sepah² pun dalam tu kawasan tu je...
erm tunggu My Dear Warehouse Sale...  :)




Ekceli bukan la semua mainan dia aku letak kat ruang tamu....
aku cuma letak mainan kecik² and wooden toy je...
kiranya segala learning toy kita campak kat ruang tamu...
toys yang merepek²/besar letak kat atas...
kitorang banyak spend masa kat tingkat bawah daripada tingkat atas...
aku terpaksa divide mainan² Zafirah macam ni...
sebab kadang² aku nak menggosok baju kat bilik atas,
or nak melipat baju, nak mengemas segala....
dia sibuk nak ikut...
lepas tu boring bila takde benda nak main....
satu hal lah pulak nak hangkut mainan dia turun naik tangga hari² kannnn...
tu kena letak spare mainan jugak kat bilik atas...
pasal bilik mainan tu aku story entry lain yeh...hihi~


More, segala mainan² Zafirah bukannya aku lambakkan macam dalam gambar tu tau!
kang ada lak ingat aku ni pemalas nak kemas menan anak...grrr
tiap kali lepas main, biasanya waktu malam lah...
aku akan simpan segala mainan² dia ni dalam almari TV...
haa ko jangan tak tau....
orang lain punya almari tv hias cantik² letak bunga², frame bagai...
almari tv mak aku letak mainan² cucu...wakaka~   :p
yang tu pun aku story lain entry....
orang tak tanya pun kan...
tapi aku nak jugak cerita! ngee~


Selain jadikan tempat bermain/playground...
lagi satu fungsi Alphabet Mat ni ialah....


^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^

^







TEMPAT TIDUR!!!
pun voleyyyy lahhhh!! :p


oh gambar last tu sepupu aku....
makcik kesayangan Zafirah....
well Zafirah memang suka dengan orang kurus²...
tak tau kenapa...kahkah~



oke tu je nak cerita...bye!!








p/s:  abang ipar aku kena operate kepala hari ni....semalam dia sawan....kat Ipoh lak tu!! erm panjang ceritanya...dipendekkan....mohon jasa baik kawan² doakan kesihatan abang ipar aku...semoga selamat semuanya...amin~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

erin said...

sy beli mat ni kat giant pun 59.90 :) bukan harga promosi masa sy beli tu, tp dah lama beli masa aish kecik lagi, skrg dh x tau brape harga dia.

Dkna Abza said...

memang best wat tidur kat sini...hahahaa

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

Fazleyatul Aini said...

semoga selamat semuanya buat abg ipar yana

hazman fadzil said...

Kem salam kat sepupu yea.... hehehehe

Cik Puan Rara said...

bagus jugak eh.boleh buat tempat golek2.bukan golek,tido terus.hehehe.eh kak,mahal jugak eh mat ni.ingatkan murah.hehehe

Azura said...

nanti dah pandai abc, leh terabur2 kan alphabet tu. hehe.

Azura said...

nanti dah pandai abc, leh terabur2 kan alphabet tu. hehe.

Uni_HAZ said...

Saya pun ade beli jugak untuk anak first dulu. Last-last ke stor jugak tempat simpanannya. :)

Jom Join :

#1 Contest My Story, My Life - Mudahnya Mengemas Rumah!

aizamia3 said...

sambil main boleh baring2 atas mat tu.. ;)

apa-apapun moga abang ipar Yana cepat sembuh hendakNYA.. amin..

mrs kayrul said...

macam empuk jer tido atas tue....terpikir jugak kang beli nak sumbat kat mana la plak

Chekgu Azrine said...

kat giant akk tgok hari tu murah..nanti tunggu aish besar sikit nak beli jgk la

diana said...

Maisara punya gambar katun2..macam2 boleh buat..rumah la..kotak simpan barang la..tempat menyorok pun boleh..heheh

Rizziela said...

Syok sangat sampai tertido ek

eima said...

semoga abg ipar kamu kembali seat ..amin ....

zafirah suka org yg cam mama die la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015