Sep 15, 2013

SusunAtur: Melabel Baju-baju Kotor

Assalamualaikum....


Idea untuk melabel-label ni pun aku dapat dari blog I Heart Organizing...
bezanya, aku idak lerr DIY sendiri...
semua cari kat gugel...
edit tulisan kat Paint and Photoscape...
lepas tu print....
settle !!  ^_^



Corak yang aku guna ni aku search as 'gingham plaid labels'...
tak pun search 'scallop labels'...
nak round ke, square ke...
pandai-pandai la search kat pakcik gugel tu....


Masa aku print ni ink dah nak habis pulop! grrr
tu nampak pudar je kaler tu...hehh
makanya aku terpaksa la kaler balik tulisan tu dengan crayon....  (-_-")



aku guna crayon sebab tu je kaler yang ada kat rumah aku ni...kahkah
oh majalah Solusi tu takde kaitan pun dengan entry ni...
majalah tu sekadar alas untuk aku mewarna...
sebab kalau beralaskan lantai je nanti jadi tak cantik...
sebab surface lantai tak rata and licin macam majalah...
kalau tak percaya cuba lah sendiri...
cuba perhati apa beza mewarna atas lantai and majalah....   :)





Lepas settle mewarna, gunakan glue stick untuk tepek kat kertas tadi....
kalau printer korang cukup ink segala,
korang skip je la part mewarna guna crayon tu....hahahaha
aku suka guna glue stick ni...
gam dia tak terlalu kuat and tak comot....
aku nak lekatkan label-label ni kat dinding....
macam ni....




alolo comellllllsssss!
eh ikut mata aku comel la...ngee  :p
aku bukan nak lekatkan label-label ni permanently pun kat dinding....
mana tau akan datang dah bosan dengan corak tu...
nak tukar corak lain....
cabut je la label-label tu....
sebab tu aku guna glue stick....
mudah nak mencabut-cabut tanpa merosakkan dinding....  :)




Tampal pun ala kadar je....
tak kisah pun senget ke hape...
janji nampak labeling tu...
bukan ada orang lain pun nak tengok...
motif aku nak suruh laki aku tengok labeling tu....
idak la dia main campur-campur je baju-baju kotor dia....kikiki

oh ruang ni muat letak 3 bakul baju kotor je...
sebab tu ada 3 label je yang aku buat... :)



kbai !!














p/s: banyak pulak idea nak menulis minggu ni...hikss. :p


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Liyana said...

Rajinnye yana uiii.... kita main campak2 je baju koto...hehe

careno said...

Motip asingkan top n bottom tu knape ehh... mmg basuh asing2 eh... woo... rajin2...

aizamia3 said...

gunakan ruang dengan sebaiknya.. ;)

cik hani said...

bagus labelling macam ni..
takde la laki kite masing2 main campak je pakaian campur aduk

Fizah said...

dulu kat umah sewa buat gini gaks..tp utk towel..towel ayah, towel ibu, towel kakak , towel adik...;)

Teena Tna said...

Wahh, ada 5S lah kat rumah dia..
Kat tempat saya ada lah wt cmni, kt rumah, jgn harap lah.

MasReena said...

Kretif! SUka tengok blog berkaitan dengan organizing! =)

Gambar Saya Memandu Air Craft di Udara =)

hana mz said...

nak tanye soalan yang tak bkaitan boleh?hehe..solusi isu berape tu sis

mrs kayrul said...

bagus2...cara nie dapat mendisiplinkan satu keluarga....nampaknya kena amalkan cara nie juga...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015