Sep 3, 2013

SusunAtur: Mana ko 'Sorok' Baju² ko??

Assalamualaikum....


 Hari tu aku ada buat entry pasal almari baju aku nih (klik gambar)...
lepas tu ramai pulak komen tanya mana aku simpan baju² aku...
sebab dorang tengok lopong semacam je ruang almari aku ni kan...kehkeh
tersenyum ai baca komen uols okeh!!
tak sangka korang akan komen gitu...hikss~  >_<


Ekceli ruang ni idak la kosong, lopong macam ni...
kan aku ada cakap aku gantung kaum kerabat jaket...
macam ni haaaaa~!!



 kan penuh tu?? hahaha
untuk entry hari tu aku saja keluarkan jaket² yang ada...
sebab jaket² ni semua menutup hasil makeover aku tuh...kahkah~



idak la banyak sangat pun jaket yang aku ada...
eh 'jaket' yang aku maksudkan termasuk la sweater, kot etc etc...
nampak penuh sebab segala jaket² kitorang ni besar gabak...
ada 2-3 helai yang aku beli masa pi UK tau!
ingat nak let go sebab tak tau nak pakai bila...
tapi asyik la lupa nak snap gambar jaket tu...huhu~
err hagak² ada yang nak beli ke jaket aku ni kang???  :p


Telekung pun aku gantung kat kawasan ni jugak sebab senang nak mencapai time solat...  :)



Almari aku ni pulak ada few compartment....
erm 4 compartment gitu....
so baju² lain aku simpan kat comparment lain lerr...
gigih tak iols siap label gambar?? bahahaha~  :p





Segala mak nenek seluar pun aku simpan dalam almari ni...
pandai² la gunakan ruang yang ada....
selagi boleh sumbat gitu kan...
tapi aku susun elok² la....
janji bila bukak almari nampak teratur je segala pakaian dalam tu...
takde la serabut mata ni kan....  (^^,)



Untuk segala baju kurung, baju melayu, jubah², 
dress, tudung, aku gantung kat almari macam ni....
dulu aku memang gantung dalam almari sliding tu...
tapi serius tak muat...
rasa nak roboh almari tu sebab penuh sangat baju...hahaha~
tu aku transfer je baju² kurung segala kat almari ni...
aku kurang gemar sebenarnya almari tak bertutup gini...
tapi dah takde choice...
ni pun aku cilok mak aku punya...
dia taknak guna dah tempat gantung ni...
dia bagi aku....hihi~



kena susun elok² baru nampak kemas... 
sikit je baju kurung aku...
banyak yang aku dah tak pakai...
so aku simpan dalam beg...
mungkin nak let go bagi orang susah...
or nak jual as pre-loved items...
tengok keadaan.... :)


Aku jarang pakai baju kurung...
aku pi kerja pakai jeans and kemeja/blouse je....
kadang² pakai t-shirt....kahkah~
kalau rajin baru pakai baju formal siap seluar slack bagai...
kalau tak memang jeans manjang...
kecuali ada meeting dengan gomen sector...
aku usaha jugak la pakai formal dari atas sampai bawah...
means siap kasut bertutup bagai...
sebab....tempat gomen kan protokol manjang...kikiki~
takat meeting biasa² tiap minggu....
tak kuasa aihh nak formal sangat...
aku belasah pakai jeans and sandals je...
janji baju dah nampak formal....dah memadai!
takdenya orang nak telek dressing aku atas bawah....kannnn?? hahaha~


*off topic tiba²*


sambung balik entry almari baju...!



Selain almari besar tu, aku ada jugak simpan baju² aku dalam laci kecik ni...
dan ada jugak menumpang almari Zafirah...hihi~



oke tu je nak cerita...harapnya entry ni menjawab lah persoalan, kemusykilan korang pasal baju² aku yang 'disorok'....kekeke~


Ada apa² lagi nak tanya?? insyaAllah kalau tak keberatan aku jawab...buat entry bagai....kalau berat...err tu kita fikir kemudian...hikss~


kbai~!  ^__^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!



 


18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kemas

Chekgu Azrine said...

Akk xpenah beli almari..hehe

Tunggu dok umah sendiri nanti nak beli.
Or buat yg pasang siap..
Kemasnya.almari sis

Umi Qi said...

Kemas yer...cantik susun atur...tq kasi tips tuh...kena pi beli kt daiso ar buh segala2 lemari2 tecik dlm tuh kan ngeee

D Yatie said...

Huuuu. Iols klo tgk org kemas2 umah bilik bagai ni. Daku sng nak sentap sbb tak dok skli ngn laki. Wahahaha.

permatabiru said...

seriusly mmg nampk kemas..hihi

diana said...

kemas macam ni..akak sekarang pun simpan semua benda dlaam bekas..macam yana buat.akak tak suka terdedah je..macam barang mekap bedak bagai semua bubuh dlaam bekas bertutup.tak de dah letak2 atas meja solek.kira kalau masuk bilik cuma nampak almari katil dengan meja solek je..inspirasi dari entry yana dulu.senang nak mengelap pun sama..umah akak ni banyak habuk..

UMIE SUE said...

tenkiu yana!!
kemasnyyyeee..tempat baju su serabut lg

mc laa said...

akak tang hanger yang sangkut tudung tudung akak tu beli kat mane ? banyak sgt tudung sy .. kalau ade hanger cmtu senang sikit nk carik mne nak pkai ..

eima said...

hahaha aku bajet ko longgok je dlm raga kain ... pastu nk pakai korek dlm raga ...hahahha

Fazleyatul Aini said...

almari aku horror. sume aku sumbat. tapi biasanya baju kurung je aku gantung. dengan uniform kerja. shirt, seluar, kain2 aku lipat je

✿ pink velvet ✿ said...

menjelez tgk lemari tu.. terbekenan terus, pfftt~

Ujang9897 said...

jadah sanggup amik gambar disetiap sudut almari..hahahaha

nasib tak snap tmpat simpan spendar..hahahaha

EZAN IDMA said...

kemas nye! almari kite berterabur kekeke

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Asma said...

Ada baju sejuk budak tak? Kalo ada nak beli..

Aty_Fared said...

Haku tak tau kat mane boleh simpan kain baju kiteorg laki binik yg selambak..siyes pening..himpit2 smpai baju laki dah hntar dry cleaning pon berkedut balik....nak lene buat built in lemari ni..eehhh...kirchen cabinet tak buat lagi sibuk kan lemari baju..hehehh....tp mmng kemas lemari ko....tenang pulak mate haku nak pandang...:)

julie hussin said...

salam kenalan...

kemas nya almari dia....

aimun amanina said...

Sangat kemas..blh tahu tak kat mane nak beli almari pakaian tu..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015