Sep 11, 2013

SusunAtur: Kompartmen Dalam Laci | Partition Board

Assalamualaikum...




Ni laci opis aku....sebelum ni lebih berselerak dari atas ni....
lepas tu datang kegigihan untuk DIY sendiri kotak² kompartment....
guna kotak recycle...beli pembalut hadiah comel² untuk bungkus kotak² recycle tu...
idea ni aku dapat dari blog I Heart Organizing....
kagum dengan kegigihan awek mat saleh tu DIY segala barang² dalam rumah dia....pffttt!


Aku mampu balut takat 2 kotak je....
bukan satu kerja yang mudah ai tell yu! hahahaha~




Satu hari tu masa jalan² kat Daiso sorang² ternampak benda alah ni...
eh motip sangat kan mention 'jalan sorang²'....wakaka~
aku selalu merayau pi Daiso during lunch hour...
macam dah ketagih dengan kedai tu...
semua barang dalam tu comel²...geram!!  >_<


Benda yang aku beli ni khas untuk buat kompartmen dalam laci...
Partition board namanya....
kemain eksaited sampai lompat bintang lapan kali dalam Daiso...kahkahkah~
*baca boleh percaya jangan   :p*


Lepas beli, laju² jalan balik opis...
snap² gambar *perkara wajib bila anda seorang blogger tegar*
then laju² install dalam laci....


Dan hasilnya....


Taraaaaaaaaaaaaaaaaa!!






Boleh buat banyak kompartmen lagi...
saiz ikut suka hati kita...
boleh ejas²!
kalau aku tau Daiso ada jual benda ni dulu....
takyah la susah payah aku DIY kotak bagai...
lagi jimat beli kat Daiso....RM5 je wei!!
beli pembalut hadiah dah RM1-RM2 gitu...
nak membalut lagi....
tenaga + masa....
rugi rugi....beli kat Daiso lagi jimat!
5 minit je dah siap install kompartmen dalam laci....  ^_^



kemas dan tersusun!




Almari ni ada 3 laci sebenarnya...
aku baru settle kan satu laci je...
lagi 2 laci tu ingat nak tunggu pindah opis baru nak mengemas betul²...
tah bila nak pindah pun tak tau la...
developer tu lambat nau settle kan defect segala...
daku dah memang tak sabar nak pindah opis baru ni oiii~!
buat masa ni, mana² almari yang berselerak memang tak kose aku nak menyusun²...
meja aku sendiri pun bersepah!
nekad sangat tunggu pindah opis baru nak berkemas...! hahahaha~





Partition board ni juga ada didatangkan dengan warna pink...
so siapa yang peminat pink tu boleh la borong yang ni...huhuhu~
yang aku nampak ada dua kaler je Daiso jual...
pink and putih...


More, board ni ada saiz tau...
so korang kena agak² tinggi laci korang...
supaya tak terlalu kecik and terlalu besar...


Selamat mengemas laci !! (^^,)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!



20 comments:

erin said...

wahhh i like!

SYANI said...

Memang nampak lebih kemas la... Nak kena pi DAISO gakni..

Lin Azlina said...

kemas!!! i like.... daiso tu xpenah dgr pun..tmpt len ada x?

hana mz said...

cni takde bnde alah tu..:(

Amoi Farah said...

Kemas dan tersusun... Daiso memang bestt

Aeen said...

tersusun je...boleh la beli nanti letak kt laci opis gak...:)

Lydia Miza said...

Wah ada pink. Tq yana. Nnt nak carik

Mila Ahmad said...

haaa..nanti nak carilah..

Aty_Fared said...

Kaaaannn..aty pon jenis tak kose sgt nak diy sndiri..hahaha. .dasar sungguh...

Oohhh I luv daiso...* tetibe

Uni said...

Hai. Salam Perkenalan.

Laci saya kat ofis ni pun memang tengah berselerak habis. Tak sempat2 nak mengemas. Thanks for the idea - partition beli kat Daiso. Moga ia memudahkankan keje saya lepas ni. :)

Jom Join : #1 Contest My Story, My Life - Mudahnya Mengemas Rumah!

aizamia3 said...

semakin ai jatuh cinta kat DAISO tu gara-gara dok baca entry pasal beli barang kat situ.. hehehe..

Fazleyatul Aini said...

heh aku beli yang warna pink tu hari ahad lepas. buat partition kotak "adik2" hihi

Sumijelly Sumi said...

wahhhhh... terima kaish kerana sudah memberikan salah satu tips mengemas laci..

boleh la nak buat kat opis...

kalu tgk laci saya..... macam tokang pecah.....hahaha

Sumijelly.com

eima said...

utk %s ari tu ini la kami guna but not me .. org lain la .. sbb aku tak mo keluarkan bajet .. hahaha

UMIE SUE said...

alamak!!! warne pink tuuuuu....sukeeeee

watermark tu comei pulak..hehhe

Mysarah Rahman said...

eh laci office kita sama la...

u beli ni berapa tinggi dia?
nak beli jugak ;)

Fizah said...

lain daiso lain brg agaknya...awat tak pnh nmpk benda ni..huhu

hazman fadzil said...

bagus gak nie.... so aku nak tempah 2 set untuk meja ofis yea....hehehehe

diana said...

ha ah la..lebih kemas..boleh letak kat laci dapur ..

mrs kayrul said...

huhuhu menjealous nengok tau...daiso kat bkt mahkota cheras nie tak banyak choise la...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015