Aug 3, 2013

SusunAtur: Kotak Baju² Lama Zafirah

Assalamualaikum...


Nampak tak betapa eksaited nya aku meng hapdet entry susun atur?? wakaka~  semalam cerita pasal almari, hari ni cerita pasal cara aku menyimpan segala baju² Zafirah yang dah tak muat! ^_^





Aku simpan dalam kotak ni....kazen aku yang bagi masa qiqah Zafirah tahun lepas...kotak Mothercare....aku pi tengok harga kat kedai bapak mahal!! mekasehh kak D...semoga semakin murah rezeki akak....hihi~   :)


Kalau takde kotak gini, guna kotak² biasa pun boleh....setengah orang simpan dalam kotak yang biasa orang guna untuk pindah rumah tu....aku tak suka! nampak selekeh je....sebab kotak ni aku letak dalam bilik tidur....kalau guna kotak pindah rumah tu kan aku rasa macam duk rumah setinggan pulak...hahaha~  eh mahap lah kalau ada yang terasa....aku takde niat nak mengata sesiapa....ikut selera memasing lah nak simpan baju dalam kotak apa pun....cuma pada pandangan aku, aku prefer kotak yang comel² untuk menyimpan pakaian yang dah tak digunakan....paling simple pun kotak plastik transparent tu....nampak lebih kemas! (^^,)




Nampak selerak macam aku main campak² je segala baju² Zafirah kan?? hehehe~   idak lerr weiiii! pakaian Zafirah semua aku lipat elok², comel², kemas²...tapi segala mittens, baby socks semua tu terlalu kecik untuk dilipat....sebab tu nampak berterabur gitu...huhu~   tak kisah la...yang penting semua ni ada dalam kotak...tak kacau pemandangan aku pun...  :)


Ekceli kalau nak sumbat segala pakaian Zafirah yang dah tak muat dalam ni memang lerr tak cukup! banyak oiii baju² baby Zafirah....murah rezeki anak dara aku ni....aku start beli sendiri baju anak aku masa umur dia cecah setahun....sebelum tu aku tak pernah beli baju dia kecuali winter jaket and baju Arsenal sebab nak pi London tahun lepas....lain² semua orang bagi....syukur Alhamdulillah....walaupun ada yang tak sempat nak pakai sebab Zafirah cepat sangat membesar, aku simpan semuanya elok² dalam kotak....sok ada adik baru kita recycle je lah baju² ni....takmo bazir gitu kan   :)




Setengah baju² dia especially rompers, jumpers aku simpan dalam kotak gini pulak....banyak jugak la rompers dak Zafirah ni....semuanya orang yang bagi...hihi~   bukan rompers je aku letak dalam ni...selagi muat aku sumbat je sampai penuh....jangan membazir space gitu...haha~




Then, kotak ni aku susun dalam almari pulak...laci bawah sekali tu....nampak kemas kan?? erm aku plan nak beli lagi kotak² gini....Zafirah suka betul menyelongkar laci ni....stress aku nak kutip, lipat balik segala pakaian yang dia dah selongkar...kang aku larang dia nangis...pastu ngadu kat papa...drama sangat tau!! grrr~


Aku ada baca satu entry Aty, dia guna kotak² gini untuk simpan tudung and segala pakaian yang kecik² tu....nampak kemassssss sangat! nak menyimpan dalam almari pun senang!


err....sabar....sabar....kita shopping pelan²....EH! :p








p/s:  malam ni mak buat doa selamat kat rumah baru...semoga dipermudahkan urusan kami...amin~



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Fazleyatul Aini said...

aku pon pakaian kecik2 aka adik2 simpan dalam kotak gitu. hahaha. senang sket nak cari

hazman fadzil said...

Kalau bab kemas pakaian anak memang mak mak memang expert la kan

aizamia3 said...

Akak beli box bertutup simpan baju anak2 yg x muat. Ada jugak bagi kat orang.
Murah rezeki dak Zafirah.. ;)

diana said...

akak pun baju2 lama maisara dulu boh dalam kotak letak dalam stor je..kotak beli kat econsave tu je..yang harga sepuluh-12 ringgit tu..kotak pindah umah tu bukan tak boleh pakai tapi kalau banjir ke apa habis basah..lagi satu takut tikus..sayang baju tu..

CikNaa said...

ciknaa dh bongkar balik dah.. pilih2 mane yg boleh bg adik bby pakai.. hehe.

Fizah said...

baju bebudak yg lama semua dah transfer umah mak...hihi

Blusher Merah said...

comellah kotak mothercare tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015