Aug 12, 2013

Potret Pagi Raya 2013

Assalamualaikum...


Hari ni iols dah start bekerja....boring okeh! orang lain ramai yang masih bercuti raya lagi hari ni...ikutkan aku pun tak puas cuti lagi...pfftt! O_o'


Jalan raya pun lengang...boleh bawak 100km/h sepanjang perjalanan (Bangi-Puchong)....stress pulak aku tengok jalan raya lengang gitu....sebab dah biasa jem/banyak kereta, sekali lengang terus stress...boleh?? wakakakaka~  :p


Hari ni aku idak lerr nak cerita kisah raya sangat...kita update entry light light je....warm up gitu....kehkeh~


Alkisahnya raya tahun ni giliran beraya dengan famili aku...iols beraya KL je yu...! raya tahun ni terlebih meriah dan berseri² sebab ada si cilik comel Aimy Zafirah! weehuuu!! syukur ya Allah atas nikmat kebahagiaan yang Kau berikan! ^__^



 percubaan pakai kasut raya sendiri...  :)


eh kalau korang nak tau baju raya Zafirah ni kitorang beli malam raya okeh!!! gila payah mencarik baju raya dak bertuah ni...merata kitorang pi...Jalan TAR, Sogo, Metro Kajang bla bla bla...bila ada saiz, takde warna yang berkenan....oh tema kitorang tahun ni kelabu yaw! bila jumpa kaler kelabu, saiz pulak takde...grrr~  stress aku mikirkan baju dak kecik ni...hehh~


Baju kurung aku pun sehari sebelum raya baru beli...beli kat Warta je pon! susah payah jalan jauh²....hahahaha~  baju melayu dak encem je kitorang beli awal...baju dia senang mencarik...bersepah jual kat Jalan TAR...lagipun baju melayu takde fashion² sangat....kalau baju kurung ada banyak jenis woo...baju kurung Pahang lah, kurung moden, songket, kebaya bla bla bla...tu jadi delima tak tau nak pilih mana satu...bahahahaha~  perempuannnnn sangat kan! :p


Kelebihan beraya KL ni kitorang boleh beli baju raya last minute...shopping malam raya idak la heaven mana pun sebenarnya....heaven tang harga je laa....baju kurung Zafirah kitorang beli RM20 je...murahhhh!! jahit sendiri pun tak semurah ni...! kitorang pi beli kat downtown Jalan Reko....nasib baikkkkk jumpa!! janji ada kelabu pun dah memadai...hahahahaha~  eh jangan ingat aku tak basuh lak baju Zafirah ni tau....aku tak basuh guna mesin pun...celup² gitu je sebab baju baru kan....then spin guna mesin...pastu jemur bawah kipas...sebelum pagi memang dah kering baju tu...tambah lak ko akan iron baju tu....memang kompem kering! aku dah biasa buat...percayalah! hahahaha~



Pagi raya tu aku bangun lambat...! pukul 7.30 kot baru terjaga....solat raya kul 8.30am...choii marathon terus pepagi raya tu kan! grrr~   duk iron baju laki, baju anak, baju sendiri...nak breakfast lagi....tetiba lak pagi raya tu prot kebulur...last² aku kena tinggal...semua orang pi solat raya, aku tak ikut....sobsob~


Zafirah pun ikut pi solat raya....adik aku bawak....adik aku cakap dia kena solat sambil dukung Zafirah...tapi bila time sujud, dia letak Zafirah, terus melalak budak tu....hahahaha~   apola! kesian ganggu jemaah lain tau...nasib solat sunat je...hehh~


Balik je solat, kitorang sambung bekpes lagi...mak aku goreng keropok lekor...ayah aku yang request soh goreng keropok lekor...mak hanya menurut perintah! haha~  then semua orang bersiap dengan tudung, bedak, lipstik segala....nak pi visit sanak sedara....sedara mara aku ramai oiii area Lembah Klang... :)


Sebelum keluar rumah, kitorang amek family photo....dah lama tak amek family photo pagi raya....  ^_^




Stand camera tinggal kat rumah lama...lupa nak pi amek...so letak je kamera atas almari tv...dak Zafirah ni tak sudah² melasak....segala benda yang dia nampak mesti nak selongkar...hehh~  -.-'



 test shot lagi...aku nak suruh Zafirah pakai cekak tu...RM8 oiii aku beli kat Jalan TAR....dia boleh pakai 2 minit je! grrr~



 test lagi....dah oke ni....jom ready semua!!!



klik!




ini lah keluarga kecil saya....dari kiri, dak encem, ayahanda, bonda, Zafirah, penulis blog, adik....Zafirah punya baju fusion kelabu ijo...matching dengan family aku and makpak dia sendiri....perfect!  ^_^



Apa cerita raya korang?  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

deq noor said...

Selamat Hari Raya Yana! :)

hazman fadzil said...

Nice....eden pun suka pakai kopiah macam ujang tu skang nie... btw downtown jalan reko tu kita pilihan yang bagus gak kan...

cha said...

selamat hari raya u maaf zahir batin :)

aizamia3 said...

cantik je baju dak Zafirah tu.. ;)
kena lak dengan tema family kecik atoknya itu.. ;)

diana said...

cantiknya pakai cekak..kena kerap2 bagi pakai la..nanti dia biasa la..lama2 suka la melaram..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015