Aug 7, 2013

"Mama...Baby..."

Assalamualaikum....


Last week aku pi buka pose dengan officemate kat Marriot, Putrajaya....mengecewakan hoii!! bazir duit je pi makan kat Marriot!! dah la TAK SEDAP!!! boleh pulak tak cukup cawan untuk isi air, lambat refill makanan?? choii~! service ke laut tak berbaloi langsung dengan harga...nasib baik kompeni belanja...huh! -.-'


oke aku malas elaborate lebih² pasal Marriot...buang karen aku jek nak menaip kat blog...bahahaha~  nak dijadikan cerita, ada sorang officemate aku nih tengah membuyong....Zafirah kemain suka menggedik² dengan kawan aku ni....dia ngandung anak laki....orang tua² cakap bebudak pompuan memang akan suka dengan mak² yang ngandung anak laki....tah betul ke idak statement tu...aku ghase kebetulan je...huhu~




Dia tengok prot kawan aku tu ke depannnnnn seronok pulak dia pegang² prot orang tu....then aku cakap la, "ada baby dalam tu..."


pastu Zafirah pun duk ulang², "baby...baby...baby..."....pastu tangan dia duk pegang prot kawan tu lama²....kalah makcik² busy body pegang perut mak buyong tau! hahahaha~  mungkin dia tengah berkomunikasi dengan baby dalam prot tu....mungkinnnnn! padahal baby dalam tu mentido je sebab kawan aku cakap dia tak gerak langsung bila kena pegang...pemalu kot anak ko ni....kehkehkeh~




Dialog tu memang kawan aku cakap betul² kat Zafirah...bukan aku saje² letak hokay! choii...kalaulah buat baby semudah makan abc...ngee~   (-_-")


Tapi Zafirah suka betul bila kawan aku dukung dia....time kawan aku nak balik boleh pulak dia nak ikut...bila kawan aku dah jauh dia duk gapai² tangan pastu buat suara paling syahdu....padahal aku tengah dukung dia tu....ceh~   sabo lerr nakkkk....nanti² la mama bagi 'geng' untuk Zafirah main²...EH! wakakaka~  :p




Aku selalu picit pipi anak aku gini...geram!! siapa suruh gebu sangat! kahkahkah~   makcik aku stress je tengok aku duk picit² pipi anak aku....comel kottttt....nak picit pipi papa kang tak pepasal dapat penampo lak....haruuu...  :p


Eh...hari last puasa ni korang berbuka kat mana?? aku tak plan lagi nak berbuka mana hari ni....bazar kat Bangi dah tutup....restoren² pun banyak dah tutup...ayakk!   O_o'



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala cutenya

Rozuan Ismail said...

hadek please

eima said...

selamat hari raya yana ... tgu zafirah besar ckit la ..sian die tak sempat nk manja ngan hang lagi kot ...hang kan muda lagi

Chekgu Azrine said...

Selamat Hari Raya sis!!

aizamia3 said...

Zafirah yang gebus + comel.. ;)
buat apapun tetap comel.. cer mak apaknya buat.. hahaha..

diana said...

hahha..zafirah kecik lagi...bagi la zafirah melepaskan kemanjaan nya tu puas2 dulu..kan??ehehhe

diana said...

hahha..zafirah kecik lagi...bagi la zafirah melepaskan kemanjaan nya tu puas2 dulu..kan??ehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015