Aug 26, 2013

Saya dan Ephyra.....

Assalamualaikum...



ewahh tajuk kemahennnn! :p



Sebulan yang lalu (kurang lebih), aku ada cerita pasal product Ephyra....tak ingat??? oke meh klik sini >> Apa Itu Ephyra?


Dah klik??


dah ingat balik??? kikiki~


Sejak aku buat entry tu memang aku dah mula makan Ephyra...aku amek direct dengan Oceanlife...sekotak (30 sachets) RM197...ada free 1 shaker, 1 recycle bag....macam dalam gambar atas ni...  :)


Aku nak try product ni pun sebab sedar diri kulit muka tak berapa nak licin macam Lisa Surihani...sobsob~   tapi keinginan nak kulit segebu semulus Lisa memang tinggiiiiiiiii~!! kahkah~   lagipun dak encem izinkan aku nak try product baru...selama ni duk baca orang lain canang pasal Ephyra kat blog dorang...semua orang yang bercerita tu pulak memang punyai kulit tulus, mulus, gebuss!! eiii bertambah geram aku dibuatnya....hahaha~


So dengan konfidennya aku makan product ni....gigih oiii aku amalkan hari²....kalau boleh takmo skip! biar konsisten...yelah mana² product kesihatan or kecantikan, mahal ke murah, kalau ko makan tak konsiten, tak disiplin, memang tak nampak laaa kesannya...pastu ko nak salah kan produt tu pulak sebab tak bagi kesan apa² kat ko...tak boleh la gitu kan....so untuk dapatkan hasil yang memberangsangkan, kita kena DISIPLIN!! paham ye anak²??  :p



Aku minum Ephyra sebelum breakfast...kalau tak sempat minum kat rumah, aku akan bawa pi opis or mana2 aku pergi...janji kena amek sebelum breakfast tau!


Ekceli Ephyra bukan saja mencantikkan luaran kita...tapi dalaman juga...salah satunya perut....ye perut! kalau digestion kita tak elok, ko makan la product apa pun mesti susah nak dapat hasil...jadi Ephyra ni macam 2-1 tau...membantu mencuci perut (means senang lawas) sekaligus mencantikkan kulit kita...musim raya ni macam2 benda dah masuk dalam perut....Alhamdulillah sejak amalkan Ephyra aku takde masalah digestion langsung! yeyy


Ada yang tanya aku, apa rasa Ephyra ni?? sedap ke?? eh sedappppppp....rasa masam2 oren...sebab tu aku gigih minum hari2...kihkih



oke aku nak share juga cara membancuh Ephyra ni....aku biasa bancuh guna air mineral je...bukan air suam, bukan juga air sejuk....suhu biasa yang kita minum hari² tu...paham?? tak paham tanya! :)


Apa yang aku perasan, ikut pengalaman aku la ni ye....bancuh dengan sukatan air yang bersesuaian...aku perasan, bila kuantiti air kurang, akan ada serbuk-serbuk Ephyra yang tak hancur....so korang agak-agak la sukatan air tu banyak mana...tak pun kalau saja nak letak air yang sedikir, biarkan je bancuhan tu lama sikit...dalam 10-15 minit gitu....agak-agak je semua serbuk² Ephyra larut dalam air....then boleh la diminum...


"Berkesan ke product ni??"


oke...mengikut bacaan aku pasal Ephyra, setengah orang akan nampak hasilnya dalam masa 2 minggu! tapi aku punya kes lambat sikit....well badan kita tak sama...so depends pada individu....yang pasti, tak perlu tunggu sampai habis sekotak or berkotak² untuk nampak hasilnya...!



See! ada lagi few sachets yang belum habis...tapi hasil dah mula kelihatan! me loike!! sampai aku dah plan untuk teruskan minum dan order lagi sekotak Ephyra! weeeee~   \(^__^)/


Apa yang aku perasan, lepas amalkan Ephyra, pori pori aku makin mengecut...parut² jerawat pun makin berkurang....aku ni jenis pemalas nak tepek mekap or bedak...especially waktu malam...kalau keluar malam memang tak tepek apa² kat muka....rimas...! hihi~


Zaman anak dara kemain meriah jerawat batu, konkrit segala muncul kat wajah iols...especially time cik P datang menziarah....lepas kahwin muka aku licin....hormon dah stabil kot (tak tahu lah kalau aku yang syok sendiri...kahkah)....pastu bila Zafirah dah cecah setahun apesal tah hormon aku jadi ting tong balik, muncul lagi jerawat² batu dan konkrit...cis cis!


Lagi satu muka aku jenis senang berminyak...waktu panas or duk dalam air cond (opis) sepanjang hari mesti akan berminyak! kalau tak berminyak dia jadi kering...mengelupas...especially musim hujan...aku ni dah la pemalas nak lumur krim ke lotion, mosturizer segala tu....hehh~   tu yang bila amek gambar malam² aku kena usaha lebih untuk edit gambar tu kasi muka nampak glowy...kononnya....  :p


kredit gambar to personafizabridal.blogspot.com

Gambar ni masa kenduri kahwin aku 2 tahun lepas....aku cilok dari blog mak andam aku sebab gambar ni je lah yang menampakkan dengan jelas parut-parut kat muka aku tu....kalau gambar lain apesal tah tak nampak parut langsung....wajah aku fotogenik barangkali...mihmihmih...  :p


Dan....


Setelah hampir sebulan ku amalkan Ephyra...


Aku memang tersangat berpuas hati dengan hasilnya!




eh gambar ni aku tak edit langsung hokay! snap pakai henpon je haa...hihi~


Memang terasa sangat perbezaan kat kulit wajah...pori-pori semakin mengecil...kulit dah tak berminyak! dan tak juga kering! malah semakin moisture dan gebu....tak payah tepek moisturizer pun takpe...yeyy! \(^_^)/



Sekarang ni Ephyra guna kotak baru tau..disertakan juga e flyers untuk uolss war war kan EPHYRA juga terdapat dalam kotak ni...dimana ini adalah kempen GO GREEN dari pihak syarikat untuk sokong kempen kitar semula dalam usaha selamatkan alam sekitar. Dijamin kualiti adalah sama tinggi dgn kotak sebelumnya, Apa² pertanyaan boleh call HQ 0341417889.




Untuk info korang, MEMEY juga merupakan salah seorang pengguna EPHYRA yang sama² dapat hasil bagus dari minum EPHYRA. MEMEY asalnya adalah pengguna, dia dah minum kotak ke -2 dan memang sangat happy dengan perubahan yang dia rasa....


Oleh itu HQ OCEANLIFE, selaku pengeluar produk EPHYRA, berbesar hati untuk ambil memey bagi jayakan KEMPEN bulan AUGUST & SEPTEMBER di mana MEMEY akan share pengalamana dia yang sebenar minum EPHYRA di Instagram beliau @memeysuhaiza...


So....sesiapa yang nk tau kesan hebat EPHYRA ni selain dari tengok kat FB :Oceanlife2u & Insta official kami, @ephyra2u boleh juga tengok insta MEMEY @memeysuhaiza



EPHYRA menjadi pilihan ramai kerana keberkesanan produk ini. Ribuan pengguna dan mencuba EPHYRA dan sangat puas hati dengan hasilnya (aku lerr salah seorang dari beribu orang tuuu...ngee). Berbaloi dengan harga kerana EPHYRA terbukti berkesan & dijamin SELAMAT oleh KKM & Halal oleh JAKIM  (ni yang paling penting sebenarnya kan?).


Untuk maklumat lanjut, boleh layari

1)website official - www.oceanlife2u.com
2)facebook- www.facebook.com/oceanlife2u
3)instagram- ephyra2u


Untuk info @ pembelian boleh email kami di info@oceanlife2u.com

Atau hubungi HQ 0341417889 atau sms 019 3999 238 


Harga terkini: RM197 sekotak ( mengandungi 30 sachets – 15 gram setiap sachet utk sebulan)



Tak cukup setakat tu....Oceanlife ada bagi offer baekkkkk punya khas buat pembaca blog Life 101....

 2 kotak pada harga rm380 – email pada kami (info@oceanlife2u.com) dengan tajuk blog untuk dapatkan harga promosi 2 kotak beserta FREE GIFT!





 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Umi Qi said...

Mama zafirah...ya Allah semalam nak tegur kulit muka lawa sgt so glowyyy...ruper2 yer guna produk epyra....wauuuuuuuuuu nk beli tp kena kumpui uit lg...uwaaaaaaaa....ternyata sgt puas hati tgk testimonial yana...wahhh cantikkkk

hazman fadzil said...

Memang nampak perubahan yang cantik laa...kulit muka macam anak dara siot...cuma mata stil nampak mata panda... letih yea...

Chekgu Azrine said...

dah lama tingin sgt nk mencuba..glowingnya muka sis..seyes!!

aDisH.sHidA said...

makin cantik muka yana...teringin nak cuba la...

Cik Puan Rara said...

tp smlm jumpa k.yana kat umah aty mmg cantik.nmpk putih gebu.suka sgt tgk.selim melim~

kalau akk ingat,rara yg pakai tudung oren.hehehe

Cik Puan Diksu said...

berapa kotak makan baru nampak kesan?

Fazleyatul Aini said...

fuyooo gebu koooo

diana said...

kena manja2 lebih dengan somi la jap lagi..nak minta duit kat dia nak beli nih..hahaha

!k@ said...

Halamak..yana..ni yg teringin nk try ni..agak2 produk ni boleh campur ngan suplement lain x..huhu..

eima said...

wahhh dah cantek dah ..... klu boleh gemuk aku mau mkn ...skrg pun tak dak hal aku beli

ifa said...

aah eh..mcm nak try plk produk ni...muka awk nmpk lain...

aizamia3 said...

perubahan yang sangat baik.. ;)

ena al-qadry said...

Googgle-ing about how to consume ephyra. Click the link and read. Finally i noticed that you look familiar. Ingat punya ingat you rupanya Siti yang handle projeck Klang Parade. Senang ingat sebab kita je melayu dan perempuan yang ada dalam team tu. ;)

Yana MIB said...

eh hi arkitek! hahaha malu pulak jumpa blog kita >_<
nk try ephyra meh wassap meh..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015