Aug 30, 2013

Pandai Sepah, Pandai la Kutip Balik ye!!

Assalamualaikum....



Zafirah sekarang dalam proses belajar mengutip segala benda yang dia dah sepahkan....eh bukan mendera ye! ni mendidik namanya....ko ingat senang nak suruh bebudak baya Zafirah ni kutip barang atas lantai??? ikut mood dorang okeh! biasanya bila aku suruh dia kutip mainan² dia, boolayan je muka dia tu....geram! hahahaha~


Hari tu (eh macam dah lama je cerita ni sebenanya....aku dah siap post kat IG bagai gambar ni...kekeke~)


oke sambung balik....


Hari tu....lepas balik kerja aku layan dia makan coco crunch....aku letak dalam cawan untuk memudahkan dia makan....sekali terjatuh cawan tu....habis sepah² coco crunch...grr! laju² aku suruh dia kutip balik....konon² buat muka garang la kan...kihkih~  aku bajet dia nak boolayan je arahan aku tu...sekali dia betul² kutip balik segala coco crunch yang bersepah....wakakaka~  *geli hati tengok gelagat dia*




Banyak kali jugak terjatuh coco crunch tu...tiap kali jatuh mesti aku suruh dia kutip balik...and dia ikut arahan mama dia...mihmihmih~  good girl! ^_^


Ekceli salah aku jugak pi bagi dia cawan besar, takde tangkai tepi pulak tu...memang lerr payah budak tu nak pegang! hahaha choii! lepas tukar cawan lain memang takde dah adegan tumpah-kutip coco crunch...kekeke~  lambat la mama ni kan....kesian Zafirah tertonggeng² mengutip coco crunch...   :p










p/s:  dah lama tak breakfast coco crunch....nyumm! ^_^


p/s:  sok petang kul 3, datuk Sheikh Muzzaffar datang Alamanda...!! untuk promo susu S26...dia datang dengan Bella!! omg...mesti wife dia (Dr. Halina) and Tasha pun ada kan...wow! wow! aku ni peminat dorang kot...silent reader Dr. Halina katakannnnn....kahkah~  jom dak encem!! kita pi Alamanda sokkkk! pelishhhhhh!! ^__^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

pandai zafirah...

Nurzakiah Hanum said...

ala comelnya dia

Norma NML said...

she really cute :-)..

ieda immi said...

kekekk ye kena ajar masa nie
sok2 dia tahu dah .. bila sepah kena kemas ;)

nurul harnani said...

nak dapat adik mmg kena cerdik.. pandainyee die..

salam ukhuwah dr nanie :)

nabila azmi said...

sy silent reader akk jugk.hihihi...dh thp wjb bce blog ni.hihihi

diana said...

pandainya dia..dengar cakap..heheh

aizamia3 said...

kalau dak Zafirah tak kutip.. mamanyalah kena kutip.. hehehe..

Fazleyatul Aini said...

zafirah, lain kali vacuum je haha

cik hani said...

Sheikh muzzafar dtg...cpt serbu..
Geram nk jumpa bellatasha tu..

Cik Puan Rara said...

iklan jap *bersihnya lantai umah k.yana~

rara pon tgh ajar princess kutip balik apa yg dye buat jatuh.dorg ni selalu kalau benda x berkenaan laju je kutip.so skrg kena ajak kutip benda yg dorg buang pulak.hehehe

eima said...

anak aku pun suka kutip balik tp masuk mulut la ...stress mak ... hahaha

yg cicah lantai tu yg sedap kat mulut die ...

mrs kayrul said...

klu hadif nie lagi ditumpah2kan lagi ada la...good girl zafirah

careno said...

aku biasakan ank aku kemaskan blk mainan die masukkan dlm bekas mainan sblm tiap kali nak kluar rumah... laju jer die kemas sbb nak kluar rumah... lagi2 kalau aku dah tercegat kat pintu... kelam kabut die jadinyer... hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015