Aug 13, 2013

Bila Taska Cuti Sakan~!

Assalamualaikum...


YES! taska tempat aku ni masih bercuti sampai minggu depan....sama macam cuti sekolah! makanya aku takde pilihan untuk angkut Zafirah pi opis....terpaksa...sebab annual leave tinggal 3 hari je....kahkahkah~  nasib baik officemate sporting...jenis manusia tak kesah hal peribadi orang lain....janji anak aku tak kaco dorang buat kerja...gitu~  :)


Aku angkut sekali tilam untuk dia tidur...opis aku mana ada tilam! hahaha~  beberapa mainan yang aku rasa dia suka nak main....tapi hakikatnya dia lebih teruja nak explore segala barang² opis aku...sikit pun dia tak pandang mainan² dia....aku memang dah agak akan jadi macam tu....hehh~   (-_-")



Dah lama tak guna car seat...ye aku letak Zafirah kat seat depan je...jangan la ko cakap bahaya ke hape...aku takde choice! bila dia kat depan senang aku nak pantau and pujuk dia tiap kali dia merengek...bila dah half way memang dia mula merengek...mintak aku dukung dia....nasib baik bawak stok vitagen....bagi dia minum vitagen baru dia diam....legaaaaa!!!! boleh driving dengan aman tenteram! :)


Bila dalam keadaan macam ni aku malas nak fikir sangat pasal air bag ke apa...Allah kan ada! sebab tu adanya doa masuk kenderaan...sepanjang perjalanan pun doa mudah²an selamat sampai ke destinasi...usaha bawak kereta dengan berhemah...dan tawakal semoga Allah lindungi kami sepanjang perjalanan...mudah bukan?? kalau nak fikir bahaya air bag segala abeh yang duk tinggal anak dalam kereta sebab lupa anak duk seat belakang tu apa pulak kan??? oke aku malas nak berdebat pasal ni...masing² ada cara masing²...mom knows best gitu kan    (^^,)



Lepas kenyang vitagen dia mula ngantuk...layan mata...tapi tak lelap pon! hehh~  sampai je opis aku terus dia segar!


Ikutkan dah selalu aku angkut Zafirah datang opis aku...dulu masa dia baby² senang sikit nak menjaga dia sebab dia banyak tido...sekarang makin besar, makin aktif, makin lasak, makin cerdik....ada je aktiviti dia nak buat!



buat kerja sampai naik atas meja...ko mampu?! pastu habis dihempas² keyboard membe aku tu...officemate aku yang malay semua cuti lagi....so meja² dorang jadi tempat main Zafirah....hahahaha~  ampunnnn!! :p



bila dia boring main keyboard aku bagi dia round² satu opis...tapi takde apa nak di-explorekan since opis aku ni kecik molek je....tak sampai 5 minit dah habis tawaf satu opis...giteww~   sempat jugak la dia main cak cak dengan staff² yang ada...huhu~



Then aku bukak cerita Despicable Me kat youtube...nasib la dia suka gila dengan kartun tu...mau la dia duk diam kejap....



sedar² bersepah dah meja kawan aku ni....bahahaha~   mahap lah mcd...nanti aku kemas balik kay! pastu mintak halal sekali la segala barang² ko anak aku buat harta sendiri je haa...dengan botol air ko pun dia nak pinjam....sukahati je kan! ngeee~  :p


Bila dia dah letih main, mula la buat perangai tantrum dia....aku nak berdiskusi pasal kerja dengan staff lain pun payah! dia pi marah staff lain tu sebab bercakap dengan aku, duk dekat dengan meja aku...haiyooo! gitu la dia bila duk tahan mata dah ngantuk, tak pepasal hangin satu badan! hehh~  -.-'


Sekarang dia dah tido....sebab tu aku boleh update blog dengan aman tenteram! hahahaha~  pukul 1pm kang sila bangun ye sayang! boleh pi lunch! prot mama dah lapar ni....bekpes tadi minum air milo je....nak makan roti ke biskut macam takde selera pulak...  :)


Taska tempat korang cuti lagi tak minggu ni?? :)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Chekgu Azrine said...

Tape sis..zafirah tau tu opis mak dia..tu yg kamain lg dia meround tuh..hahaha..
Selamat hari raya sis

Aty_Fared said...

i pon letak car seat kat depan biler i memandu...macam tak konpiden nak tinggalkan die sorang2 kat belakang..heheh...betul..biler kat depan rase lagi mudah nak pantau kalau tetibe die ngamuk tak mo duduk dalam car seat...-selamat hari raya yana- :)

yUmiE AzuRa said...

taska iman pn cuti pjg.tp kte angkut mak kte dr kg smlm.so hr ni smpi jumaat mak kte jga kt umh.suka gedik le iman tu duk kt umh dgn maktok.dpt manja2.huhu

aizamia3 said...

bukan selalu dak Zafirah dapat ikut g opis ibu kan.. ;)

Nurzakiah Hanum said...

ikut ibu ek
:)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

heheheh sabar jelah ya sis :)

Nor Azimah said...

mcm tula ragamnya sikecil, kena byk sabar ye..salam perkenalan dr blog asam garam kehidupan

mOoN said...

hehehe.. aisya pun ikut ayah dia g opis 2 ari sebab BIL and family still kat kampung.. sib baiklah dia nak kat orang.. pastu boleh tinggal dia kat opis masa lunch break lak tu... kekeke...

Aida Azryn said...

selamat hari raya.. :D

eima said...

seb baik hari ni taska dah buka...so kerja la kite ...

hazman fadzil said...

Bebudak skang nie akan senang leka bila dapat tengok kartun depan mata... so mamanya kena belikan ipad la satu yea...hehehehe

diana said...

Dia suka katun ke??kalau suka mesti dia bercakap pun macam katun nanti..hahahah..anak akak macam tu la..ramai cakap dia bercakap macam ikut skrip..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015