Aug 27, 2013

Baraan Rumah Aty (Aku Bukan Bidadari)

Assalamualaikum...


Ahad lepas aku berjaya menyibukkan diri join baraan geng gojes terjah rumah Aty...kat Rawang hoii!! dah rasa macam balik kampung! bahahaha~


Dari tahun lepas aku ngidam nak pi beraya rumah dia...cuma tahun lepas dia duk rumah sewa...tahun ni dia dah duk rumah sendiri....lagiiiiii berkobar² nak terjah...aku memang suka terjah rumah orang...saja suka tengok gaya dorang deco² rumah segala...amek ilham gitu...hikss~  mujur la mood dak encem baikkkkk!! kalau mood dia ting tong memang ngidam lagi la jawabnya nak pi rumah Aty tu...sobsob~


Ekceli dalam plan baraan gojes, nak serang rumah Aty pukul 3pm...tapi kitorang TERkeluar rumah awal...kahkah 'ter' lah sangat kan...padahal prot dah kebuluq kat rumah memang takde masak apa² sebab dah tau nak pi beraya...duk pi rumah orang je cari makanan! wakakaka~  dalam pukul 11.30am dah keluar rumah...kitorang singgah rumah makcik aku kat area Puchong...lunch kat sana...hahaha~  bertuah sangat dapat anak buah macam aku...  :p


Pukul 2pm gitu terus gerak pi rumah Aty...sebelum pukul 3pm dah terpacak depan rumah Aty...sorang geng gojes pun belum sampai lagi! pfft~


Alang² dah sampai awal, dengan muka tak malu aku serbu makanan yang ada dulu! kang dah ramai² serbu kang malu lak nak melantak...kikiki~



Antara menu yang ada kat rumah Aty


Banyak jugak makanan yang Aty masak sendiri...main menu, nasi ayam and mee bandung ke apa tah...tak ingat pulak iols...ngee~  ekceli dorang ada jugak plan nak bawak pot-luck bagai...tapi iols datang bawak stomach-luck je...lalalala~  dah la tetamu pertama sampai, tak bawak apa² pulak tu kan....kahkahkah~  v(^_^)"



Bapak la busy tuan rumah ni...tengah menggoreng hayam, nak menjawab calls lagi...dah ramai pulak yang kesesatan...kitorang pun hampir sesat...nasib baik ada apps Waze...lepas tu ringankan mulut bertanya pak guard...Alhamdulillah dipermudahkan perjalanan kami~   :)



Merasa jugak la Zafirah beramah dengan Qaleef...Qhaleef pulak tengah mengantuk masa ni...so dapat jumpa dia kejap je...bila geng gojes lain dah start sampai, Qhaleef pun selamat beraduuuuu....



Hidayah and baby Zain! suka betul si Zafirah mengacau Zain...sampai terbeliak mata dia tengok pe'el Zafirah haaa!! hahaha~



>_<



Meriah gila rumah Aty hari tu....ada dalam 20 orang mommy gojes yang datang...tu belum campur para suami dan anak² lagi ye! havoc tak hengat!! weehuuu!! kemeriahan tu bukan dengan suara² mak mak gojes bergosip je, tapi dengan suara anak² menjerit, menangis, bergaduh...wakakakaka~  taska pun tak macam ni haku ghase! terbaekkk!! ^_^


So bawah ni antara gojes² yang sempat snap gambar berdua dengan daku *bajet retis sangat ayat aku tu...kekeke~*


Julia and baby Qi yang hensem....! tak puas gomol pipi Qi....Ju sampai lambat...dapat jumpa 5 minit je kot...lepas tu aku nak balik dahhh...segan oiii nak melepak lama²...dah la tetamu pertama sampai...takkan nak jadi tetamu terakhir balik pulak kannnnn?? not allowed! hahaha~



Cik Puan Rara (iols tukar namamu nih..kita copy dari group tu jadi nama skema tros..kehkeh)...yang ni kita amek gambar guna henpon sebab tu tak sharp! tsk~






sis Leenda and Asyraf the 'abang kawasan'! kemain hensem pandang kamera! hohoho~



gambar ramai²...


antara gojes lain yang datang: 
1) sis Mimy Hamid
2) sis Hamimah
3) Mommycha
4) Anez Zamri


and ramai lagiiiiiiiii~!!


Maaf lah ye kalau ada yang iols tak kenal, tak cam....bukan sombong...tapi segan...ye iols ni pemalu orangnya...lalalalala~  InsyaAllah kalau dah selalu jumpa mesti boleh ngam! :)


Kalau ada yang iols termiss dalam entry ni pun harap dimaafkan ye...aku upload apa yang ada dalam kamera aku je...tak sempat pulak nak survery gambar dalam album group gojes...hehe~


Thanks Aty sudi terima kedatangan kami beramai²! mesti pengsan kan malam tu?? hoho~  harapnya lepas ni dapat la kita jumpa lagi...kalau dah habis baraan raya, kita gathering² lagi kay! ^_^


iols dah penat taip...sekian terima kasih!


tata! (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Mila Ahmad said...

wah meriah sangat !

Aeen said...

pic zafirah dengan QI kiut sgt bile dy wat muncung mcm tu...hehe

as ♥ Leenda said...

Abg kawasan yang kuatttt..kuat jerit!! Huhu...

D Yatie said...

Harap next2 gathering arissa dpt join sekali.. HewHewHew..

Aty_Fared said...

Tuan umah pon tak sempat nak beramah mesra ngan tetamu sgt...dah acaner.....huhu

Cik Puan Rara said...

Rasa pelik lak akk buh nama safura fadhlan.hehehe.tp sonok lah jumpa sume gojes.rara pestime taw.hahhha.tu jakun.tetiba nmpk lak ada kak yana.dlm hati.eh k.yana lahhhh.lawanyaaaaaa.bro ujang pon hade.tp cm dh mok mok.dye amik sume lemak k.yana kot ye.kikiki.larikkkkk.

UMIE SUE said...

waaaaaaaa..bestnye.su xdpt join.hasben keje..rmh mak ada majlis

mrs kayrul said...

seronokkan...teringin sangat nak borak ngan yana tapi segan la sesangat...alahai

Nurul Aziz said...

bestnya! hari ahad mak mertua buat open house, dah dekat sgt dgn rumah aty tu.. huhu.. rumah dekat pun ntah bila nak jumpa2.. takpe ada jodoh insyaAllah bebila masa akan dg jumpa jugak.. :)

Chekgu Azrine said...

Takde rezki nk dtg umh aty hari tu..xdpt jmpa.sis ngn gojes2 lain..huhu

Umi Qi said...

Kerlasssssss pic yana...heaven weh bila jumpa sang2 pencinta gojes semua...alaa yanaa sorry sgt lalink, lambat sampai sbb terkandas di jalan raya...jem yg hamat...nanti besday Qi umi Qi dtg awal pacak tggu korang...nk sembang puas2...terutama sekali nk culik si zafirah hahaha bley?

e k i n ♥ y u s r i said...

yeay!
*tetibe

SweetLikeWhat said...

tak dapat sembang lama ngn yana..kitorang pun sampai lambat sangat..sesat bukan main lagi..haha..tapi sempat jugak snap gambar zafirah yang bijak tuh..hehehe..

eima said...

perrrggghhh mmg meriah gile ....

Fazleyatul Aini said...

wah ada geng mommy. aku nak tubuhkan geng bujang la hahaha dengki tak heh heh heh

mas saari said...

seronoknya kumpul ramai2 camni.. akak pun join gak group gojes ni tapi tak pernah berkesempatan join mana2 event.. next time kot, kalau dijemput.. heheheee

aizamia3 said...

sangat happening dah memang best lah.. ;)

Ujang9897 said...

nasib yang ramai dtg semua bini orang..hahaha

hazman fadzil said...

nampak happening betul la bila ramai geng sekali berkumpul....mesti Zafirah dapat banyak duit raya kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015