Aug 19, 2013

Upah Basuh Kain...kalaulahhhh~

Assalamualaikum...




First time lah kejadian ni kan....dak encem lupa nak keluarkan harta karun dalam poket seluar dia....aku ni berpegang pada kata² pujangga, "FINDERS...KEEPERS..."


Dah aku yang jumpa duit tu...aku pulak yang membasuhkan kain baju dia....haruslah aku amek buat harta aku sendiri kan....nafkah jugak tu...kannnn??? wakakaka~   :p


Lepas dari kejadian kemain teliti dia check poket seluar dia sebelum dicampak dalam bakul baju kotor...cetttt! >_<


Aku rasa bagus jugak bila para suami saja² tinggalkan duit dalam poket....seronok hoiiii bila jumpa duit dalam poket asben....walaupun tak banyak...tapi rasa seronok....enjoy je buat kerja...senyum sampai telinga...giteww! *aku saja exaggerate ayat tu baru menusuk kalbu*  :p


Jadi pesan saya kepada para suami....rajin² la TERtinggal duit dalam poket seluar supaya para bini sentiasa ceria membasuh baju² kotormu yang kadang² berbau agak masham mashin....muahahaha!! v(^^,)"


kbai~!




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Nor Azimah said...

suami akak dari dulu rajin teliti poket suar dia, jadi akak tak penah dapat duit terpijak camni, hu hu

Ayu azmir said...

Kalo lagi besar amount die lg bagus kan... hikhik...

Chekgu Azrine said...

anak2 akk selalu jugak..duit singgit tu..smpai hancur..sayang sangat!!

careno said...

Selalu gak tertinggal tp biasanya handkerchief jer... bkn duit... wakaka...

whitecappuccino said...

akak pernah jumpa RM800 dlm poket sluar husband waktu nk iron .mknanya sluar tu dh masuk mesin basuh.akak bgi dia RM600 sbb akak ckp jumpa Rm600 pdhal akak ambik rm200 hahaha. tp dia tak ingat pun psl duit tu smua.klu akak simpan semua utk akak dia tak tau pun kewujudan duit tu hehe.

cik hani said...

suami cik hani tak beduit..makanya xde peninggalan la duit dalam seluar..hihi

diana said...

duit syiling ada la..hahahha..

Wawa said...

Selalu jumpa, tp baik hati sangat pulangkan balik ..haha pasni nak simpan terus jugak la...:p

azizah :) said...

wahh kalau camtu lepas ni jijah nak teliti la cek poket suami..hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

suami ekin x penah lg tertinggal sebarang harta karun dlm poket seluar die
aduhai, rugi2
hehehehe

~misshuny~ said...

husband xpenah lak tertinggal duit..dye memang check teliti la baju n suar dye sebelum campak kat bakul..xde la rezeki terpijak cmtu.hihi

Umi Qi said...

hahahhaha bagus yana bagus...sebijik pangai mcm walid Qi tuh...tp uit syiling melambak dlm washing machine...hahahhaha harta Qi tuh...

mrs kayrul said...

bestnya macam tue...suami kayrul asal basuh baju jer kompem dia dah keluarkan siap2 duit dari seluar/baju...huhuhu tak dapat la updahnya...

eima said...

slalu dah jumpa ... hehehe dediam je ..klu baik hati pulang balik ..

Ujang9897 said...

waklu

hazman fadzil said...

HUrmmm.... camno ujang leh terlupa tue... maybe faktor usia kot...miahahahaha

aizamia3 said...

tak pernah nak check seluar en. suami.. sebab dia memang tak suka simpan duit kertas dalam poket seluar kecuali duit syiling.. tu yang ai bebel2 manja bila ada je duit syiling dalam mesin basuh.. huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015