Aug 3, 2012

Baby di Pejabat~ =)

2 minggu ni agak mencabar bagi aku...minggu lepas kena sakit tekak...disusuli dengan selesema sekaligus demam dan batuk²...wallaweyyy  meleret sampai hari Selasa...pehh first time demam sampai 4 hari...biasa sehari je dah kebah  =(

Elok je demam nak surut, gastrik pulak datang menziarah...sampai muntah² bagai...first time kena gastrik sampai muntah²...pi klinik doktor boleh tanya, "sure bukan mengandung ye ni??"

makoiiii terkesima dengar soklan cepumas doktor...siap tanya bila last aku peot...huwaaaaa saya masih merancang doc...jangan la tanya soklan² gitu...sentap jantung ai...huhuhu~

Bila dah sakit ala-ala tenat gitu mula la badan ni lemahhhhhh tak bermaya...nak pam susu pun tak larat....walaupun guna pam letrik...haaa sampai gitu sekali...sobsob~

pagi tadi bukak peti ais.....~




TINGGAL 3 BOTOL JE STOK HARI NI???!!!!!
*pitammmmmmmmmmm!* @__@


Ligat kepala ni fikir macam mana nak settle masalah rumahtangga aku nih...haihh~  takkan nak amek EL...?? minggu ni je dah dua hari aku mc...dah la banyak kerja urgent nak kena buat kat opis tu...hadoiii


Maka tercetuslah idea gila...~ "angkut je lah baby pi opis..."


Pukul 7.45am call orang HR, mintak permission...tanya dulu kot² ada meeting ke hari ni...tak pun ada orang nak datang opis collect check ke, client ke datang...haa sekali dia kata takda siapa datang hari ni...terbaekkk!! green light untuk aku...hahaha  nasib baik juga opis ni semua ladies...bini² orang semuanya...walaupun ada yang belum ada anak, yang TIDAK menyusukan anaknya dengan susunya sendiri, tapi mereka faham...terima kasih!! ^_______^




Aku letak Zafirah dalam stroller je...kalau ada jual katil yang boleh dilipat-lipat lama dah aku bawak...wakakaka~   =P   alaa dalam stroller tu kita letak la tilam, bantal empuk² memang sedap la dia mengulit kat dalam tuuu  =)

oh belakang tu bukan meja aku...tu meja ex-staff...baru kerja sebulan dah berhenti...pelik betul... -.-

Aku ada jugak sms bos aka. atok si Zafirah ni haa...aku cakap, "salam, yana bawak baby datang opis tau hari ni...stok susu tak cukup aa..huhu~"

dan dia reply, "sian dia...elok² jaga..."

wahhh sian kat baby je?? patut kesian kat mama dia la kan...*nangis* T___T

eh Zafirah baikkkk sangat tau...kalau dia terkejut time tidur, pandai la dia nyonyot jari dia then sambung lah tidur sendiri...good girl~! macam mama dia masa baby² <<  ni fakta makcik aku yang sahkan...bukan rekaan tau...bahahahaha~  


eh korang pernah bawak anak ikut pi kerja?? atau tengok opismate korang bawak anak dorang masuk opis?? hihi  best apa sekali sekala dengar suara baby dalam opis...kan??  v(^__^)"






p/s::  riso time orang call je tetibe dengar suara baby...kekeke~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Rina Ellisa said...

Kt tempat keje sy ada.. Bila diaorang bwk anak diaorang, comil je dgr suara2 budak kecik kt dalam opis ni.. Rasa mcm taska sekejap. HEHE.. :)

qasehraihan said...

finally..entry zafirah..heheheh..
tapi xnmpak wajah sangat..hihi

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/ending-deejavu-yang-tetiba-diubah.html

Cik Tqah said...

wa..beshnye leh bwk baby ke opis.. huu

CikNaa said...

dasyat oo mama zafirah ni :)
sib baik boss atok dia sndiri..

Lya Colours said...

bab ni x leh la share pengalamana. haha

Fai CeritaCinta said...

dah xde cara lain kak, memang terpaksa bawa zafirah tu. hehe.. xpe, zafirah pun baik - good girl. hehe

maszull said...

assalamualaikum yana..sesekali bawa bb rasanya x apa kot line clear ok la...:)

mynameismy said...

sian baby kecik2 dah kena gi opis hahaha.. nasib tak reti buat keje lagi kiki.

seronokla bw anak gi opis keje pn tak stress...:)

Cik Puan Rara said...

best nya bila dpt green light cm tu.kalau kat opis sini.jgn harap lah.

aTy _faRed~ said...

eerrr...opis atok sendiri tak per...;p i pon kekadang rase nak bawak jer anak ke opis kalau bos bising2 i cuti banyak sngt..yer ar..i pon minggu lepas..baby sitter problem-tak sihat..jadi tak de org jage..terpakse el 2 hari..lepas tu pulak minggu ni i demam..!! mcm u ar..memule sakit tekak ya amat..batuk..selsema..terus demam..semalam mc lagi..sepatutnyer dpt sampai hari ni..tapi bos dah bising2..masuk gak ar opis...ggrrr...seb baik sok cuti...:) zafirah behave..:)

mRs mysarah said...

i pernah bawak gak sekali. dh terpaksa sebab dorang suh masuk time weekend huhu

diana said...

budak baik..
lain kali boleh bawak gi opis lagi..
heheheh

Iffah Afeefah said...

bos xkisah xpela hehe

Cik Asma BLuppy said...

bos kena bagi gaji lebih ni... hahaha

Mama-ILuvU said...

seronok bila ada opismate bawak baby ke opis. sumer org dok mengadap baby jer. excited :-)

aizamia3 said...

kalau ada bawak baby kat office, confirm kena kerumun.. ;)
sape tak suka baby cuma setakat ni akak takdelah bertunggu tangga kat office dengan anak.. ;)

Yana Libra said...

bestlah kalau keje company family..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015