Nov 12, 2011

Jangan Ajar Anak Tengok TV!!







aku::  mak, Unifi kan ada channel babytv..hihi comellllll~

mak::  hishh nak buat apa tengok channel tu?

adek:: dia nak bagi anak dia tengok tv nanti mak...

aku:: heee comel pe...rancangan tu memang untuk baby pun....

mak::  ish tak payah nak ajar anak awak tengok tv! blue-ray kat tv tu tak elok untuk mata baby...fahammm??

aku::  erk yeke?? tapi comel je kalau baby tengok tv...cite Teletubbies ke, Pocoyo ke..hikss~

mak::  hurmm tak payahhh..jangan diajar anak awak tengok tv...tak elok...erm and yet your father used to buy a lot of tapes...hihi~  eh tak tak...tape tape yang ayah awak beli tu mak je tengok..haha~

aku::  cehh~  yola tak ajar la anak yana tengok tv..nanti jadi macam adek..hantu tv...melekatttttt je depan tv sampai orang panggil pun tak dengar...lalalalala~




baby-tv ni bukan rancangan kartun-kartun biasa tau...
alaa macam cite teletubbies, pocoyo tuh...
takde dialog...face impression semata...
memang khas untuk baby-baby tengok...haha~
erm kalau mak aku dah cakap blue-ray tv tak elok untuk mata baby
kena lah cari aktiviti lain untuk anak aku buat nanti kan..
ermmm bawak pi shopping oke tak?? ngahaha  v(^__^)"
apa kata mak-mak di luar sana?? help me pleaseeee!!  =)











p/s::  demam dah oke sikit hari ni...tinggal batuk-batuk and selsema sikit...isk..terima kasih atas doa kalian..jasamu dikenang! ^____^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Rozuan Ismail said...

masa baby ni lah nk rehat cukop2

nabilah_2908 said...

sesekali bagi tgk tv..takpe kot.. :)

dok bayangkan baby tgk tv...hmm...tul la.comel je..lagi2 bila mata dia tgk je kt tv tu..seolah2 dia faham apa yg dia tgk tu... :)

diana said...

bukan kat astro pun ada baby tv ke..kat 618..tapi akak tak langgan la..tak de baby lagi..:p

mynameismy said...

ajar tgk buku je la hehe

mas saari said...

akak dulu masa anak2 masih baby memang tak ajar mereka tengok tv... memang mak tak bagi!

Miss Eiza said...

sy jaga anak buah sy yang bayi tu,dia mmg ralit tgk baby tv..kadang2 dia gelak sorangsorang...mmg cute sgt.....

sugar2 kapas strawberry said...

akk buatlah soklan maths byk2..nti anak pndai maths..hehe

Saiazuan said...

hmm soh anak tgk blog..hehe tak tau la nak rekomen pe...

mOoN said...

tapikan,,, baby tv comel...suka sangat... ngeeee~

Diana @ bilakukatacinta said...

tengok tv boleh.t jgn dekat2...nak cakap pasal uv ray n whatsoever ni..bnyak sebenarnya Yana...

terkadang nmpak mak bapak pakaikan anak2 kecik - below 1 yrs old ngan cermin matam . .memanglah nampak stylo + comey..but tak elok utk mata.. cermin mate itam murah2 tu boleh merosakkan mata bdk2...

Mr feckry said...

aik lu pun demam

Hazman said...

no problem je kot.... boleh membantu perkembangan DHA.....haahahahhaahaa

msredcheesecake said...

ajar ngaji... heee....

Kenari Putih said...

wpon dah lama saya dengar tak elok baby or anak tengok TV, tapi budak2 sekarang da tak sama macam dulu la, cara mak2 kita dulu senyapkan kita masa kita kecik2 pon lain dah, cara kita sekarang ni, kalau macam saya nak bagi anak dok diam bagi diorang tengok TV. tapi tu la kena ada control la jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015