Nov 26, 2011

Punca Perut Boroi #1

gambar sekadar hiasan....lalalalalala~  v(^^,)


Minum berdiri

FAKTA::
Minum berdiri menyebabkan cecair akan jatuh ke dasar perut dengan laju dan akan melanggar lapisan perut. Kalau perkara ini sering berlaku dan dalam jangka masa panjang akan menyebabkan perut menjadi longgar dan jatuh sehingga menyebabkan minuman susah untuk dihadam. Begitu juga dengan makanan

Sumber:: status FB Finaz  =)





p/s::  aku tak pasti mana dia dapat fakta tuh..hihi  FINAZ!! sila bertanggungjawab ye..sekian terima kasih! v(^___^)"





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

NURUL ASHIKIN said...

thanks yana good info

efa said...

Ada dgr gak info mcm ni betul la kot

bersama kak Es said...

yana dah makin comellll!!!

POSH76 said...

tapi dalam islam pun tak bagus minum berdirikan...cuma rasa cam tak logik jer..

Cik Rose Cute said...

Dalam Islam tak mengalakkan minum berdiri...kencing berdiri pun tak elok hihihi

Dayana AZ said...

Wahh macam tu rupanya :P LOL. takut dah nak minum berdiri kalau nak cepat.

diana said...

tapi kan berdiri atau duduk kedudukan perut tak berubah kan.lain la klu kita minum dari kaki..
hehhehe..

mas saari said...

sama ada perkara ni betul atau tidak sebaliknya elakkanlah minum berdiri, tak elok!

Rtp Farra Arisha said...

probably this is fact..so why not kita amalkan bersama! hehe. happy weekend sis~

Hazman said...

yang selalu aku dengar ialah tak elok mandi sejurus lepas kita makan....sebab makanan blum hadam...hohoho....

Rozuan Ismail said...

kan kita ada adab.minum berdiri kan tak elok

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

ILA HonEyBuNNy said...

selamat tak suka minum berdiri...heheheh

Anati Soki said...

lg satu punca perut buncit.
mandi selepas makan
:)
teheee
rindu kak yana

Addin said...

nice info :)

Finaz Jaafar said...

hahaha..yang bestnye kite google bnda ni ritu tapi lupa nak credit kan..info ni dt dlm satu forum prbncangan gitu..heee~

Finaz Jaafar said...

okay ble google mne2 akn jmpe fakta tu..salah satu nye bole rujuk kat sini..hehh~
http://akuislam.com/blog/fakta-menarik/minum-berdiri-memudaratkan/#axzz1f4CCKEX8