Nov 5, 2011

Periuk Kecil Untuk Keluarga Kecil~


Masak nasi untuk lunch hari ni...
untuk aku sorang makan...
tak sampai satu pot beras pun....
laki aku takmo makan pulak sebab dia breakfast pun dah lambat tadi..haha~
mujurlah ada kawan aku bagi hadiah kahwin periuk pelbagai saiz....
sangat berguna periuk kecik nih...terima kasih! ^__^





Sekarang ni memang tak masak nasi guna rice cooker dah...
aku dapat 4 biji rice cooker masa kahwin hari tu..
semuanya besar-besar...
kira nak masak nasi untuk dua orang macam tak sesuai...
tu simpan je dalam almari...
nanti lah anak aku dah besar sok boleh la keluarkan balik rice cooker nih  =)


Nasib baik jugak mak aku memang dah ajar aku masak nasi guna dapur gas...
setengah orang tak reti masak nasi guna dapur gas...
takut lupa, hangus gitu..kan?? hihi~
terima kasih mak!
korang lunch apa hari ni??


oh selamat hari raya Aidiladha to all muslims bloggers!
hati-hati kepada semua yang pulang ke kampung...
aku mungkin raya kat Bangi je...
rumah mak aku...
tak pun raya kat Seremban...
rumah nenek mertua...
tengok keadaan ye...hoho~
babai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Miss Nadya said...

Insyaallah nanti bila keluarga sis da besar nanti adalah periuk besar kan??hehe..^_*

Miss Eiza said...

saye tak pandai masak gune dapo gas lagi T__T

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolOo..siyes comel sgttt! hihi :'D
mama mkn ngn baby, mkn dlm periuk tu jer trus. lalalaa~

deqnoor said...

err... camne nk masak guna dapur gas ye? huhu...

NURUL ASHIKIN said...
This comment has been removed by the author.
NURUL ASHIKIN said...

dah standby dengan periuk besar..nanti sennag kalau nak tambah lagi anak~ wink wink

EZAN IDMA said...

selamat hari raya aidil adha :)

Syafiq_Elf said...

Selamat Hari Raya AidilAdha akk ^_^

hakamah hamyadi said...

wah pandai pn yana masak gna dapur gas..kama xreti..hehehe...selamat hari raya juga untuk pn yana MIB

laskar pelangi said...

waaaa..dah lama tak try skill masak nasi pakai dapur gas..hik3 =D


selamat hari raya aidiladha kak yana =)

Rtp Farra Arisha said...

periuk kecil hanyalah buat keluarga kecil yah? hee so sweet :')

selamat hari raya aidiladha in advance, sis!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak pun kalau masak nasi guna dapur jer.. lgpun berdua je nk makan.. kdg2 sorang & jarang masak dah sejak ada lala sbb dia punya dady tak request utk masak.

msredcheesecake said...

Tak pernah masak nasi guna dapur gas sbb msred ada penyakit nyanyuk... Hee...

Salam aidiladha...

mas saari said...

masak nasi ngan dapur gas memang senang! takpe yana, nanti anak dah ramai bolehlah pakai rice cooker tu!

GamUHU said...

slow and steady.

mOoN said...

happy aidiladha yana... :)

kayrul-shah said...

salam aidiladha yana...periuk kecik memang senang nak masak untuk family kecik..takde la melambung bil elektrik kalau guna rice cooker...

Hazman said...

kalau masak takat satu pot mmg kena guna dapur gas.... tapi kena alert la kan... p/s : whooaa dah tukar ADVERTLETS nampak...

nabilah_2908 said...

err...tul la...sy pun tak reti masak nasi atas dapur gas ni...huhu...

aimie amalina said...

alololo comeiinyeeee
cm pnah buat
cm x penah buat gak
hehehee

salam aidil adha kak yana!=]

MamaEma said...

lebih suka masak pakai dapur gas jer..jimat letrik..

BlueiceButterfly said...

~xbrapa teror msak pkai dapur gas..hehe :)

arnissa said...

biase lar tuh sis..

nanti da adew anak ramai bru guna periuk besar. hehee.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015