Nov 8, 2011

Ajar Baby Tengok Korban...yeyy!


Rumah Wan dak encem dekat dengan surau...
depan rumah jo..huhu~
oh orang negori panggil nenek, Wan ye..  =)
alkisahnya lepas solat raya,
dalam pukul 9.30am gitu, lepas dah breakfast segala
kitorang pun terjah la surau nak tengok lembu kena sembelih...
aku suka jugak la tengok korban nih...
asal ada peluang je mesti nak tengok...haha~
bila tengok lembu aku terbayangkan sup...masak kicap..perghhh~
mabelesss mabelessss  v(^__^)"


Ada 3 ekor lembu yang dikorbankan di kawasan kampung dak encem semalam...
degil jugak lembu-lembu nih...
payah nau nak tumbangkan...ganas lak tu...
main sepak-sepak bagai..ish ish ish~
lepas tu bila dah dapat tumbang semua bersorak girang!!
umpama dalam kepala otak masing-masing
dah terbayang sup gearbox gitu...bahahaha~ =P





aaa gini lah ghope lembu dah kena sembelih ye adik-adik...
First time kotttttt posing dengan lembu yang dah kena sembelih...kahkahkah~
semua ni kazen-kazen dak encem lah...
lepas kitorang amek gambar,
tengok orang lain pun nak follow posing dengan lembu jugakkk...ngee~
terasa vangga ada followers camwhore...lalalalalala~  v(^__^)


oh aku tak merasa lah sup gearbox lembu baru sembelih nih...
sebab sebelum tu dah kenyang makan nasi lauk telur mata, udang, ketam..adeh~  =.=
korang suka tengok korban tak??
kalau ada perasaan kesian baik jangan tengok...
nanti haram daging lembu tu untuk korang makan..betul tak??  =)












p/s::  ada meeting pagi ni...lepas lunch insyaAllah aku blogwalking...eh kadang-kadang aku tak drop komen, drop jejak...tapi aku jadi silent reader je...hope korang tak kisah la ye...sangat sibuk sekarang...(^^,)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

30 comments:

NURUL ASHIKIN said...

tak berani pi tengok takut ada rasa simpati pada lembu ~ sob sob

missmaisharah said...

kak yana :)

Mila Ahmad said...

thn ni xbalik beraya so xdptla makan daging korban wuaaaa..seeedeeeyyyy..

Lya Colours said...

aku tak koser p tgk korban lembu, sebab ramai gila yg tengok. so aku tunggu je la kat rumah, tunggu daging sampai. hahaha
aku x pernah makan sup gear box. tak berani. kalau daging sket2 bleh la

Aku Ibu Muda said...

akak tak leh tengok..nanti kang berbulan2 tak makan daging...hehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

da mcm tok ketua da en ujang tuu..
ahahaa :p

mOoN said...

Mengidam daging msak kicap... Hehe..

POSH76 said...

kelasss siap bergambo dgn Mr Lembu....

Fyqa said...

huihhh.

brani jugak akk p tgk. huu

Liyana said...

xnak tgk org korban. kesian kot, huu

Hazman said...

Lorr.... si ujang tak tolong lapah lembu ke....hehehehe....tapi kan rasanya TAK HARAM makan daging lembu yg kita rasa kesian nie...as long cara sembelihannya ikut syarak... ;-)

mas saari said...

akak tak berani tengok...mesti rasa kesian nanti!

laskar pelangi said...

woooo...masak daging goreng kicap sedap kan daging fresh2 nie..he3

Cik Bambam said...

kita x dpt daging korban pon..sob3.. :P

Cik Puan Izan❤ said...

hai yana...dah lama akak tak kacau blog yana...hehe...makin bolat awak yer.. tahniah!

Nyamuk Terbang said...

mmg style la posing dgn lembu

azlizaasri said...

cool je posing dengan lembu . hikhik . kita tak berani tengok dan tak boleh makan daging fresh nanti mesti meroyan jap ^^

Ujang9897 said...

emmmmbuuuuuuuuuu...gitu ler bunyi seekor lembu

hakamah hamyadi said...

wah rock lah sis yana MIB ni..hehe..sempat pose ngan lembu yang dikorban 2

cik yuki said...

hmm ta leh mkn sbb kesian :(

Finaz Jaafar said...

first time tengok orang nak posing ngan lembu cenggini..haha

tahun ni 1st time kot tgk korban depan mata..so agk jakun gak..

ZYASH said...

Mak aii, berani nyer ngk lembu di sembelih...

nabilah_2908 said...

1st time tgk pun tahun lepas...

tahun ni dah tak pergi dah..huhu..

part tak boleh lupa masa imam sembelih je...darah memancut2 keluar...muka tok imam pu pun penuh darah...hrummm...

diana said...

tak pernah tengok..
tapi memang teringin nak tengok..
tunggu maisara besaq sikit la..
baru boleh pi memeriahkan keaadaan ..selalunya tunggu kat dapur je..
hahaah

ain dzaya said...

SELAMAT HARI RAYA DEAR!

MOGA BABY SENTIASA SEHAT!

Lyndaz said...

1st time gambar asben kak yana x cover perut! hahahaha XD
nak lawan kak yana lettew~

BlueiceButterfly said...

~bestnyer..hehe tak pernah tengok pon..takut :p

Daddylicious said...

peh stylo tu...hehe

eyjalukman said...

ishh , ngeri jugak tengok .
haha nasib baik tk prnh tgk dkt2 .
anyway , slmt hari raya aidiladha kak yana :)

aimie amalina said...

heeee
suke nak tgk..hahaha
bukanlah suke sgt2 tu
tapi mang nak tgk keadaan canne di sembelih tu kan..

mang untunglah lembu ni ha
hehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015