Nov 21, 2011

Kenapa Ibu Mengandung Cepat Tacing~??



Selalu dengar statement tu sebelum ni...
tapi tak faham...
bila dah mengandung baru dapat rasa sendiri...hurmm~


sekarang ni asben aku takde...
pi kursus kat Kuching...
tak lama pun...3 hari je...
tapi apesal tah aku rasa sedih giler...grrr~
setiap hari rasa nak nangis...dem! apesal?? apesal?????
rindu?? ofkos la rindu...
siapa tak rindu laki oiiiiii....
masalahnya dulu aku pi Sarawak sampai 2 kali
takde pulak rasa sedih ke tacing ke hape...haishhh~
ke sebab baby dah membesar so hormon dalam badan jadi tak teratur sikit??
or sebab laki aku tak pernah jalan jauh² gitu sendiri² aku jadi risau??
masalahnya nak risau apa??
dia pergi dengan budak² opis...
bukan pergi sorang²....adeh~  =.=


ermmm aku ghase sebab aku kena tinggal sorang² kat rumah la...
memang aku duk rumah mak aku je...
tak berani duk rumah sendiri sebab rumah aku macam sangat sunyi...
agak bahaya aku nak duk sorang² especially waktu malam...
tapi mak aku pun pi kursus kat PD...seminggu bhaiii...
ayah aku pulak memang jarang lah nak ada kat rumah...
kerja 24/7....haha~
kesian aku jadi anak terbiar  T___T
harap kan family mertua je lah nak jadi peneman...
mak mertua aku ada ajak tidur rumah dia...
tapi aku segan....
lagipun aku pergi kerja lambat...
diorang keluar awal gila!
menyusahkan la pulak macam tu...
so aku prefer untuk tinggal rumah mak aku sorang²...
rumah mak aku tak sunyi...
jalan depan rumah sentiasa sibuk dengan kereta dan orang lalu lalang...
depan rumah tu kawasan kedai haruslah sibuk kan...huhu~


Terasa hari-hariku tersangattttttt lah panjang....
esok malam baru dak encem balik...ffuuhhh~
pening kepala aku asyik tengok jam je...sobsob~
time makan malam lagiiiiiii la terasa kesunyian tu tau...
sebab tak tahu nak makan apa...haha *boleh?*
nak masak takde mood...
masak untuk diri sendiri serius tak best!
so aku prefer beli kat kedai je...
macam semalam aku makan bubur mekdi...
malam ni tak tahu la nak makan apa...
kalau takde selera sangat aku beli roti je lah nanti...
makan dengan telur....iskisk  *gila tacing kisah aku nih*


oh setiap kali rasa nak menangis mesti teringat pesan kak Diana,
"ibu mengandung jangan selalu nangis, nanti anak pun ikut suka menangis..."
whoaaaa nehi~ nehi~
akan ku gagahkan jiwa ragaku demi anakku tersayang...huhuhu~
ada sesiapa nak teman aku shopping malam ni?? *tiba²*  v(^__^)"






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Ima Salsuzaima said...

ALAHAI...CIANNYE..HEHE..SABO2.. IBU MENGANDUNG MEMANG CEPAT TACING2..

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon cm2
kne mrh skit je,terus nangis
sblum nie x mcm tuepon
melenting lg adelah
hehehehe

Anum said...

insyaallah kuatkan semangat ok

Rtp Farra Arisha said...

be patient..jangan slalu rasa sedih or menangis okey!! :) you're always be the first..hehehe.

nabilah_2908 said...

ala..ala..kesiannya dia...

takpe..sabar sikit eh... :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolooo comel comel comel nyeee! hihi :D
sabo naa mami..jgn sdey2 nti baby pom sdey gak..hikhik

*jom p shopping stokin baby. *ttibe

MamaEma said...

yea..jgn nanges tau..kejap jer jam itu berpusing

Miss Nadya said...

akak...take care tau...ta mau sedih2...Insyaallah akak ok kot nnti..:)

Finaz Jaafar said...

jgn la gitu sis..sedih kte mmbaca nye..isk3..
kalau kite dekat kite dah teman akak dah..seyes ni..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

olololo ciannya mak yong ni....mmg cmtu yana rsnya..akak dulu pun mmg kuat tacing ms pregnant, nangis je..agaknya anak yana lelaki kot, sama cam akak huhuhuh, suka tgk pomp cntik tak?? kalau suka ye la kot lelaki hik hik

mas saari said...

janganlah tacing2 sgt, betul...nanti anak kuat nangis!

suruh dak encem tu telefon tiap2 jam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015