Dec 21, 2014

Pengalaman Petik Strawberry

Assalamualaikum...


Sepanjang duk Cameron mak aku lah jadi tour guide...sebelum sampai Cameron lagi otak dia dah fikir nak bawak kitorang jalan mana...dia pernah datang dengan kengkawan opis tak silap so teruja lah dia nak angkut family jugak tempat² yang dia dah pernah pi tuu...kitorang followww je...huhu~


Lepas melantak scones kitorang pi sini pulak...tapi kedai Opah takleh petik stroberi sendiri kot...tak ingat pulak sebab masuk kedai ni sekejap je pastu keluar balik...hahaha...aku jalan belah belakang...so tak paham sangat cerita orang depan  :p


Masuk kedai Abang pulak...senang je pilih nama kedai kan...Opah, Abang, Adik etc...:p


Tengok menu istimewa dia 'Sambal Stroberi' rasa nak try je...makan dengan nasi lemak...memang disediakan tempat makan kat sini...menu pagi tu nasi lemak with sambal stroberi...tapi perut dah full baru lepas melantak scones kan....so mak beli sambal yang dah siap packed dalam botol untuk bawak balik makan kat rumah je...2 botol mak beli...now baru guna setengah botol...hahaha~


Adik cakap sedap jugak sambal stroberi 'Abang'...cuma tak pedas...rasa macam sambal yang diletak gula...tekak aku tak boleh terima sambal tak pedas...kena tambah cili api baru ngam! korang kena try sambal ni....unik sangat!  :)


kat kedai Abang boleh petik stroberi...yeyy! Zafirah paling eksaited...dia bukan paham petik stroberi tu macam mana....janji benda baru eksaited la dia...huhu~


terbaca notis² ni...good reminder...agak garang...tapi oke la kan daripada takde...manusia ni memacam perangai... :)


mama yang over sebenarnya  :p


dorang sediakan bakul dan gunting...Zafirah boleh pegang stroberi je...idok ler aku bagi dia gunting sendiri....tajam oii!



tak silap aku dorang bagi petik 500 gram stroberi...tak ingat berapa ringgit...banyak tuuu 500gm...kitorang petik sikit je...sebab tak banyak sangat yang merah ranum...bila tanya kat kaunter dorang cakap orang ramai dah datang petik stroberi pukul 7 pagi....kahkah  nasib lerr labu siapa suruh lambat! :p




Zafirah dan budak stroberi...sukati aku je panggil anak orang budak stroberi....hahaha~  dan siapa suruh muka dia bulat dengan topi cenggitu...sebijik kartun strawberry shortcake...bahaha~  ampun mama Irdina! :p


Dah setel petik stroberi, beli pulak stroberi yang dorang jual kat kaunter...3 pek RM35...banyak yang bagi orang je...pastu beli jugak coklat² stroberi...untuk bagi kengkawan opis and makan sendiri...sedap! Zafirah lah paling suka coklat² tu...pastu sugar rush! grrr~


Next pi tempat lain pulak haa...till then...babai~  (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥




 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Amanda Suria said...

Rindu nak petik Strawberry..lama x naik cameron...

zarulfarhana said...

bestnya dpt petik strawberry

eamy milea said...

bestnye kutip stoberyyy

Fai CeritaCinta said...

rinduuu nak pergi cameron lagi... last pergi tahun 2011. masa tu masih mood honeymoon lagi. hihihi...

Nyamuk Terbang said...

teringin plak nk tahu rasa sambal strawberry mcm mna

hazman fadzil said...

Hurmmm..... alaaa... maner nasi lemak strawberinya.... nak jugak tengok... hahahaha

MissNadia said...

sukanya makan strawberry celop coklat.. sedap.. nomnomnom

Liza Licha said...

makan fresh dekat farm dia memang best. sedap sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015