Dec 18, 2014

Review Hotel Titiwangsa, Cameron Highland

Assalamualaikum...


 Saja nak review hotel ni....biasa la mana² blogger pun akan review setiap tempat yang dorang pi...even kedai makan pun kena review...tak kisah restoren mahal ke kedai cikai tepi jalan ke...dah nama pun blogger...this is what we do!! nasib la kan kalau review tu baik ke tak baik ke...tak pernah lagi la pihak hotel or restoren nak saman blogger sebab review yang tak baik...takde niat pun nak tutup pintu rezeki orang...kepala otak tu kasi positif sikit boleh?? dah nampak orang komplen improve lah sikit service/product awak...pastu panggil balik blogger tu untuk review lagi sekali pasal improvement...simple!!


Jangan jadi macam sorang weedding crasher tuuuu...baru kena jentik sikit dah gelabah nak fail saman bagai...kau ingat mahkamah rajin nak layan?? kalau tak lama dah blog² gosip kena saman tahu?? puii~


oke berbalik pada topik hotel Titiwangsa...ngee~


lobby area...Zafirah tu ingat duk rumah sedara² dia kot berlari sana sini...sesepah beg...grrr~


hall nak ke bilik...


Untuk family aku, mak booked family room...




sangat luas!!! gambar katil tak sempat snap...tetibe kamera buat hal...haha sowie! untuk family room ada 2 queen bed...cukup la untuk 4 orang mentido...dalam bilik ada kipas je...takde ekon...masa kitorang sampai semua tingkap terbukak luassssss...angin luar masuk bilik ya Allah sejukkkkkkkkkkk!! brrr~


toilet and bilik mandi asing²...masa aku datang ni dia punya heater macam tak function sangat...air dia tak berapa panas...kena mandi lelaju...kalau tak gigillllll....huhuhu~


 pihak hotel bagi shampu and conditioner cenonet je...haha


and sabun mandi jenis camni...aku panggil sabun gini sabun cebok! bahaha~  nasib la mak bawak sabun gel lain...so korang nak datang sini make sure bawak sabun mandi sendiri tau! :)


Yang makcik and kazen aku dorang amek 2 Deluxe room....tak tahu la acaner rupa Deluxe room...kazen aku tak amek gambar pulak...ce korang tengok website je...hehehe~


Bagi aku untuk percutian singkat macam ni, hotel ni kira berbaloi la jugak...kalau datang in a big group aku recommend korang untuk stay hotel ni...memang puas hati...untuk family room RM288, Deluxe room RM188...pakej include sekali breakfast and steamboar dinner...oke la kan?? dari segi service tak boleh nak cakap sangat sebab duk sekejap je...tak sempat jumpa pun staff dorang...haha  tapi so far oke je staff² situ...tak kedekut nak senyum.... :)


Next entry kay cerita pasal scones...sian makyong Eka tak sabar dah... :p





 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Mad Parihh said...

wahhh nice la :)

Allene ALineWorks said...

murah gak tu yana...

zarulfarhana said...

luas gak bilik tu

syazai86 said...

hotel kat CH memang xde ekon...sejuk sgt dah kat atas tu...

Cik Puan Eka said...

hahahahahaha nak scones nak scones hahahaha.

ingat dah telopeh cite scones

yana yassin said...

Pernah stay hotel nie, ok lah . Memang ada pakej dinner steamboat tuee. Bilik memang sejuk, kipas pun ok.

Hannah Sytieh said...

nice review kak yana =)

eima said...

Hotel kat ch mmg xde ekon le...mampuih gigil..sana sejuk tp tatau nenanti byk sgt tarah menarah dah x sejuk ..haha...

Heater tu bkn x function tp kadang2 air terlalu sejuk.....sbb tu x rasa pns ....byk kali dh kena kes csmtu last2 paham sendrik je ...hihi

Tp ai suka hotel ni ....sbb kat ch x duk sgt hotel tkt nk tido mlm je ...siang berjln esok pg dh cek out trs pi terjah attaction places ....semata nk tido amik hotel murah dan selesa cam ni dh ok

Chekgu Azrine said...

Ok.bestla ada pakej skli steamboat.rsanya dh murah sgt ni sis..lama dah xnaik CH

Dkna Abza said...

Nasib baik mandi.. kalau tak mandi langsung hahhahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015