Dec 9, 2014

Kawan aku Sawan Masuk Lush! -.-' | Lush at Pacific Fair, Gold Coast

Assalamualaikum...


Dari Malaysia lagi kawan aku ni duk berzikir² nak pi Lush, nak pi Lush...sampai sana pun tak habis² zikir Lush Lush Lush...tampar dengan Lush tau la! :p


Lush tu apa???


Aku memula dengar pun tak paham menatang Lush ni...tapi teruja gak nak tau...hahaha~



 ni haaa menatang Lush tuuuu! kedai sabun rupanya! hehh~  tapi handmade!! geram je tengok sabun² dalam ni...tahannnnn napsuuuu!! kang kena bebel dengan pakwe kat Malaysia kanggg...huhuhu~


ni lah SATU² nya sebab kenapa nak sangat datang Pacific Fair!! hahaha~  ekceli Pacific Fair ni mall biasa...sama je macam ko pi IOI City Mall, Alamanda etc etc...standard mall ye...takde apa yang menarik....Lush ni je yang best...huhu~


ouh FYI, kat Malaysia TAKDE Lush! serius! yang aku tahu Lush cuma ada kat London (2-3 outlet jugak lah), golkos, Korea tak silap and few more negara which aku tak ingat! and aku jugak baru tau ada group peminat² Lush (Malaysia) kat FB...say whattt??!! banyak duit korang eh...hihi~


Sabun macam mana lah yang ada kat Lush ni sampai orang boleh sawan??


 Antara sabun dalam ni...yang jenis ni dorang jual ikut berat...setiap 100g berapa dolar tah..tak ingat pulak! dorang akan potong² sabun tu ikut gram yang ko nak beli....ada macam² bau, macam² flavor...pilih je mana kenan dengan hidung korang...huhu~


And yeah korang boleh tengok demo macam mana cara penggunaan sabun tu...hari tu kitorang tak suruh pun buat demo...kitorang just tanya je, "how to use this...", "how's the smell..." etc etc tapi staff tu yang nak tunjuk demo...rasa membazir je sabun² dia...hahaha aku lak yang kesian kat dia...hehh~  (-_-")


Masa kitorang datang ni ada ramai jugak customer lain dalam kedai....pekerja lak ada 3 orang je...tapi tersangat lahhh ramah!! layannnnn je setiap soalan kitorang...layan dengan bersungguh² okeh! bukan sekadar menjawab soalan pastu buat muka, "amek je lah sabun tu pastu bayar...blah cepat!" hahaha biasa nampak staff gitu kan especially time ramai customer...ceh!


 more sabun....comel je kan? rasa nak makan!! staff situ cakap pernah je jadi kes bebudak datang terus gigit sabun sebab dia ingatkan donut! hahahaha~  tapi dia kata budak tu oke je...sebab sabun² kat sini tak guna bahan kimia berbahaya katanya...banyak guna bahan² semulajadi je...katanya lah...aku tak berani nak ulas...hihi~


 budak sawan... :p


 ni lah staff yang ramah tuuu...orang Philippines...one of dreber kitorang pun rakyat philippines...tapi dah lama menetap kat Aussie jadi rakyat Aussie ler pulaks...cakap pun slang² Aussie je...aku rasa kalau aku stay Aussie setahun memang lidah ni boleh dah jadi lidah Aussie...ala macam ko duk Kedah, Kelantan...ce duk sana setahun...kompemmmm ko cakap pun dah serupa orang sana...betul tak?? hihi~


Banyak gila jenis² sabun dalam Lush okeh! daripada sabun badan, lotion badan, syampu, conditioner, pencuci muka, toner, moisturizer krim sampai lah ke ubat gigi pun ado!!! pehh~  no wonder la kawan aku tu sawan masuk sini...pastu rambang mata...mana satu nak pilih...dah la kedai ni takde kat Malaysia...lagi bertambah dilema...kang borong bebanyak luggage pulak tak muat! hahaha~  >_<


Aku rasa sejam dua jugak la menepek dalam kedai...kejap nak beli sabun tu, pastu eh tak jadi nak sabun lain pulak, pastu nak tambah shampu lah, pencuci muka lah, pastu eh ada kawan pulak order nak sabun sekian sekian...hei! tumbuk kang!


Kengkawan bomba lagi ler, siap ada yang balik hotel dulu...tak sanggup nak tunggu...hahaha~  bos dari bomba lak cakap, "saya dah round satu mall....dah macam² kedai saya masuk...ingat patah balik sini dah habis shopping...tapi tak habis² lagi ye??"


"eh tuan H nak balik dulu balik lahhh...memang kitorang lamaaaaaaa lagi kat kedai ni..." :p


"takpe saya balik dulu?? kang apa² jadi kat awak berdua saya nak jawab apa kat mak ayah awak kat Malaysia nanti..?"


"aloo bukan jauh pun tren tu...kitorang pandai jaga diri..."


"takpe lah...kita datang sekali...balik pun sekali lah..."


alololo...baiknya sanggup tunggu...terus rindu kat ayah sendiri...ayah aku memang rajin layan anak bini dia shopping...berejam pun dia layannnn je...hahaha~


Lepas dah puas hati yang betul² puassssss hatiiiii....baru bayar...pheww~  masa kawan aku dah bayar tu rasa nak sujud syukur je...kahkah~


mekaseh sudi layan karenah kawan saya tuuu...hahaha~


"i used Lush product as well...easy for me to explain to my customers the goodness of the product...besides I love my job...I love what i'm doing right now...so I really enjoyed doing it..."


Good for u miss!!


Ada readers aku peminat Lush jugak?? korang beli katne? :)



 Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Diana Rashid said...

best nya Yana..comel2 sabun dia..Yana beli yang mana??Ni kalau kita nak pakai kena potong sikit2 la ye..sayang pulak nak guna seketoi gitu..heheh

cazamiya said...

waaaahhhh,,comelll gilaaa sabun tu,,seriusss rasa nak makan,, dannnn mestii baunyaaa sedapppp emmmm

Fazleyatul Aini said...

comel sangat sabun sayang nak guna haha

Nurzakiah Hanum said...

TGK GAMBAR PUN DAH LEH SAWAN
HAHA

Nur Inani said...

macam macam bentuk sabun dia :)

Allene ALineWorks said...

bestnya.. aku suka benda2 macam ni.. leh geng sawan ngn kawan ko tu yana... =D

NadKaz said...

haaa.. tengok gambar ni pun, rasa macam nak gigit je screen laptop ni.. nampak sedap gilerrr... ahaha

ieza ashaari said...

1st time dgr. Ada juga yg addict sabun eh. Eh!

Liyana said...

1st time jugak dengar ahaha. tp serius comel ah sabun2 tu

Chekgu Azrine said...

Tak minat kot..hahahaha..
Tp teruja la jgk tgok bntuk2 dia tuh

Yana Ujang said...

Sy x beli pape pn...haha dtg semata teman kwn shopping je...sambil tu cuci2 mata la jugak kot kot akan dtg terbukak hati nk beli...ngee

Cik Puan Eka said...

terujaaaa! hahaha.

Tak penah tau pun ada kedai Lush ni. First time dengar haha .

Tapi kalau gini gaya, kompem la kite pon sawan ayam kejap hahaha

eima said...

aku ade seketul ... opiser beli sebagai buah tgn dr aussie lama dah ...syg nak guna .... wangi

MissNadia said...

sabun comel gini mesti sayang nak guna.. :P

Nyamuk Terbang said...

comelnya bentuk2 dia....kalau pegi mesti beli sbb xde kat malaysia kan...mmg sawan jgk la

Muhammad Tarmizi said...

pembetulan : bukan sejam dalam kedai tu...dah lebih 2 jam ok menunggu sampai pusing habis satu mall belum siap lagi korang dok sawan dalam kedai tu haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015