Dec 22, 2014

Babai Mashu! T__T

Assalamualaikum...


Budak mengantuk...hihi~


Semalam hantar adik aku pi KLIA...again...kali ni dia sambung PhD pulak...dulu buat Master setahun je...untuk PhD maybe dalam 3-4 tahun jugak! pfttt~  dalam setahun pun kemain membesar bagai johan...ni nak duk UK 3-4 tahun macam mana lah saiz terbesar agaknya?? KAHKAH!


Zafirah tu dalam kereta mentido...sampai airport bangun...pastu merengek sebab tak puas tidur...dah siapa suruh bangun??? sambung la tido dalam stroller kannnn! hehh~


 dah mula warm-up...


Flight adik pukul 11.55pm...kitorang datang KLIA dalam lepas maghrib gitu...saja datang awal, kot tetibe ada masalah pape senang nak setel...tak payah kelam kelibut...


Adik aku fly sekali dengan besfren dia...sementara tunggu besfren dia sampai sempat la adik solat isya dulu...kang dah masuk boarding gate tak payah fikir pasal solat bagai...semua dah setel awal²...


Kali ni adik naik MAS...direct flight terus pi Heathrow...kematu lah bonot 14 jam duduk sesaja kan...huhu~


Sementara menunggu nak check-in luggage segala mula lah aksi² lasak budak bertuah Zafirah tuuu...mekaseh atok tolong layan! bahaha~


buat show pulak atas pentas KLIA...lagu Let it Go lagi....amboi sangat!



Once besfren mashu sampai, sama² timbang luggage...luggage adik aku terlebih 4 kilo...! padahal dalam tu semua stok² makanan je!! baju² dia letak dalam hand luggage...kocik je beg baju...sebab kebanyakan baju² dia tinggal kat London...so kita agih²kan je yang terlebih² tu masuk hand luggage...sebab yang hand luggage dorang tak strict sangat check berat...


More, kalau naik MAS biasanya ada leniency...takat terlebih sekilo dua tu oke lagi...kalau flight tak penuh lagiiii lah lenien...terlebih 4 kilo pun takde hal....kan?? tapi kitorang taknak buat kerja 2-3 kali...lagipun adik nak wrapping luggage² dia...buatnya kat kaunter kata tak lepas leceh dah nak kena bukak wrapping, keluarkan barang...dah la ramai orang beratur! nak selamat better setelkan awal²...sebelah kaunter wrapping memang ada tempat untuk timbang luggage...agak² berat memuaskan baru pi wrapping and check in... gitu kisahnya... :)


Sementara tunggu adik check-in luggage kitorang melantak KFC...pukul 10pm makan KFC memang tak sihat...musnah dietku...bahahaha~  tapi sebab besfren adik punya abang belanja...rugi lah tak makan! lol~  mekasehhhh!! semoga semakin murah rezeki anda sekeluarga.....  :)


Pukul 11pm camtu adik gerak masuk kastam...tahun lepas amek gambar tempat yang sama...Zafirah tak faham apa² lagi...tak reti lagi nak ikut² orang...tak reti lagi nak berjalan²....boleh baca entry aku hantar adik pi KLIA tahun lepas..klik SINI


alolo hug mashu kuat²...masa ni dia oke lagi...


"mashu nak gi skool...skool mashu jauhh...kena naik eroplen..."

"aimy pun nak nek eroplennnn!!!"

"mashu gi london..."

"aimy pun nak gi london...mama aimy nak gi London!!"


grrr~  dia ingat pi London tu macam gi IOI City Mall agaknya...(-_-")




Elok je mashu nak masuk gate nak turun bawah...laju dia lari ikut mashu...pastu pegang² tangan mashu, "nak ikut mashuuu!! nak ikutttt!!!!"


Sampai aku kena mintak kerjasama polis kastam tu bagitau kat Zafirah tak boleh ikut!! grrr~  tapi tak jalan jugak! last² berdukung! meronta² dia nak lepas!! pastu menangis sekuat hati, "mashuuuuuu!!!! aimy nak mashuuuuu!!!!" << korang boleh tengok video Zafirah melalak kat Instagram aku...malas upload kat blog....berat! huhu~


Bak kata papa, "mama pi ostrolia pun tak melalak camni...."


Drama! genetik siapa???? bahahaha! adoyaii~  sepanjang perjalanan balik asyik tanya mashu mana? mashu naik eroplen ke? mashu kat situ ke?? sampai rumah pun tanya mashu lagi....lahaii nanti kita jumpa lagi laa mashu tuuu...skype kan ado! tak pun time mashu konvo keeww...ehh! :p


kbye! take care dear sister! ada sale bagitau! bahaha~  (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥



 Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya
good luck for her

zarulfarhana said...

tahniah dpt smbung lagi smpai phd..sonok tgk...

Diana Rashid said...

Tu la..tengok kat IG tadi..dia punya nangis macam kena tinggal kekasih tu..hahahahha

MissNadia said...

waa.. bestnya pergi belajar kat tempat orang.. sempoi je nampak

Nyamuk Terbang said...

wah bestnya bljar jauh2...good luck yer...kesian zafirah xnk lepas mashu dia

^^nu[dd]yra^^ said...

Sayang sangat zafirah kt mashu dia sampai tak nak lepaskan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015