Dec 5, 2014

Celebrate Birthday Blogger Sado :p

Assalamualaikum...


Ahad lepas punya cerita...ikutkan plan asal, aku tak join pun celebration ni...sebab ada hal lain...pastu last minute tukar plan...so boleh la join...yeyy!


Kenal dak blogger Sado tu siapa??? ala abam ketak² Ben Ashaari tu lerr...daddy Qhaliff and Zahraaaa...siapa lagi yang lebih sado dari dia?? yang dari kalangan bloggers lahh...hahahaha~  :p


Event start pukul 3.30pm...lokasi pilihan Flora Kafe Ampwalk...kitorang sampai awal, dalam pukul 3pm gitu...memasing kebulur...bekpes makan biskut je...harapan tinggi betul simpan perut kosong nak melantak bebanyak kat Flora Kafe...aku dah pernah datang sini 2-3 kali...food memang mabelessss!!!


Tapi sampai² je dorang tengah set-up² lagi restoren...so tak boleh masuk lagi kedai....kemain meriah belon sana sini....celebrate besday apak budak ke anak budak ni?? konpius jap! hahaha~



Setel set-up, memasing tulis ucapan dalam birthday kad super besar!! aloo suwit angat korang ni! masa ni aben belum sampai lagi...majlis ni BUKAN seprais party punnn...tapi tang kek and kad tu seprais lah....kan?? huhu~


Teringat dulu aku pernah dapat giant kad macam ni masa sekolah menengah...form 3 kot...one of Geng Kepoci buat...handmade lagi okeh! tapi dah pindah² rumah hilang terus kad tu T__T  sorryyyy yam! tapi aku ingat sampai bebila handmade kad ko yang maha cantik!! if only zaman tu dah ada blog...lama dah aku abadikan gambar kad ko dalam blog...lebiu yam! T__T


Once aben sampai baru laaaa boleh makan! acara yang ditunggu² oleh orang² yang kelaparan! bahahaha! :p


rojak buah....rasa macam rojak buah.. :p


main course and desserts...nyumm!


drinks



siapa pernah pi Flora Kafe faham la konsep dekorasi dalam kedai ni....meriah dengan bunga²...


bebudak dua orang ni asyik mainnnn je! makan taknak!! tuu Zafirah tu lahhh....susah ajak makan sekarang ni...tapi melasak ya ampunnn! tetibe Qhaliff jadi besfren dia hari tu...haha~



hahaha ampunnnn aben!! dorang comel sangat! kenot help it! :p


Dah puas main belah dalam, berlari keluar restoren pulak! nasib la tempat ni tak ramai orang...luar restoren tu lapanggg je...lari lah puas² ye anak²! hehh~


jumpa pulak geng lain...


alolo...hahahaha jangan mara aa Lan! nanti cepat tua! >_<


Dah puas melantak, sesi potong kek pulak...aa time ni Zafirah dah mula buat perangai....dia tak cukup tidur sebenarnya...orang dodoi² suruh tido takmo...meragam, melalak²...hehh stress mama papa tahuuuu...! -.-'


kek sado! sponsored by kak Nina Cybercake! kek red velvet...sedappp!!! ^_^


Untuk yang lahir bulan November pun menumpang glemer dalam kek...tu yang banyak gambar baby² pulak tepi² kek tu haa...


salah satunya dak encem...alolo terbayang pulak rupa laki aku waktu baby...mesti rasa nak lempang² je...bahaahaha~  :p


birthday boy!


belated birthday boy...tengok tu Zafirah dengan drama air mata...eii tak tenang mama nak melantak okeh! hahaha~


Kitorang tak tunggu sampai habis majlis....balik awal tak sanggup tengok Zafirah tantrum...sekali masuk kereta ko tau apa jadi?????


Mengekek budak tu ketawa!!! siap boleh joget², tergedik²...heii ni dah kenapa??!!! kot ye pun nak troll mama papa apesal sampai camtu sekali....?? terus salahkan papa! sebab ikut perangai papa suka troll orang!  ceh! (-_-")


Then singgah rumah makcik area Jalan Memanda nak passing barang, amek barang...otw balik rumah baru laaa mentido dak bertuah tu...legaaaa...tidur sampai esok pulak tu...penat sangat ler teww~ hehh~


ouh happy belated birthday aben! semoga terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi...may Allah blessed you always! terima kasih tubuhkan Kelab Blogger Ben Ashaari...kelab yang ohsem! ahli² yang ohsem! semoga kekal ohsem! ^_^


 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Diana Rashid said...

Zafirah boring la tu..bukan kek dia pun..ekekekke..

Chekgu Azrine said...

Zafirah nk potong kek jugak kot

Dhiera nadhirah said...

tudia kek dia. kemain taf

Nurzakiah Hanum said...

wow kek dia yang mahal nie

eima said...

menakutkan le kek die .. hahahha
... tp mmg besh la besday party die

Lan Careno said...

Zafirah tido sampai esok? Melampauuu... hahahha... btw mmg happening giler kowt...

Nyamuk Terbang said...

grand nya...kek tu mmg sado hbs

Cik Puan Eka said...

kek abg ben mmg sado lah hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015