Dec 19, 2014

Scones and Tea, Menu Wajib Bila Datang Cameron Highland!!

Assalamualaikum...


Betul ni...kalau datang Cameron tapi tak pekena scones and tea bagi aku rugiii....bazir je ko panjat jalan selekoh² sampai nak muntah tapi tak merasa scones and tea buatan Cameron...giteww~


Last aku makan scones and tea kat Cameron masa pi honeymoon dulu...3 tahun lepas daaa!! hahahaha~  rindu sangat scones Cameron! amboi~ :p


Zafirah...cucu manja atok and uwo...grrr~


kitorang pi Agro Bazar...mak yang suggest pi sini...located dalam Taman Sedia...ke Kg Sedia? tak ingat pulak nama tempat tu...haha~  femes kampung ni....tanya orang tempatan direction insyaAllah tak sesat...tak pun tengok waze je...  :)


order dan bayar di kaunter...dah siap dorang akan panggil...self service je kat sini...jimat pekerja kot...huhu~


ada eskrim stroberi...omg sedap! tapi aku makan sikit je...dengan cuaca sejuk² tu nak belasah eskrim adalah tidak normal ye! hahaha~


 Stroberi and coklat...menu wajib jugak ni...coklat tu a bit cair...but still sedap...ingat nak bagi Zafirah makan stroberi...dia jarang makan buah²an...pastu sembelit...hehh~


 sekali atok bagi dia lolipop stroberi....atokk niii!!!!!! Zafirah tu dah dapat lolipop memang dia tak pandang dah makanan lain...tu aku tak suka bagi dia gula²....kang seharian makan gula² je...benda lain takmo makan!! pastu sugar rush...ingat mama ni rajin sangat ke nak main kejar², lompat², menggeletek sana sini?? *dasarrr sangat mama tu*  -.-'


And here is the MAIN dish!!


satu set ada 4 ketul scones and satu teko teh...kitorang beli 2 set...cukup² makan 8 orang...Alhamdulillah..


tempting tak??? hamaigaadd time menulis entry ni pun kecuq ayaq lioq oiii!! rasa nak terbang pi Cameron cari scones!! hahaha~   mak aku pernah je buat scones kat rumah...tapi tak lalu nak makan...bukan sebab tak sedap...rasa sama je dengan scones kat Cameron...tapi tak feel lahh makan kat rumah!! kena pi Cameron baru sedap makan scones sehingga menjilat sudu!! :p


Teh pun sama...padahal kat rumah tu semua teh Cameron...tapi takde pulak nak minum teh beria sampai seteko! kat Cameron jugakkkk rasa teh tu sedap ya ampunnn!! dah kena mandrem ke hape ni???!! wahahaha~  >_<


Irdina Maisarah jugak yang syok nyonyot stroberi...♥


eeii rasa nak ngapppp budak stroberi ni tauuu!! hahaha~


Tak lama pun lepak sini....setel makan merayau tempat lain pulak...bukan selalu pun nak datang sini kan....sekali sekala sampai, round je lah puas² puncak Cameron tuuu...hikss~


Till next entry...babai~ (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥


 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

lamanya x pergi cameron
niat dihati nak pergi tp x kena musim

eima said...

penah sampai kg sedia tu .....
nampak sedap plak scone tu

PinKy MoMMa said...

akak kalau pi sana nak makan waffle with eskrem..letak skit stoberi di atas..mmg selera padahal kt sini blh je makan waffle hahaha..mmg gitu kot yana..sampai cameron rasa sedap dia tu lain..

husband pulak suka beli ubi manis dia tu..

zarulfarhana said...

mcm nk pegi lagi ja cameron ni.. last p 3 tahun lepas

Cik Puan Eka said...

esok cadang nak naik. ok dah amek siap2 nama kg sedia ni hihihihihihihih

cik mah said...

Bestnyer..t next g cameron kn g ni..sedapnyerlah..mmg terliur

Nyamuk Terbang said...

aiskrim tu....terliurnyee

Diana Rashid said...

sedap nya strawberi dia..kaler merah penuh..

Chekgu Azrine said...

Nampak sedap je scones tu..alahai..ni yg bt getik sgt nk g CH..uhuhu

juicy X said...

omaiiiiiiiii sini mmg terbaik dan murah!!!

hazman fadzil said...

Makan english breakfast atau tea set menu kat tempat sejuk nie memang feeling lebih skit la kan

MissNadia said...

bestnya makan scone tu.. comei baby ni makan stoberi ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015