Dec 4, 2014

Movie World, Gold Coast #Part2

Assalamualaikum...


oke sambung lagi cerita golkos...hehe~  lambat betul nak habis...banyak pulak gambar...muntah oke belek gambar banyak², nak edit lagi...grrr~


Masih lagi pasal Movie World...cuma hari tu aku highlight ride yang extreme²...kali ni cerita ride yang tak berapa extreme...alahh bebudak sekolah naik pejam mata je wehhh....huhu~


ni macam tengok wayang 3D je...tapi bukan la duk dalam wayang...ada jugak naik kereta....macam ride dalam Petrosains tuuu...alaa yang sebelum masuk Petrosains ko kena naik kereta kecik...pastu sepanjang perjalanan ada cerita²...tapi kat sini siap boleh main tembak² lagi dalam tu....guna lampu laser...ada markah lagi...tapi takde pemenang pun...syok sendiri je tembak² alien...tolong superhero buat kerja...giteww~  boring kan? hahahaha~


abam² Sado Green Lantern..aww!


spek mata 3D disediakan...


aa gini la ride tuuu...poyo sangat! kahkah~   nampak tak ada starfish bebanyak tu?? haa korang kena tembak betul² kat bulat merah tengah² tu untuk bunuh dorang...pastu memana manusia yang kena rasuk alien akan ada bulat merah kat dahi dorang...so kena tembak bulat merah tu untuk selamatkan manusia!!! bahahaha~  bawak Zafirah pun syok ni.. :p


kawasan ni sangat santai...souvenir shop, food and beverages...kot nak berehat² makan minum...tapi takde yang halal kot...sebab tu kena seludup je dari luar...kuikui~   eh lagipun kan tak rasa lapar pun sepanjang dalam ni...seronok sangat gelak, terpekik² naik roller coaster agaknya....aku banyak minum je dalam ni....kering air lioq asyik menjerit je kan....hahaha~


More ada jugak 4D show, drift show ke apa tah lagi...tapi dalam sehari ada 2-3 kali je show tu...kalau ko missed kena tunggu time lain...macam kitorang hari tu last show pukul 2.30pm kot...memang missed terus lahhhh!!! adehh rugi tau RM300 haku! -.-'



Next masuk pekan cowboy pulak....ekceli lepas keluar dari Scooby Doo ride memang terus jumpa pekan cowboy ni....SURAU DISEDIAKAN kat kawasan ni oke!!


bersih sangat surau dia...tempat amek wudu' pun disediakan jugak...takyah susah² pi toilet untuk amek wudu'...untuk perempuan, telekung tak disediakan...so kena bawak sendiri kayy...syukur kawan² yang join trip ni boleh kata semua jaga solat...senang hati tau berjalan dengan orang yang jaga solat ni....bertambah² enjoy the trip! percayalah...tak rugi pun masa korang kalau takat berhenti 5 minit untuk solat... :)


Kecuali bila Allah bagi cuti....untuk pompuan la nih....mihmihmih~  :p




alaa ride gini kat Sunway pun ado...Genting pun ado...kehkeh~   aku tak naik...sebab malas nak basah²kan baju....memang dorang ada sediakan tempat keringkan badan...tapi kena bayar $5 kot...oii terima kasih je lah...lebih rela tak naik daripada kena bayar $5 = RM15 untuk keringkan baju semata...bahahaha~   walaupun kengkawan lain cakap tak basah sangat baju....tapi tempias² tu kira basah la jugakkkk...hahaha~ 


wall art yang cantik!


lagi kanak² riang! kahkahkah~


parade macam ni pun ada...punnnn terlepas! T_T   dapat amek gambar sipi² camni je...tu pun dia dah otw pi belakang tabir, bukak uniform...adehh~




oi apa ni amek gambar blur! -.-'


better! :p


bahagian sini pulak khas untuk kanak²! comel² je ride dorang...tapi aku tak naik pape pun....sebab masa ni dah pukul 4pm++ gitu...cuci² mata je dalam ni....


ni macam space shot...tapi versi bebudak...cute gilerrr dengar dorang jerit²!!! hahahaha   aku duk terbayang² kalau Zafirah naik...kompem menjerit + melalak dia atas tu...budak tu gayat! serupa macam papa! hahahaha~



part ni paling menarik minat aku.... ^_^


aku duk teringat Zafirah je sepanjang dalam ni....nampak tak kekdah mama rindu anak?? hahaha~  sebab Zafirah memang minat kereta² ni....dah la parent boleh teman anak driving...best woaahhh!! ^_^


Dah habis cuci mata, abam² bomba pun dah puas shopping souvenir untuk anak² gitu...bos dorang ajak minum² pulak...dia dahaga...haha~


beli air kat kedai ni....air peanut butter...


manis giler...sedap! tapi manissss...aku panggil air gini 'air potong kaki'   T_T


Antara kedai souvenir yang ada...dalam ni semua product cap Warner Bros...kawan aku kengkonon nak cari t-shirt mickey mouse dah anak dia peminat mickey...sekali takde...memang dalam ni semua product² Warner Bros...super hero...bukan Disney...lain ye...huhu~


Aku tak beli apa² pun dalam ni...sebab tak minat and harga bukan mampu poket...orang lain je shopping...eh orang laki shopping sangat over okeh!! aku tau la dah aku pi trip ni dengan segerombolan laki²....apak² orang semuanya....alasan beli untuk anak², anak sedara segala...baiklah! baiklah! :p


Movie World tutup pukul 5pm....so tepat 5pm kitorang dah keluar! hahahaha~  dreber pun tepat 5pm dah sampai....nice!


Macam biasa, balik je hotel sambung merayap beli souvenir untuk yang kena tinggal kat Malaysia...souvenir luar Movie World murah maa....hihi~


Habis dah entry Movie World...pasni cerita benda lain pulak....tapi cerita golkos lagi....ngee~  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Cik Puan Eka said...

menarik kak. Kalau bawak budak2 pon syok tp eka yg tua ni pun truja gak acaner gaye hahahahaha

Liyana said...

hamboi seronoknyeee! yg dh tua ni pun gayat klu p tempat gini opsss hahah

Miss Yana said...

Wah..bestnyer dpt g sane!

Nurul Ashikin said...

Asslalam

Again
Depa round round de world
Best sesangat membaca entry yana
Keep writing

tebumanis78.blogspot.com

Chekgu Azrine said...

hadehh...makin baca entry GC ni makin jeles ahkak..cissss..hahahah

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

eima said...

bestnye klu ade duit lebih mmg nk pi sini le ... tp tah bila le ...

aizamia3 said...

Puas main + puas bergambar.. ;)

MissNadia said...

seronoknya.. anak drive bawa mama jalan-jalan :D

Diana Rashid said...

best sangat yana..Bawak Zafirah la nanti..kena bawak nih dok sebut Zafirah dua tiga kali satgi dia besar dia baca entry ni dah dia tagih sampai sudah..hahah

Nyamuk Terbang said...

srnknya...teringin nk pegi rsa pengalaman sndri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015