Dec 23, 2014

Ke Ladang Teh Pulak! | BOH Tea Centre, Sungei Palas

Assalamualaikum...


eh tak habis lagi cerita Cameron rupanya...hakhak! biasa la style aku suka cerita sikit²...baru boleh update blog hari²...kalau sekali update lump sum semua cerita kang jem otak fikir nak update apa untuk minggu seterusnya...gitu rahsianya ye! bahaha~  >_<


Lepas aktiviti memetik stroberi, kitorang gerak pi ladang teh pulak...ekceli kat Cameron ada few tempat ladang teh...tak silap la...hari tu kitorang pi yang kat Sg Palas...kawan aku cakap mushroom soup situ sedappppp!! aku ni pantang lah orang bercerita pasal makan mesti teruja nak try! dasarrrr sangat! :p


Jalan nak ke ladang teh ni tricky sikit...sebab lorong masuk dia tu kocik je...tapi signboard besarrrrrrrr!!! insyaAllah susah nak terlepas  :)


ni haa signboard besar gedabak tuuu...korang nampak je signboard ni terus belok kat simpang kecik sebelah dia tu tau...simpang dia kecik je...korang jangan cari simpang kecik tapi korang cari signboard ni je k....jumpa signboard, jumpalah simpang masuk...gitu~  :)


FYI...


Jalan nak masuk ke center kocik ya ampunnn! pastu selekoh²....paling seram bila shutter bas lalu...driver kemain langsi kat selekoh pun tekan minyak laju²....kalau ko datang in a big group better sewa shutter bas je...senang...sebab parking pun agak limited... :)


dah parking, kena menapak pulak naik bukit...sebab cafe and kedai² ada di puncak nunn...pfftt!


tu lah tempat yang nak dituju...kemain tangga bertingkek tingkek...sian warga emas...eh kalau korang bawak warga emas or babies, better mintak dreber hantar and drop korang sampai atas...boleh je kereta naik sampai atas untuk drop and pick-up orang...pastu nanti dreber turun lah balik untuk parking kereta...alaa orang laki apedehal panjat tangga tinggi² camni khennn?? kehkeh~  :p


masa sampai tak perasan yang boleh drive kereta sampai atas...nasib la ada kerusi disediakan sepanjang naik tangga tu...sian mak and makcik aku...menggeletar lutut katanya! hahahaha~  adoyaii~


Zafirah lak dari dalam kereta dah mentido...biasanya bila keluar kereta dia celik mata...maybe cuaca Cameron sejuk nyaman je tu bertambah lena...eh aku tak suruh tau ayah dukung Zafirah...dia sendiri yang nak dukung cucu dia...bahaha~  steady ayah steady panjat tangga sambil dukung cucu mentido! Zafirah sekarang makin semangat wooo...terpeleot pinggang dukung dia lama²...huhu~  (^_^)"


Setelah berpenat lelah memanjat tangga sampai jugak akhirnya...sandiwara kemain! hahaha~  


Gambar wajib setiap kali sampai sini...time honeymoon dulu ada kot amek gambar kat sini...tapi tak update blog pi tempat ni...dulu tak fanatik menulis macam sekarang...bahaha! blog is my lifeeee!!! gitew~ :p


satu²nya kafe yang ada atas ni...ramai orang masa ni...cuti sekolah kan...masa honeymoon dulu datang sini amek² gambar je...awal² kahwin bajet so-so je...tengok je lah orang lain makan...bahaha! :p


menu yang ditunggu²!!! yummeahhh!! memula kitorang beli 3 mangkuk je...kengkonon nak share² sebab perut memasing still kenyang lagi...baru makan sesudu terus makcik aku cakap order je lah lagi...sorang satu! hahaha~  licin memasing makan! highly recommended mushroom soup kat sini kayyy! eh mekaseh papa budak stroberi belanja mushroom soup! semoga semakin murah rejeki korang sekeluarga! ^_^


adik beradik...ye kami 2 beradik je...tak tau la kot ada adik lain pulak kan...surprise!! kahkah  :p



budak moody...asal tak cukup tidur nak moody kalah orang period tau!! kang mama jadi tarzan uwo pulak memetir back up cucu...hei mana aci!! nasib la ada acu Ili pandai layan...ajak main game kat tab terus behave...hehh~  -.-'


Sementara dia main game tu aku join makcik and kazen² aku round² kedai area situ...dorang memborong teh....


borong jangan tak borong...adik pun beli teh jugak...untuk bawak balik London katanya....beli lah beliiii...  :)


Then kitorang masuk kilang teh...kat belah belakang kedai tu je...ala kalau ko jalan sampai hujung nampak la signboard hala ke kilang...tak jauh pun...first time tau ada kilang bagai dalam ni....hahaha~


bukan ada apa sangat pun...saja tengok cara dorang proses teh...saja bagi Zafirah experience masuk kilang...hihi~ 


Dah penat round², dah puas borong teh, moh ler kita balik ke pangkal jalan....mata pun asyik nak tutupppp je...


dak bertuah ni la paling johan! dia la paling lama mentido...


k habis dah cerita Cameron...till next entry...babai~  (^^,)




**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Akk blm pnh msk teh boh punya ladang nih..lalu je kot yg pnh...hehehe

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

::EIDA:: said...

dlu pergi sini dgn nory, mkn scone dia. giler tak sedap!!! nyesal HHAHHAA

Diana Rashid said...

OO..yana dua beradik je ye..mesti jarang berebut barang mainan masa kecik.hehehe..muka maksu zafirah memang sebijik muka mak yana kan??hehhe...

J.M.R said...

gi sini wajib borong teh..then setahun dua baru abes stok..sbb x mnium teh sgt pon..

Nyamuk Terbang said...

best nya...jauh jugak la nak sampai yer...nmpk muka zafirah letih sgt tu

Yan Ty said...

Uwaaa Ty gi masa deeepavali , masih dalam draft.. hahaha best nya lepak CH

zarulfarhana said...

terasa mcm nk p lagi cameron bila baca kt sini

aizamia3 said...

hehehe.. eloklah dak Zafirah tidur dari dia meragam tak cukup tidur.. nanti omak eh yang stress.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015