Dec 24, 2014

Wedding Lutfi + Aqma

Assalamualaikum...


13/12/2014....Sabtu...tu lah tarikh indah untuk my beloved kazen...dulu membesar sama²...satu benda keji aku ingat kazen aku pernah buat kat aku masa kekecik dulu is dia pernah meludah kat muka aku....bengong sangat! muntah aku bau air liur dia! hoii~! -.-'


Pastu tengok pulak dia kahwin....unbelievable okeh!! hahahaha~  mamtik la bini dia baca blog aku...ai is gurau² je okeh...tapi part lutfi meludah tu betul!!! tolong penampar sedas!! grrr~


oke tak aci la kenang benda keji je...ada jugak la akhlak terpuji kazen aku ni...dari dia la aku belajar main computer games! alaaa macam the sims, game roller coaster, hospital etc etc...kahkah! terpuji sangat! aku takde abang...so dia lah sedara lelaki yang paling rapat dengan aku...lagipun family dorang ni kira adik beradik susu adik aku...paham?? hahaha~


 wedding Lutfi buat kat The Club, Damansara...cantik dewan dia...gah! tapi not recommended untuk korang buat majlis kat sini kayy...muehehe~


 malam sebelum majlis ada rehearsal...untuk speaker, cara pengantin masuk etc etc...eh aku kahwin dulu pun ada rehearsal kayyy...cuma masa tu tak reti nak update² cenggini...untung la lutfi ada kazen blogger tegar...sok dah ada cucu cicit nak recall balik kisah² wedding boleh google je...terus keluar entry ni...hahaha~  >_<


 cik Zafirah dan cik Aisya Syakira...melasak je kerja bebudak ni...dah la malam tu dorang tak pasang ekon kat dewan...habis lenjun baju, rambut bebudak ni dengan peluh! hehh~


 pantang nampak pentas...sibuk nak buat show...dapat pulak galakan dari cik yong! kekecik mama bagi la melalak atas pentas...sok dah besar jangan gatal nak isi borang jadi retis! gilis cili kat muka tu kang!


Rehearsal habis dalam pukul 11pm kot...tak ingat pulak...wedding crasher problem...tu jadi lambattttttt segala benda!


Esoknya majlis akad nikah + solemnization...nikah pukul 9am, sanding by noon...seawal pagi dah kena bangun and datang Damansara...sian Zafirah ngantuk...tapi dia eksaited nak jumpa pengantin...hihi~


Tema belah kitorang (the groom) is pink belacan...macam² tone pink belacan ado! last minute beli baju...dak encem pun sama...beli asing²...nasib baik jumpa kaler yang match....Zafirah je tak jumpa baju so pakai apa yang ada dalam almari...now Zafirah dah jarang pakai skirt²...aku lebih suka pakaikan dia seluar panjang...sebab risau dia jatuh nanti lutut dia buruk! hahahaha! ai jaga kayyy anak dara ai! badan bercalar sikit pun aku dah susah hati... :p


First time pakai tudung halfmoon...nice jugak...tak payah susah² nak melilit sana sini...just pin kiri kanan je...special made by Labooh Official...biasa tengok orang pakai halfmoon singkat semacam je kan?? keluaran Labooh semua nya syariah compliance! gitu sekali marketing! hihi~  ^_^


on the left the groom's families, on the right the bride's families... ♥


 budak stroberi  ♥♥



the hantaran...simple but nice! sweet sangat! ♥♥


steady lutfi steady! dengan hanya sekali lafaz dorang sah bergelar suami isteri...aww!




sambung lagi melasak...grr~



dah start main susah betul nak bagi kerjasama untuk amek gambar...hehh~


 baju hijau parents pengantin perempuan, yang pink mak and adik pengantin lelaki...kazen aku anak yatim...pakcik aku baru meninggal bulan Julai hari tu...Al-fatihah untuk arwah baba  :(



love this pic! kakyong memang over! :p


Dah setel posing² ada persembahan dari kumpulan marhaban....jangan tanya dari mana, contact number segala...makcik aku yang dari Melaka uruskan hal² marhaban...dia pulak deal dengan kawan dia...bukan direct dengan kumpulan ni...hahaha~  sori ye korang tak dapat bagitau details....  :)


cuteness overload!! budak ni baya Zafirah je ku kira...behave gila duk lama² pukul kompang...takde pun dia nak berlari, melasak! good boy! aunty melting okeh! haha  :p


Habis marhaban ada persembahan cak lempong (cane eja??)...takde pulak gambar cak lempong..grr~  aku tak stay sampai habis kenduri...by noon aku dah balik sebab attend kenduri adik ipar pulak...yang tu aku cerita lain entry lah ye...panjang sangat dah entry ni...huhu~


sebelum balik sempat jugak amek family photo! yeyy~


Walaupun aku dah balik tapi aku tepek jugak gambar² bersanding...ihsan kamera adik aku...hehe~



pelamin cantik, baju cantik, mekap cantik...semua cantik!! sweet sangat tema...♥ ♥


siap ada penari² comelsss! penari² yang sama menari time kenduri aku dulu...dulu kecik je bebudak ni...now dah remaja...wewiittt! (♥_ ♥)


atok pun datang...tapi aku tak jumpa lah...sebab dah balik kan...


Overall majlis kazen aku sangat indah and almost perfecto! ada la part² yang tak menjadi seperti yang dirancang...tapi aku rasa mana² kenduri pun akan ada masalah macam tu....cuma kes kazen aku ni bencana yang dibawa oleh wedding crasher yang tak bertauliah! 


Aku malas elaborate lebih² pasal wedding crasher tu...korang pi baca sendiri kat blog adik aku...klik je memana ayat wedding crasher dalam entry ni and korang akan faham apa yang aku maksudkan..  :)


salah satu contoh ni haa...boleh pulak salah satu panel backdrop pelamin jatuh kaoo...nasib tak kena orang! wedding crasher masa ni missing in action! kahkah  cliche sangat! kitorang bukan alihkan pelamin untuk bergambar yee...panel tu jauh kot tak kacau port amek gambar pun apehal nak alih²kan pulak kan?? choi!


Anyhow...majlis super duper ohsem! orang luar takkan perasan pun kekurangan kat majlis ni...aku kalau pi kenduri orang, bila balik je aku tak ingat dah hiasan pelamin, baju pengantin segala...pandang sekali lalu je pun...hahaha~   biasa la tuan rumah mesti akan nampak itu tak kena, ini tak kena....standard kan apa yang jadi tak sama macam yang kita plan...semua tu kerja Allah....tapi sebagai manusia berakal, kita takkan berdiam diri bila ditipu...cuma mungkin makan masa...takpe...balasan untuk orang² yang sabar sangat indah! kita usaha je dapatkan hak kita... :)


Sebagai seorang blogger dan seorang yang aktif di media sosial dan salah seorang ahli keluarga tuan rumah yang tak reti nak menulis surat² rasmi bagai ni....aku mampu jadi keyboard warrior je...bahaha~   aku mohon sangat pihak The Club terminate je Youforia Events & Wedding ganti dengan orang lain!! sebab sampai sekarang tiada permohonan maaf dari pihak berkenaan dan ganti rugi seperti yang dituntut...dah la pi ugut² adik aku nak saman bagai...pastu tetibe pi delete fanpage ehh apehal?? nampak sangat dah kantoi...pastu tak reti² ngaku salah...bebal abadi...haihh~




Barakallahuma Lutfi and kak Aqma...semoga kekal bahagia til jannah!! sok agak² nak recall balik pasal wedding jangan lupa google je kayy...letih tau karang ayat...bahaha~  ♥ ♥ ♥




**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

safurara said...

cantik sgt wedding, hmm sabar kak eh.sesekali tgk akk marah,tatut gak saya ni.

Yana MIB said...

hahaha tak marah..gerammm jee... :p

zarulfarhana said...

tahniah pada pngantin...
tengaok dari pic.. nmpk semuanya sempurna...

aizamia3 said...

Tahniah buat pengantin. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat hendakNYA.

Nurzakiah Hanum said...

tahniah cantiknya pengantin

Chekgu Azrine said...

Tahniah utk psgn sepupu sis..
Semoga berkekalan dan dikurniakan zuriat sokn ;-)

Diana Rashid said...

Dia delete fanpage ke Yana??yang tu akak baru tau..nampak sangat salah diaorang..takut la tu..

Nyamuk Terbang said...

meriahnya....hmm si wedding crasher tu spttnya bertanggungjwb la benda2 mcm ni sbb mmg org amnahkan diorang...ssh jgk eh ad org gini

aisy haiqal said...

comel jek tengok flower girl tu...

Fazleyatul Aini said...

nasib baik wedding adik aku berjalan lancar alhamdulillah
takde planner2 nye. plan sendiri je senang hikhikhik

kak ina kl said...

auntie semua plan sendiri..tak mampu nak bayo mereka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015