Dec 1, 2014

Movie World, Goald Coast #Part1 | Ride Paling Extreme!

Assalamualaikum...


Terpaksa buat part by part untuk entry Movie World...banyak sangat gambar...nak tepek semua dalam satu entry kang habis terkeluar² skrin entry aku...dah la bangsa suka tepek gambar besar gedabak...pastu tak reti nak combine gambar jadi collage...hahahaha~  entah la...aku rasa tak puas tengok gambar collage...lebih seronok tatap gambar seketol²~   :)


Entry ni aku just highlight more pada ride² yang agak extreme...ai is tatot!!!! >_<


tiket kengkawan bomba...untung laaaa orang sponsor...pfftt~


Aku dengan member aku beli tiket online...MAHAL!!! $99 per person!! dalam RM300! blerghhh! kalau korang nak beli tiket theme park tak kisah la Movie World ke, Dreamworld ke, Seaworld ke, Wet and Wild world *kot*, JANGAN BELI ONLINE!!! beli kat sana je!! banyak kedai² jual tiket theme park! lebih murah....kalau local ofkos la lagi murah...$20 je untuk 1 theme park...tapi foreigner pun murah jugak...well still murah lah daripada ko beli thru online...ko boleh dapat $80 je untuk 3 theme park!! pehh~  ni semua salah blogger² yang cakap beli online lagi murah...hahahaha~


Takpe lah...pengalaman mematangkan...tak gitu?? :)


ni kalau main terjah je kot...tetap lagi murah dari beli online  :(


 Sedikit tips bila datang sini....ikutkan syarat tak boleh bawak masuk food and drinks...tapi aku sumbat je air mineral dalam beg...dreber kitorang dah pesan, andaikata dorang request nak check beg, just SAY NO!! dorang takde hak pun nak selongkar beg kita walaupun kita yang bukakkan untuk dorang...against the law kata dreber kitorang tu...kalau dorang suruh bukak beg cakap je tak boleh...PRIVATE STUFF gitu...tu yang aku konfiden je angkut air mineral and kebab yang berlebih masa makan kat Harbour Town tu...nak beli lain mahal oii! :)


Tapi time aku masuk takde pulak dorang check beg....nasib² kot? hehe~


kanak² riang..lolz! :p


apa tah nama ride ni tak ingat...dekat je dengan pintu masuk...masa kitorang datang, ride ni tutup...ada maintenance ke apa tah....rugi rugi...hehh~


cekci angat kereta Batman..aww! *pangg!*


ride ni bagi aku extreme...ride Batman...kat Genting pun ada ride camni...


idak la aku naik!!! hahaha~  cuma kat Genting dia naik slow², time turun baru lelaju...kat sini dia naik je dah laju...turun pun laju....macam ko buat air shaker...aa gitu lah ko digoncang² naik ride ni....muntah oke! hahaha~


2nd ride yang extreme...tuuu roller coaster belakang tuuu....Superman namo eh...pfftt!


seram sejuk je masa ni....surprisingly aku naik jugak!! syabas untuk diri sendiri!! berjaya lawan ketakutan!! kahkahkah~ 


yang bahagian tinggi tu, bukannya dia naik slow², pastu turun lelaju....dari awal lagi terus lajuuuuuuuuuuuuuuu....sakit tengkuk aku sebab susah nak tegakkan badan...angin kuat sangat kekdahnya...hahahaha! :p


menggeletar jugak la lutut naik ride ni....tapi boleh lagi cover daripada jalan terhuyung hayang...malu la abam bomba tengok kita lembik! matik kang kena bahan time meeting...mental dorang ni....huhuhu~


ride ni pun extreme jugak...nama pun Asylum...boleh bayangkan ride dia macam mana...gulp!


dah la seat dia jenis yang kaki terjuntai tu....pastu ada 2 loop ko kena lalu...oii gila! memang mental siapa naik ride ni....aku??? ofkos la TAK naik!!! wakakakaka!  :p


kereta orang gila.. :p


last ride yang bagi aku agak extreme...tapi idak la teruk sangat...ride Scooby-Doo...WAJIB naik ride ni bila masuk Movie World okeh!! bak kata opismet aku, tak sah datang Movie World kalau tak naik Scooby-Doo...gitu...so gigih lah kaki ni menapak...tengok ramai je bebudak kecik masuk...kita yang dah besar kena la jadi teladan untuk bebudak tu kan...takmo takut²!! padahal dalam hatiiiii............. :p


tengok la memasing tutup muka...takut sangat kekdahnya...KAHKAHKAH!! >_<


Tak banyak pun ride yang extreme²....Movie World ni memang sesuai lah untuk family theme park...kalau anak ko dah besar² at least sekolah rendah, syok bawak pi sini...sebab banyak ride dorang boleh naik...idak la bosan....tapi kalau yang jenis penakut, gayat baik masuk Sea World...tengok ikan lagi berbaloi...bahahaha! :p


Tunggu part 2 pulak ehh...bye! (^^,)


 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya yana..
Bdk2 ni sukala..
Ahkak pub pesen takut tp nk jgk try..haaa gitewww..rugi la klu xcuba kan

Muhammad Tarmizi said...

Eh mcm kenal je dlm gambo tu..tapikan..yg angkat tangan tu tak habis2 provoke suruh jgn pegang..lepaskan tangan tu..baru berani haha

Julia Johari said...

Yana...pasrt yg paling syok nak baca hahahahah theme park beli online mahai eh...tak pernah beli lg...ok2 take note thanks yana...perghhhh semua kira takut gak ni nak naik...x sanggup la wpun hati kental hahahhaha...betul tu pi sana bila anak2 dh besar kan...kalo x rugi bukan diorang leh naik pun hehhehe...suka tgk kereta batman tu...awwwwwwww cekciiiii hahhaha

kekunang said...

weyh..scooby doo aku naik ntah bape kali tak hengat..yg pasti 2 hari aku repeat pegi..2-2 hari tu aku naik scooby doo ngn yg cowboy tu utk buang masa..yaaaaaa

Blusher Merah said...

good tips sis..
aku pun selalu smuggling biasa masuk panggung pasai mahal..ni kan lagiiiiiii....

Diana Rashid said...

Ohoi..kalau akak memang tak naik la..rela jadi penakut seumur hidup..hahahah...

eima said...

waaaaaaaaaahhhhhhhh menariknye ......

Fifi Nadhrah said...

bestnye tengok ride2 die.. fifi suke yang extreme2 ni..

aizamia3 said...

jangan kata anak2, mak budak pun teruja.. bapak budak jaga anak2.. hehehe..

Nyamuk Terbang said...

extreme sgt nie...mau muntah jgk kalau naik ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015