Dec 26, 2014

Wedding Adik Ipar (belah laki)

Assalamualaikum...


Adik ipar aku ni lama dah kahwin sebenarnya...bulan 5 hari tu...aku tak ingat la ada buat entry ke idak pasal wedding dia...rasanya takde sebab aku sibuk buat benda lain...tak sempat nak snap² gambar sangat....tuan rumah katakan...huhu~  tapi korang boleh klik blog Yien untuk baca kisah kahwin dia... :)


Plan asal nak buat satu kenduri je...tapi kebetulan adik pada biras aku ni kahwin and akan buat kenduri tarikh tu...so family laki mintak dorang jadi pengantin lagi sekali...bahaha~  ada 2 pasang pengantin lah yang nak diraikan ni kiranya....lagipun ada sedara mara jauh dorang tak dapat datang masa wedding belah perempuan...aa lebih kurang gitu la kisahnya....yelah beza kenduri perempuan dengan laki dalam 7 bulan gitu...ramai tertanya², kahwin apa pulak lagi ni kan...jadi gitu lah penjelasannya...mujur la adik ipar aku belum peknen lagi...ngeee~


Tarikh kenduri belah laki ni pulak sama dengan wedding kazen aku...tu yang aku melepak kejap je kat wedding kazen aku....dapat tengok dia nikah je...by noon dah balik...wedding adik ipar buat kat rumah family asben dia kat Nilai...takde la jauh sangat kan.... :)


jatuh cinta pulak dengan halfmoon Labooh ni...hehh~  Zafirah tu dari The Club lagi dia duk merengekkkk, itu tak kena, ini tak kena...simptom mengantuk lah tu...masuk kereta aku dodoi² dia kejap je zzzzz....sian dia~


Janji dengan family asben berkumpul kat tol Nilai pukul 1.30pm...nak konvoi dengan sedara mara lain lagi...tepat 1.30pm kitorang sampai tol Nilai okeh!! laki aku memang punctual punya orang...ko lambat seminit pun dia dah tak senang duduk...membebel toksah cakap lah...hahahaha~  tapi dah nama pun konvoi...sah sah la ada yang lambat...terpaksa gak menunggu...huhu~


Dalam pukul 2pm gitu kot sampai rumah pengantin...


pak mertua aku...dia sangat manjakan cucu² dia....standard kan perangai atok²...huhu~


anak papa...


Patutnya berarak sekali dua pasang mempelai...adik ipar aku and adik pada biras aku...tapi kitorang sampai dulu...pengantin baru tak sampai² lagi...last² tuan rumah cakap masuk je lah...takyah tunggu pengantin lagi satu tu...hahaha~  :p


saja nak merasa duk meja beradab sebagai ahli keluarga...kahkah~  tapi idok ler aku duk makan kat situ...posing amek gambar je...pastu kitorang bangun ler makan tempat lain...bagi laluan kat nenek² duk situ....ngee~


Ekceli majlis ni simple je...standard majlis bertandang (kenduri belah lelaki) kan memang simple...biasa yang grand² tahap membazir tu kenduri belah perempuan je...bahaha~  kan?? bukan semua laa...tapi biasanya kenduri belah perempuan memang grand, meriah dengan lagu², dengan pelaminnya, dengan fotografernya, siap ada candy corner, tea corner segala mak nenek corner, mekap lagi, baju ratus² ada yang cecah ribuan ringgit untuk baju sahaja! and the list goes on...tak sanggup nak mention semua...haha~  belah laki kadang tu orang buat tahlil, doa selamat je...memang simple sangat...ye dak?? :)


Sama la kenduri adik ipar den ni haa...family datang makan², lepas makan amek gambar kenangan pastu balikkkk....takde nak protokol² bagai...ai loike~  :)







tak amek pulak gambar pengantin lagi satu...aku pun tak nampak dorang masa kitorang sibuk bergambar ni....kemain overshadow pengantin dah basi ni tau! kahhhh! eh dah basi la sebab dah 7 bulan kahwin kannn...hihi~ :p


Sekali lagi ucapan barakkallahuma yien and Azri...semoga kekal bahagia till jannah...barakallah juga untuk adik Azri (pengantin baru yang takde dalam gambar...ngee~)...


k tu je nak cerita...bye! (^^,)






p/s:  aku update blog macam biasa tak bermakna aku tak sensitif dengan bencana yang melanda saudara² kita di Pantai Timur...aku sentiasa doakan kesejahteraan, keselamatan mereka di sana...insyaAllah~

 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

selamat dah ek

safurara said...

dlm banyak2.aku terpegun 1 je kak.spek mata zafirah.amboiii cyclelop sgt! hehe

Chekgu Azrine said...

Spec mata zafirah tu paling WIN...hahahha

aizamia3 said...

tengok gambar bukan nak tengok pengantin tapi tengok dak Zafirah.. hehehe..
Apa-apapun moga kedua2 pasangan pengantin kekal bahagia hingga ke akhir hayat..

psstt: betul tu.. tak bermakna sentiasa update blog tak prihatin dengan mereka yang dilanda musibah. Kita bersama-samalah mendoakan agar mangsa banjir selamat dan bantuan dipermudahkanNYA..

Diana Rashid said...

betul tu yana..selalunya kenduri belah perempuan ni lengkap la..satu pun tak tinggal..heheh..tapi kalau kenduri belah lelaki biasa je..makan2 bergambar dah habis..heheheh

eima said...

Aku dlu pun kenduri laki lmbt dlmv2 bln kot....x penting pun ..janji ijab kabul selesai

zarulfarhana said...

tahniah pada pngantin... selamat semuanya.. cntik la tdung tu.. terberkenan lak..

Nyamuk Terbang said...

nmpk simple...baju pengantin pn simple sgt...simple but nice

Fazleyatul Aini said...

kelass spek mata kamu zafirah haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015