Aug 27, 2014

Last Day of Aidilfitri 2014 with Geng Kepochi :)

Assalamualaikum...


Hari Isnin lepas is last day raya...kan?? walaupun ada je duk lajak² open house sampai akhir bulan ni....puasa 29 hari...raya nak lebih sebulan....amboi ! :p


Raya terakhir, aku bergathering dengan my kepochi's besties....ada 9 orang geng kepochi...dari zaman sekolah sampai dah jadi mak mak macam tu je perangai...takde beza pun! hahaha~  cuma malam tu, 2 orang tak dapat menghadirkan diri sebab ada komitmen lain....tsk~   kalau cukup ahli berkumpul ni mesti lebih havoc... ^_^


Kitorang plan berkumpul rumah Farah...yang hari tu aku cerita pasal visit Farah pantang tuuu....haa rumah dia laa jadi mangsa huru hara....muahaha~   lagipun dia baru pindah rumah kat Sg. Merab...so memasing macam eksaited giler nak tengok rumah baru Farah...kehkeh~  :p


Plan asal nak buat potluck sebab takmo nyusahkan Farah...yelah dia anak dah 4...banyak benda nak kena buat...nanti sian dia letih nak layan tetamu, nak ngemas, masak lagi....tapi Farah masak jugak...nasi lemak lagi kaoo! aku suka nasi lemak Farah...sambal ikan bilis dia sedap!! suit my tekak very well...bahaha~


Maryam bawak jugak pizza Dominos 3 large, garlic bread and 2 kotak ciken wing...risau makanan tak cukup kekdahnya...huhu~  Faiza pulak sponsor kek Anna khas untuk birthday girl...err belated birthday sebenarnya...tapi bolehhh lahhh...  ^_^


moh la layan ke-kepochi-an kami....hehu~



anak² pun berjangkit kepochi...baka dari mak mak ni....bahaha~


eh apak² pun geng kepochi jugak?? ngeeee~   mekaseh bebanyak to all husbeng sebab sangat memahami isteri² yang sawan jumpa geng lama....asben aja asalnya nak balik awal sebab esoknya tu dia kena bangun kul 5 pagi untuk outstation ke Pontian....dah dia tengok bini sawan semacam jumpa geng bas sekolah terus dia kata takpe lahh...lepak je lama sikit....udahnya aku yang balik dulu sebelum dia....lol~ :p


From left: maryam, mell, aja, Faiza and me! ♥ ♥  sampai pejam² mata haku melantak piza maryam belanja... :p


Aja tutup mulut sebab dia baru sedar ayaq lioq tersembur masa bercakap! KAHKAHKAHHHHH!! dalam geng kepochi ni rata² bercakap macam keretapi...kemain laju...kadang tak sempat susun ayat dah cakap dulu...pastu tersasul² tu perkara biasa...johan cakap laju Aja and Maryam lah! hahahahaha~


Anak Farah yang ke-3...sebaya dengan Zafirah...ouh kek tu lah yang Faiza bawak khas untuk anak Farah yang gegurl...nanti aku tunjuk anak Farah yang gegurl ehh... :)


2 dah anak ko yam! pfftt~  maryam ni duk Taman U je...tapi since kahwin dia follow asben dia ke Miri sebab asben dia kerja kat sana...ni dia berpantang kat rumah mak dia boleh la nak jumpa²....kalau tak susah jugak nak jumpa yam...  :)



Anak ke-2 Mell...Amira....kemain senyum tu...gigit tau laaaa! aku dengan Mell dulu macam belangkas...pi memana nak sama²....dah habis sekolah memasing bawak haluan sendiri jugak...huhuhu~  miss u bebeh! ♥


me, Aja and baby Thoriq (anak Yam)


ni dah kenapa posing cekik anak?? -.-'


Ami (anak Faiza) and Amira (anak Mell)....like brother and sister...eh! Ami boleh dapat adik gegurl lah pasni kan? *larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk*


ni laaa birthday girl tuuu...mis Aneesa yang gojes! the only girl so far dalam adik beradik dia...yang lain semua hero...ffuuhh~


Aku memang tak dapat melepak lama sebab nak pi Putra Heights pulak...ada hal lain....tak sempat merasa kek tu! T_T   pukul 10pm kot aku balik dari rumah Farah...sayang betul nak keluar rumah dia....sayang nak berpisah...hahaha~  *puii*


Before balik snap group photo duluuu.. ^_^





tetibe ada adik ipar aku terselit... (-_-")  dia teman kitorang pi Putra Heights...huhu~


Next!


geng kepochi bersama suami and anak²...setiap kali gathering bertambah ahli....dulu single, pastu bawak pasangan, pastu anak dan anak², pastu bakal anak² lagi...pheww~  meriah sangat malam tu! dengan suara bebudak menjerit, menangis...makpak lagi berborak tak hengat donia...nasib jiran ko tak komplen kan Farah?? tetibe je riuh rumah ko...memalam lak tu...huhuhu~  >_<


Next time kita buat lagi gathering macam ni k...nak pi picnic boleh....nak bbq kat rumah sesiapa pun bolehh...hehe~  aku macam prefer bbq...apak² aa tolong bakar...mak² tolong makan!! kannn?? bahahahaha~


Semoga ukhwah kita berkekalan till jannah! aminnnn~


xoxoxo ♥ ♥




 Terima kasih sudi membaca!


6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronok kan

eima said...

bgsnye still berkawan lagi sampai sekrang ...

Cik Asma BLuppy said...

meriahhnya. kepochi sngt.

Petak Bunga said...

ramai kwn2 dah lost contct akibat kesibukan..

::EIDA:: said...

padat madat tu diaaa.. meriah uols!

Diana Rashid said...

Beberapa tahun kemudian......



>>masing2 bawak cucu..

ekekek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015