May 29, 2014

Buggy Sweet Cherry :)

Assalamualaikum...


Dah lama kitorang mencari buggy untuk Zafirah...senang nak hangkut tiap kali travel *ecece*....kitorang nak beli yang murah murahhhhhh je...below RM100...sebab motif utama buggy untuk memudahkan kita travel with toddlers especially naik flight...kot tercampak, terkopak, terpatah, terbengkok mana² part buggy, terhilang ke idak la sedih sangat...sebab murah kannn....giteww~  :)


Hari tu masa pi My Dear Warehouse tak jumpa yang berkenan...ada yang cantik, selesa, tapi harga RM100+....yang harga below RM100 tak menepati ciri² buggy yang kitorang cari...kriteria utama dalam pemilihan buggy ialah RINGAN! kalau berat serupa angkut stroller kat rumah tu lerr....more, buggy tu mestilah mudah dilipat dan diusung hulu hilir...   :)


Then, kawan aku roger kat Jusco Equine ada jual buggy murah....harga?? ofkos la below RM100...dak encem dengar terus dia cakap, "jom la beli terus..."  muahaha~   susah dengar dak encem keluar statement gitu...biasa dia mesti nak survey survey survey sampai lebam...kali ni lain pulak respon dia...hikss~  :p



 ni lah dia 2 jenis buggy yang ada dalam Jusco Equine Park...jenama Sweet Cherry...


"mesti ko pilih kaler pink kan??"


asal gegirl je mesti nak pink...nape ek?? hahaha~   yang kaler pink tu RM109...dah la tak boleh recline...abeh kalau anak aku nak tido dalam tu macam mana kan?? terpeleot tegkuk dia kang...iskk~  


Kaler hijau tu pulak RM79.90...boleh recline dalam 90 darjah....ko hagak² aku pilih mana?? mihmih~   :p


ofkos la aku amek yang kaler hijau tu beb! haha~ 


 salesman tu kata untuk design ni ada 2 pilihan warna je...biru dan hijau....biru lebih ohsem daripada hijau...so aku beli kaler biru...lepas bayar, terus suruh salesman tu install...terus guna kaooo...kahkah~   Zafirah pun tak menyabar nak duduk dalam buggy baru...hihi~


 behave sangat dia duk dalam tu....harapnya setiap kali jenjalan pun behave la ye duk dalam buggy... haa tu tali yang terjuntai celah kangkang Zafirah tu...sepatutnya benda tu untuk halang dia daripada menggelongsor ke bawah gitu...tapi tangan dia tu hehh gatal kemain...pandai pulak dia bukak button...asal aku klipkan dia pi bukak balik....grrr~  nasib baik ada belt...  -.-'


tidur dengan lenanya dalam buggy baru...standard kan gantung beg atas tu...hihi~


Ekcli aku jarang sangat bawak buggy time keluar jalan²...sebab Zafirah lebih suka berjalan daripada duk dalam tu...more, kitorang jarang nak spent time kat sesuatu tempat tu terlalu lama...biasa lepak mall paling lama 3-4 jam...lepas tu balik, dia tidur dalam kereta je....memang tak perlu nak usung buggy pun...


Sebab tu entry ni sebenarnya dah lama gila aku peram dalam draft...aku nak tunggu snap gambar Zafirah tidur dalam tu kemain payah!! hahahahaha~  tapi oke laaaa...penantian yang berbaloi....dapat jugak tunjuk kat korang rupa buggy ni bila di recline...dalam sejam jugak Zafirah mentido dalam buggy time ni....tak perlu risau tengkuk anak sakit...sebab dia full recline....  :)


rupa buggy setelah dilipat....oh banyaknya ruang kosong dalam boot kereta... (^__^)


Lagi sekali aku bagitau...harga buggy yang aku beli ni RM79.90!! sila lah terjah cawangan AEON berdekatan anda! tak silap aku kat Equine dah habis stok...tak tahu la kot sekarang dah re-stock balik...kehkeh~  lagipun sekarang kan tengah member sale...sampai akhir bulan sale tu tak silap aku....jommmmm shopping!! :p





p/s: BUKAN iklan buggy/stroller...

 Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

DYatie said...

Murahnya! Aku tergoda! Tergoda kerana mu!!

Mama Safiy Arfan said...

mmg dh lm cri buggy..murahnya...berbaloi2

juls julie said...

nyenyak laa dia tido lam tu ekk... lenguh2, bleh tido..mama ngan ayah dia tukang tolak jer..ehehehe

Allene said...

dah lama nak cari.. tp daddy dia tak bg.. katanya nanti hafidh xnak duduk... pastu diala kena dukong...

mama ila said...

ila pun ade jugak simpan niat nak beli buggy nie..tp sampai skang xbeli2..hihi..bese dia jalan sendiri atau dukung..tp skang nie..berat yg amat dik nani..xlarat nak dukung..pasni kena cari jugak buggy nie =)

Cik Asma BLuppy said...

syoknya zafirah tido.

CikNaa said...

buggy afiq dah comot dah weh..adehh

BLOG ANAK MAMA^^ said...

baguihla mama zafirah create post ni..memang lama dah nk cari something yang ringan, murah senang nak lipat :)

aizamia3 said...

senang dan mudah kan.. tapi akak tak pernah beli buggy untuk anak2.. tak reti dok diam nak melasak yo..

Yan Ty said...

Senang..janji Zafirah selesa...

Nurul Aziz said...

dah lama nak beli buggy murah macam ni, tapi hasben takmo.. dia cakap, anak dia berat, kalau letak kat buggy camni kang kain buggy tu koyak -__- padahal tengok budak2 lain elokkk je pun.. baru 14kg kot, bukan 28kg pun. huh!

-budakmusyuk- said...

boleh x sy nk tau smp berapa eh berat baby leh duk dlm ni?

Cik Puan Diksu said...

murah la.. nak cari cam ni tak jumpa..

alyaa aidee said...

untunglah jumpa, jenuh akak cari kat jj takde.

Shahida Taib said...

Memang murah sangat dapat jumpa ni.. bertuah Mama zafirah

Unknown said...

salam.. awak, nak tanya lah, buggy ni sesuai untuk anak berat bape kg? anak saya dlm 10-11kg je berat dia.. agak2 sesuai tak guna buggy ni?? sbb nye sy ni rajin travel. jadi kdg x larat dukung anak. huhu.. harap2 dpt reply secepat yg mungkin ye..

Yana MIB said...

:unknown: ank sy smpi umur 4 tahun pakai buggy ni...alhamdulillah masih bertahan smpi skrg..tp dh 4 tahun dia pn taknak dah naik buggy nak jalan sendiri :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015