Nov 30, 2011

Berpisah Buat Kali Kedua..tsk tsk~



Kena berpisah lagi dengan dak encem...iskisk..
minggu lepas dia pergi Kuching...3 hari...
sampai tacing-tacing aku kena tinggal~  =(
minggu ni pulak dia kena pergi Langkawi...
kena jaga kapal terbang kat LIMA...
macam gempak je bunyi 'jaga kapal terbang' tuh...bahahaha~
dan kali ni dia pergi agak lama...
almost 2 weeks...11 hari beb!! huwaaaa~  T__T


eh tapi kan...hari tu dia ada baca entry tacing aku tuh...
sebab dia kata banyak pulak backlink dari entry tu...
lepas dia baca je entry tacing tu kan dia pi gelakkan aku...
pehtu ejek-ejek...cissss~
so sekarang aku dah malas nak tacing dah..lalalalala
ego tak? ego tak?  =P


Lagipun kali ni aku tak ditinggalkan keseorangan *ecewah*
mak aku ada je kat rumah....
weekend ni pulak adik aku balik...
walaupun sekejap tapi ada lah peneman kat rumah tu kan...
peneman untuk shopping *yeyy!*
kawan opis aku pun dah habis cuti honeymoon...
ada jugak la geng nak berborak...hikss~
daripada hari tu aku kena tinggal sorang...haruuu bhaiii~!! T___T


take care cayang!
jaga diri leklok ye...
jaga mata juga...*wink wink*
jangan lupa shopping coklat cadbury banyak²....
nak t-shirt and fridge magnet sekali tauuu...weeee~  \(^__^)/














p/s: mulut kata oke..dalam hati tetap rindu...memang dasar pembawakan sungguh! bak kata membe aku, apesal ibu mengandung selalu kena tinggal?? sobsob..selama ni tak pernah dia pergi outstation..aku tengah memboyot ni laaaa dia kena hantar outstation..tsk tsk...*pasrah!*






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 28, 2011

Nak Letak Nama Anak Nazmi lah oke tak??

Bukan aku yang cakap macam tu...laki aku yang cakap...haha~  semuanya gara-gara bola...=.=




Ada sesiapa tak kenal Nazmi?? player Harimau Muda tu...
nama penuh dia Nazmi Faiz Mansur...
memakai jersey bernombor 12...wahhh
gila la aku pun tau detail striker termuda ni tahu?? huhu~



alalala tomeynyaaaa...


Memang glemer budak ni sekarang...tapi masalahnya....aku tak tahu lagi jantina anak aku apa...kahkahkah~ verangannnnnn je lebey! grrr~  takpe takpe...kata-kata itu satu doa betul?? insyaAllah ada rezeki aku boleh la timang anak laki...esok baru nak pergi scan..pffttt~ tak sabar! nebes pun ada...ffuuhhh~


err tapi andai kata anak aku ni gegurl...nak boh nama apa pulak ek?? Nazmiah?? adoiii ada makna ke nama tu?? hohoho..ai gurau je nyah! jangan marah aaa feminat-feminat Nazmi...yang kebanyakannya budak-budak sekolah! yang nak jadi mak budak nak amek Nazmi jadi anak angkat/adik angkat atau paling extreme jadi adik ipar...boleh??? ngaaaaa *pitam!*













p/s::  hari mengemas rumah! tapi sampai sekarang belum start mengemas lagi...bahahahaha~  =P





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 27, 2011

Awal Muharam 1433 Hijrah



Ibn Mas'ud berkata,

"Perkara yang paling sedih bila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah tetapi amalanku tidak bertambah.."



Semoga tahun ini akan lebih baik dari tahun sebelumnya...insyaAllah...


SELAMAT MEMBUKA LEMBARAN BARU!! 










p/s::  esok cuti...selasa pun cuti jugak...hehe~  v(^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 26, 2011

Punca Perut Boroi #1

gambar sekadar hiasan....lalalalalala~  v(^^,)


Minum berdiri

FAKTA::
Minum berdiri menyebabkan cecair akan jatuh ke dasar perut dengan laju dan akan melanggar lapisan perut. Kalau perkara ini sering berlaku dan dalam jangka masa panjang akan menyebabkan perut menjadi longgar dan jatuh sehingga menyebabkan minuman susah untuk dihadam. Begitu juga dengan makanan

Sumber:: status FB Finaz  =)





p/s::  aku tak pasti mana dia dapat fakta tuh..hihi  FINAZ!! sila bertanggungjawab ye..sekian terima kasih! v(^___^)"





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 25, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 23) | What is Hijab?





Hijab with 5 layers of makeup, is NOT hijab. 
Hijab with tight clothes on is NOT hijab. 
Hijab with hair on the side is NOT hijab. 
Hijab with a bad attitude is NOT hijab. 


For beautiful eyes, look at fitna-free stuff. 
For a beautiful face, stay natural. 
For a beautiful attitude, stay away from bad deeds. 
For a beautiful look, wear the uniform that Allah gave you. 
For beautiful lips, speak the words of Allah. 

Oh sisters THAT is hijab!

Sumber::  status FB my kazen  =)








p/s::  Jumaat terakhir bagi tahun 1432 Hijrah  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 24, 2011

Baik Tanya Mak Saya Je~! hehhh~

gambar sekadar hiasan...*wedding Mcd~ *


Biasanya kalau kita pergi klinik, mesti kita akan tanya doktor apa solution untuk penyakit kita tu kan? tapi korang perasan tak ada setengah doktor ni macam tak reti je nak jawab...tak pun malas nak menjawab...tak berilmiah langsung! huh~!


Situasi 1::

pesakit::  doktor, kenapa sejak² peknen ni macam banyak je keputihan yang keluar dari vagina saya??

doktorsengal::  ooo memang macam tu...benda tu biasa bagi orang mengandung...



Situasi 2::

pesakit::  doktor, saya sembelit lah..

doktorsengal::  erm tu memang normal bagi orang mengandung...biasa lah tu ye...



Situasi 3::

anak::  MAK...bila prot ni makin besar macam² pulak sakit..sakit pinggang la, sakit bontot la, tulang rusuk la..kenapa eh mak??

MAK::  alaaaa memang macam tu...biasa la orang mengandung...



you see!! nampak tak persamaan dialog di atas??
jawapan seorang mak yang takde latar belakang kedoktoran samaaaaa je dengan jawapan doktor yang memang ada background medic tuh..huh!
aku cukup tak suka doktor yang bagi jawapan simple macam tu...
baik tak payah jadi doktor...
jadi mak/suri rumah sepenuh masa je lahhh!!
biasanya doktor klinik private la perangai macam ni...
bukan semua ye...tapi biasanya!


so far aku pergi klinik kesihatan ke, UPM ke...
doktor² menjawab soalan aku dengan penuh ilmiah...
dari A-Z dorang akan explain...
tak perlu pun guna medical terms segala...
aku pun tak faham kalau dorang cakap bahasa medik...
cakap guna bahasa yang mudah difahami tak susah pun...ye dak??
sebagai seorang pesakit, dah tentu aku nak tahu punca sakit...
macam mana boleh jadi sakit tu...
dan paling penting apa solution untuk hilangkan kesakitan tu...ye dak??
setakat jawab, "biasa laa memang macam tu..."
ehhh semua orang pun boleh jadi doktor lah macam tu!! grrr~
nah tengok contoh terbaik jawapan bagi seorang DOKTOR!! <klik>





*pesanan khidmat masyarakat is brought to you by Yanamib*







p/s::  aku dah jadi gila pancake!! dah dua hari berturut² breakfast pancake..bukan sekeping ye...BERKEPING-KEPINGGGGGG!!! ffuhhh~  memang dasar pembawakan sungguh! v(^___^)"





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 23, 2011

Wordless Wednesday #17

credit: FB my mom~  



dalam masa seminggu ni memang takkan habis cerita pasal bola...hihi~

lalalalala~  v(^__^)







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 22, 2011

Alas Bontot



Bila perut dah makin membesar ni pinggang pun jadi makin tak kuat...
tak boleh duduk lama²...
nanti bontot kompem sakit, lenguh segala...hehh~
bila naik kereta pun macam tu...
bukan la seat kereta tu tak bagus...
tapi pinggang aku yang tak tahan duduk lama²...
mujur ada bantal merah tu...hihi~
bantal tu aku beli kat IKEA...RM25.90...
sangatttttttttttttttttttt selesa!
time pergi Kuantan hari tu tak rasa sakit bontot langsung...
kalau belakang rasa lenguh aku letak lagi satu bantal kat belakang..haha~
berapa banyak bantal daaaaaa~  =P


kalau pi meeting lagi laaaaa azabbbb!!
jangan kata bontot, tulang rusuk pun sakit sekali...
segan la aku nak bangun² time meeting kan...iskiskisk~
errr idak lerrr aku nak angkut bantal merah ni masuk meeting...
buang tebiat ke hape.. (-_-")
point aku ialah, setiap ibu mengandung memang sangat memerlukan bantal sebegini
untuk alas bontot dan belakang ketika duduk...
sekian terima kasih!  v(^__^)"












p/s::  anak dalam prot nih makin ligat menendang²...windu kat abah dia kut...sabar ye nakkk! abah balik malam ni...nanti kita hug and kish abah together² yeee...hihi~  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Tahniah Harimau Malaya!!

credit to twitter Paknil~


TAHNIAH HARIMAU MALAYA!!!

you make us soooooooooooooooo proud!!
aku tengok dengan ayah aku semalam...hihi~
nasib la dia balik awal....
kalau idak memang dah sakit jantung aku hari nih...
duk nervous sorang²... =P


Bila dah sampai masa penalti tu ayah aku cakap,
"tak kisah pun kalau kalah masa penalti ni...bukan senang nak main kat sana...dengan psikooooo nyaaaaaa..."


tapi akhirnya kemenangan berpihak kepada kita!! yeyyy!!
kira hebat gila lah ketahanan mental player² Harimau Muda nih...pheww~
syukur Alhamdulillah...
doa seluruh rakyat Malaysia dimakbulkan!!  \(^___^)/
korang tidur lena tak malam tadi???
aku tidur lenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat!!
walaupun ketiadaan dak encem di sisi *ecewah*
so lepas ni kita akan tengok warga indon di Malaysia memakai jersey Malaysia ke masjid untuk solat Jumaat...haha aci tak? eh abang ipar aku pernah nampak daaaa...tak ingat dia solat kat mana masa tu...ngee~  v(^___^)


nah saksikan aksi final bola sepak sukan SEA 2011...aksi terbaekkkk dari ladang!! (^^,)






motif entry::  saja nak tepek sejarah dalam blog walaupun dah ramai update pasal kemenangan Malaysia menentang Indonesia di sukan SEA....4-3 beb!! (termasuk masa penalti)  









p/s:: dak encem balik malam ni..yeyy!! walaupun tengah malam baru dia sampai...eh tak kisah laaa...janji aku tak payah peluk bantal dah tidur malam ni...wehhuuu~  ^___^





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 21, 2011

Kenapa Ibu Mengandung Cepat Tacing~??



Selalu dengar statement tu sebelum ni...
tapi tak faham...
bila dah mengandung baru dapat rasa sendiri...hurmm~


sekarang ni asben aku takde...
pi kursus kat Kuching...
tak lama pun...3 hari je...
tapi apesal tah aku rasa sedih giler...grrr~
setiap hari rasa nak nangis...dem! apesal?? apesal?????
rindu?? ofkos la rindu...
siapa tak rindu laki oiiiiii....
masalahnya dulu aku pi Sarawak sampai 2 kali
takde pulak rasa sedih ke tacing ke hape...haishhh~
ke sebab baby dah membesar so hormon dalam badan jadi tak teratur sikit??
or sebab laki aku tak pernah jalan jauh² gitu sendiri² aku jadi risau??
masalahnya nak risau apa??
dia pergi dengan budak² opis...
bukan pergi sorang²....adeh~  =.=


ermmm aku ghase sebab aku kena tinggal sorang² kat rumah la...
memang aku duk rumah mak aku je...
tak berani duk rumah sendiri sebab rumah aku macam sangat sunyi...
agak bahaya aku nak duk sorang² especially waktu malam...
tapi mak aku pun pi kursus kat PD...seminggu bhaiii...
ayah aku pulak memang jarang lah nak ada kat rumah...
kerja 24/7....haha~
kesian aku jadi anak terbiar  T___T
harap kan family mertua je lah nak jadi peneman...
mak mertua aku ada ajak tidur rumah dia...
tapi aku segan....
lagipun aku pergi kerja lambat...
diorang keluar awal gila!
menyusahkan la pulak macam tu...
so aku prefer untuk tinggal rumah mak aku sorang²...
rumah mak aku tak sunyi...
jalan depan rumah sentiasa sibuk dengan kereta dan orang lalu lalang...
depan rumah tu kawasan kedai haruslah sibuk kan...huhu~


Terasa hari-hariku tersangattttttt lah panjang....
esok malam baru dak encem balik...ffuuhhh~
pening kepala aku asyik tengok jam je...sobsob~
time makan malam lagiiiiiii la terasa kesunyian tu tau...
sebab tak tahu nak makan apa...haha *boleh?*
nak masak takde mood...
masak untuk diri sendiri serius tak best!
so aku prefer beli kat kedai je...
macam semalam aku makan bubur mekdi...
malam ni tak tahu la nak makan apa...
kalau takde selera sangat aku beli roti je lah nanti...
makan dengan telur....iskisk  *gila tacing kisah aku nih*


oh setiap kali rasa nak menangis mesti teringat pesan kak Diana,
"ibu mengandung jangan selalu nangis, nanti anak pun ikut suka menangis..."
whoaaaa nehi~ nehi~
akan ku gagahkan jiwa ragaku demi anakku tersayang...huhuhu~
ada sesiapa nak teman aku shopping malam ni?? *tiba²*  v(^__^)"






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 19, 2011

Stress...Bola Punya Pasal...huhu~


Ini ialah pancake...kitorang baru balik dari Kuantan...terus singgah rumah makcik aku kat Ampang semata-mata nak tengok bola...pehhh...tension tengok laki aku bawak kereta tadi...nak kejar masa punya pasal  =.=




ini namanya maple syrup~ 


Nasib makcik aku tak kisah anak buah dia nak menyemak tengok bola kat rumah dia...hahahahahaha~  siap kata "layan diri sendiri ye sebab mak onga tak sihat...nak rehat je dalam bilik..."  wahhh bab layan diri sendiri memang kitorang expert...nak tengok TV je pointnya...huhu...sekali makcik aku siap buat pancake, dengan maple syrup lagi...wuwuwu *tacing perutku  =P*





Aku kureng minat rasa maple syrup tuh...so aku prefer makan dengan syrup biasa yang memang orang hidang dengan pancake tuh... =)





Ini pancake yang ketiga aku tibai...cepat lah sumbat gol wahai Harimau Malaya! lagi lambat masuk gol, lagi banyak saya akan makan pancake *tiba-tiba*  JUM MAKAN PANCAKE!! supaya kurang sikit rasa sakit jantung tengok perlawanan Malaysia vs Myanmar nih...pffttt~  (^___^)"




UPDATE::  eh dah gol laaaaaa...wewiiitttttttttttttttt!!! so kena berhenti makan la maknanya eh?? kekekekeke v(^__^)"






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 18, 2011

Mutiara Kata (Part 13)



Kajayaan atau kegagalan kita bergantung kepada kerja kita. ..Untuk berada di kemuncak jadilah yang terbaik di bawah terlebih dahulu...






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 17, 2011

oOoOoOo Macam Tu Rupanya~

gambar sekadar hiasan...urghh anak sedara saya sangat debab!! gerammmm~!!  ^__^



aku::  doktor, saya sekarang tengah peknen...baru-baru ni saya rasa macam sakit² kat bawah tulang rusuk ni...kadang-kadang area tulang rusuk tu sendiri yang sakit...

doc::  erm awak dah mengandung berapa bulan??

aku::  6 bulan...

doc::  ooo ic...sakit kat ulu hati tu ye??

aku:: erm kalau sakit ulu hati tu rasa dia macam gastrik kan??

doc::  aah macam tu lah...

aku::  tapi saya BUKAN sakit macam tu...maksudnya bukan ulu hati lah ni kan? sebab sakit dia kat area bawah tulang rusuk...and rasa dia macam urat-urat saya tertarik-tarik...

doc::  oo rasa senak ye?? biasa waktu bila yang sakit??

aku::  erm tak jugak...tapi lebih kurang kut...haha erm biasanya after meal rasa sakit...macam lepas lunch...then meleret sampai malam...kenapa ye macam tu??

doc::  ooo oke oke...sakit tu jadi recently kan??sebelum ni takde kan sakit macam tu??

aku::  aah baru² ni je rasa sakit² gitu...

doc::  oke betul lah tu...that's why i'm asking you dah pregnant berapa bulan...sebenarnya macam ni...bila kandungan you dah besar, perut you akan tertolak ke atas tau...macam mengecut gitu...so bila you makan especially dalam kuantiti yang banyak, you akan rasa sakit sebab makanan tu tertolak ke atas...kalau you tak control, acid² makanan akan naik sampai ke tekak you...ada setengah orang sampai batuk², sakit tekak semua tu...

aku::  oo gitu ye?? so tak boleh makan dalam kuantiti yang banyak la ye??

doc::  yes! apa yang you boleh buat is, you makan dalam kuantiti yang sikit...tapi kerap...contoh you amek lunch at 1pm, take in a small portion je...then dalam pukul 3pm ke you makan la lagi...macam tu juga for dinner...elakkan makan lewat malam...nanti you tidur lagi senak perut you...and lepas makan you jalan or berdiri la lama sikit bagi makanan mudah turun...sebab bila you duduk perut you pun macam tersepit gitu kan...

aku::  oo ic...terima kasih doktor...kena la ubah gaya pemakanan saya lepas ni...dah biasa makan dalam portion yang banyak...hihi~



Aku dah cuba amalkan ambil makanan dalam kuantiti yang sedikit...
it works!! tulang rusuk aku tak rasa sakit macam dulu lagi...yeyy!
kadang² ada jugak laa rasa sengal²...
tapi tak sekerap dulu...dan tak seteruk mula² dulu...
sebelum ni lunch mesti makan nasi penuh satu pinggan/polysterin
sekarang mintak nasi separuh je...hihi
dinner pun macam tu...makan nasi ciput je...
tapi selang sejam atau dua jam aku makan lah lagi...
makan roti ke, coklat ke, biskut ke...
apa-apa yang boleh alas perut daripada kosong   =)


abang ipar aku cakap nanti time pantang mesti senang turun badan...
sebab dari sekarang dah biasa makan sikit²...hihi~
insyaAllah...nervous jugak nak tau keadaan aku masa pantang nanti  =P
walaupun badan aku sekarang masih kurus kering...
sampai orang macam tak perasan je aku tengah peknen sekarang..hehh~  (-_-")
tapi yang penting baby aku normal dan sihat walafiat! alhamdulillah~  (^^,)












p/s::  teringin nak makan pancake...cousin aku la nih pi post status pasal pancake! grrr~  >_<






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Siapa Suruh Kau Tak Cerita Kat Blog..?!! haishhh~

gambar sekadar hiasan...zaman anak dara...kikiki~



Y::  weh beb nak tanya...masa ko peknen dulu ko ada tak rasa sakit kat bawah tulang rusuk ni??

A::  aah ada...sakit ulu hati..

Y::  err sakit ulu hati tu macam gastrik kan??

A::  aah gitu la rasanya..

Y::  tapi aku bukan sakit gastrik...sakit dia lain...macam tertarik urat, macam lebam pun ada...paham tak?huhu~  kadang² tulang rusuk tu sendiri yang sakit..sengal² gitu..tak selesa sangat..haishh~

A::  ooo aku pun pernah rasa gak dulu...tapi aku tak ingat la aku buat apa...haha~

Y::  dem!! memang normal la sakit macam ni ek??

A::  aah...aku ada tanya doktor...tapi aku tak ingat jugak doktor cakap apa...hahahahaha~

Y::  sengal!! semua ko tak ingat...tu lah..siapa suruh tak cerita kat blog!! kalau tak dah senang nak rujuk balik....grrr~

A:: HAHAHAHAHAHA~



Kawan aku ni memang ada blog jugak...
tapi sejak dah jadi mak macam tak reti² je dia nak menaip kat blog dia tuh...hehh~ =.=
dan sejak dari kejadian memang aku rasa aku patut bercerita segala pengalaman aku kat blog...
akan datang senang nak jawab kalau orang duk tanya² pengalaman aku...
kalau tak ingat ada tempat untuk aku rujuk balik...ye dak???
haishh..ada kepentingan jugak blog ni rupanya kan?? huhu~
aku dah pun berjumpa doktor tanya masalah aku nih...
next entry aku cerita apa kata doktor...=)








p/s::  last day kerja for this week...esok mau cutiiiiiiiiiiii...holiday! moliday! yeahhooo!!  \(^___^)/






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 16, 2011

Wordless Wednesday #16 | Burger King RM1



sila sila print!  ^__^

aku ada meeting lagi hari ni...

tengah hari....

lepas meeting nak balik terus...

sebab takde orang kat opis...muahaha~  =P

okebai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 15, 2011

Hadiah Kahwin Macam ni Baru Happening derrr~ =)



besar gila hadiah ni kan??haha~
masa ni aku attend kenduri kahwin kawan poli dak encem...
1st time kot jumpa orang bawak hadiah kahwin besar gedabak macam ni...
kitorang ghase dalam ni peti ais...
tak pun almari...huhu~


biasanya kalau orang bagi hadiah besar-besar
dorang tak bawak time kenduri...
biasa mesti lepas kenduri settle privately je dengan pengantin...kan?
sebab time aku dulu macam tu laaa...
makcik aku bagi washing machine...
tapi idak la dia bawak washing machine tu datang dewan...haha~


aku tak follow up la pulak kan dengan membe dak encem nih pasal hadiah tu...
segan kot nak tanya tanya...
nampak nau busy body...
padahal memang teruja nak tahu pon...! kahkahkah~
yang pasti dorang mesti lagiiiiiiii teruja masa sesi buka hadiah kan? pheww~
korang pernah tak jumpa hadiah besar gabak macam ni??
atau korang sendiri pernah bagi orang hadiah besar punyerrrr?? wow! ^____^








p/s::  meeting lagi pagi ni...after lunch baru boleh blogwalking...macam biasa kadang-kadang aku tak tinggal komen or jejak apa-apa ye...just singgah baca entry je...jangan mara aaa~  =)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 14, 2011

Jemput Tengok~! eh!



Saya sedang menikmati ini sekarang...
serius sedap!
dalam banyak² flavor,
black forest is my favourite! nyum nyum~
takde modal nak update gini la gayanya...
gambar² semua dalam kamera...
kamera pulak dalam kereta...
tak kose nak angkut naik opis...
dah la tadi datang opis lambat...sebab ada meeting pagi..
bila dah lambat dah tentu parking pun payah...
kena jalan jauh...mengahhhhhhhhhh~!!
esok je lah buat entry molek² ye..ngee~
eh entry ni pun molek what?? kannnnnn~! v(^___^)"









p/s::  sakit tulang rusuk lah...haishh...  =.=





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 13, 2011

Baju Ni Dah Kecut Sebab Basuh Banyak Kali..~

honeymoon 6 bulan yang lepas..sebelum masing-masing memboyot...ngee~


hubby::  sayang, mana baju nak pakai pergi kenduri ni??

wifey::  tu yang gantung kat pintu tu...kemeja putih...dah gosok dah tu...

hubby::  alaa yunk baju ni dah kecik laaaa...

wifey::  baju dah kecik ke yu yang dah gemok?? hehh~

hubby::  tak lah..baju yang dah kecik...yu basuh banyak-banyak kali dia jadi kecut la kut...

wifey::  cehh mandai laaa...badan yu yang membesar cakap baju plak kecut...

hubby::  hihi iyeeee...baju ni cacat sebab mengecut...

wifey::  badan yu kot yang cacat...hahahahaha~

hubby::  hihi~




baju yang dimaksudkan tu yang dia duk pakai dalam gambar atas tuh...
aku tak nampak pun baju tu ketat ke hape...
tapi dia yang rasa tak selesa...haha adoii laaa...
nak buat macam mana ye bagi laki aku slim balik...?
aku tak suruh pun dia makan...
kadang-kadang aku halang lagi dia makan...haha~
tapi dia sendiri yang nak makan...
lepas tu bising cakap baju dah ketat, seluar dah ketat...grrr~
eh aku redha je laki aku dah boroi...
tak kisah apa pun...
tapi kesian la tengok dia macam teringin nak "body lama" dia tuh...
so sebagai isteri yang solehah
dah tentu aku akan berusaha tunaikan hasrat beliau...gitewww~  =P
any idea??   (^^,)











p/s::  good luck Malaysia!! kasi hentam sama itu Kemboja! tak susah pun kannnn nak lawan Kemboja tuh?? ngee~ aminnn~  =)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 12, 2011

Jangan Ajar Anak Tengok TV!!







aku::  mak, Unifi kan ada channel babytv..hihi comellllll~

mak::  hishh nak buat apa tengok channel tu?

adek:: dia nak bagi anak dia tengok tv nanti mak...

aku:: heee comel pe...rancangan tu memang untuk baby pun....

mak::  ish tak payah nak ajar anak awak tengok tv! blue-ray kat tv tu tak elok untuk mata baby...fahammm??

aku::  erk yeke?? tapi comel je kalau baby tengok tv...cite Teletubbies ke, Pocoyo ke..hikss~

mak::  hurmm tak payahhh..jangan diajar anak awak tengok tv...tak elok...erm and yet your father used to buy a lot of tapes...hihi~  eh tak tak...tape tape yang ayah awak beli tu mak je tengok..haha~

aku::  cehh~  yola tak ajar la anak yana tengok tv..nanti jadi macam adek..hantu tv...melekatttttt je depan tv sampai orang panggil pun tak dengar...lalalalala~




baby-tv ni bukan rancangan kartun-kartun biasa tau...
alaa macam cite teletubbies, pocoyo tuh...
takde dialog...face impression semata...
memang khas untuk baby-baby tengok...haha~
erm kalau mak aku dah cakap blue-ray tv tak elok untuk mata baby
kena lah cari aktiviti lain untuk anak aku buat nanti kan..
ermmm bawak pi shopping oke tak?? ngahaha  v(^__^)"
apa kata mak-mak di luar sana?? help me pleaseeee!!  =)











p/s::  demam dah oke sikit hari ni...tinggal batuk-batuk and selsema sikit...isk..terima kasih atas doa kalian..jasamu dikenang! ^____^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 11, 2011

Hadiah Kahwin Bagi Buku?? Saya B.A.N.G.K.A.N.G!! haha~

hadiah kahwin dari Nabilah


Korang dengar Hot.fm tak pagi tadi??
topik hari ni pasal hadiah kahwin lah...
mungkin tarikh hari ni sangat cantik dan
sangat ramai pilih untuk menikah hari ni...ye dak?? huhu~


Alkisahnya ada lah sorang akak ni call hot.fm...
dan dia berpendapat sepatutnya dalam kad jemputan,
kena tulis dan umumkan supaya para tetamu
membawa hadiah BUKU kepada pengantin...
makkk oihhhh...dari ayat dia aku rasa akak tu seorang g.u.r.u...
tak pun lecturer...
tapi mak aku dulu cikgu jugak
idak la dia mintak hadiah buku time anak dia kahwin =.=


Lagi akak tu cakap, kalau 500 tetamu hadir, dah dapat 500 buah buku...
boleh bukak library! hahahaha~
serius kelakar...ada ke orang baru kahwin nak buat library dalam rumah?? ish³~
dan paling tak boleh blah dia kata hadiah cawan² memang tak relevan...
pengantin boleh beli sendiri...
cik kak oiiiii...saya sebagai pengantin baru amatlah membangkang hujah akak...haha~
sebab?? ada banyak point aku boleh huraikan::


1::  bukan semua orang yang baru kahwin mampu miliki rumah sendiri! kalau duk apartment, tak ke rasa semak nak buat library dalam rumah??

2::  bukan semua orang minat baca buku!

3::  lebih baik pengantin sendiri beli buku untuk diri sendiri sebab boleh potong income tax...kalau orang bagi hadiah takkan nak mintak resit sekali kat dorang??! (-_-")

4::  orang baru kahwin sangattttttttttt memerlukan DUIT! baru nak mulakan hidup baru lah katakan...hadiah² dari tetamu sebenarnya amat lah membantu! aku bagi contoh diri aku sendiri lah kan...hadiah² yang aku dapat majoritinya barang dapur, set kelengkapan rumah...ALHAMDULILLAH! dari hadiah² tu aku dapat pindah rumah dengan gembira!! tak payah fikir dah nak shopping pinggan, mangkuk, periuk segala...semua dah ada...tinggal nak bukak kotak je...memang hadiah set set cawan, pinggan mangkuk, barangan elektrik sangat banyak sampai tak TERbukak pun kotak hadiah tu...tapi sekurang²nya ia membantu meringankan beban kewangan pengantin baru untuk memulakan hidup baru, di rumah baru, bersama orang baru...tak gitu??  (^^,)

5::  tak salah nak bagi hadiah buku...tapi ia BUKAN KEUTAMAAN! aku ada jugak dapat hadiah buku...tapi orang tu bukan bagi buku semata...mesti diiringi dengan hadiah lain macam kuali ke...  =)



okeh..tu je lah point yang aku boleh fikirkan sekarang...
maaf ye kalau ada sesiapa yang menyokong hujah akak tu...
DJ DJ hot.fm tadi pun macam kurang bersetuju dengan pendapat akak tuh..hihi~
apa-apa pun aku doakan kalian gembira lah bila dapat hadiah buku semata!
macam akak tu memang dah berniat nak mintak hadiah buku
kat para tetamu time anak dia kahwin...hurmm~
terpulanggggg!! nak tengok macam mana reaksi anak akak tu
bila dapat hadiah buku je...
jenuh weiii nak simpan duit beli barang kelengkapan rumah..serius!
korang pulak macam mana??
setuju ke bangkang?? dan apa hujah korang?? hihi~
peace!  v(^___^)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Mutiara Kata (Part 12)




Perbezaan seorang lelaki dewasa dan budak lelaki ialah lelaki dewasa menuju MATLAMAT, budak lelaki HANYUT tanpa haluan.



Pilihlah nak jadi yang mana...  ^__^








p/s::  demam lagi hari ni..sobsob~ =(





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 10, 2011

Cuti Sakit~




*aci tak buat ucapan untuk diri sendiri macam ni? huhuhu~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Nov 9, 2011

Bukti Suami Sayangkan Isterinya~ ^__^



hubby::  sayang, malam ni balik kerja dengan Mcd eh...lepak rumah dia lama sikit k...

wifey::  lepak lama sikit? kenapa??

hubby::  ai nak tengok bola la petang ni..hihi~

wifey::  erm apa lawan apa??

hubby::  Malaysia lawan Thailand...

wifey::  oh start pukul berapa??

hubby::  5pm

wifey::  erm habis pukul 7pm la kan...macam hari tu masa lawan Singapore tu?

hubby::  aah...


******************************************************************
bila si wifey berada di opis....


wifey::  eh ayang...Mcd mc lagi la hari ni...dia tak balik KL lagi...demam panas, cirit birit lagi...

hubby::  derm!

wifey::  tak baik tau yu cakap macam tu orang tengah sakit....

hubby::  heee tak la..ai nak tengok bola maaaaa~

wifey::  ceh...erm yela yu tengok la bola...ai stay opis sampai pukul 7pm...nanti ai order la McDonald Delivery in case lapar ke petang karang...

hubby::  mandai laa.....



Kesimpulannya, hubby aku memang tak bagi aku merelakan diri stay opis lama-lama...
walaupun hakikatnya beliau amat gilakan bola...
umpama, kalau tak dapat tengok bola boleh mengigau malam²...muahahaha~
sebab apa dia tak bagi aku stay opis sampai malam?? sebab aku dah ugut nak order McD...
hubby aku memang mengharamkan aku makan fast food tahu??
eh jap...yu tak bagi ai duduk opis sebab
risaukan keselamatan or risaukan kesihatan?? ngehehe~
apa² pun yu tetap comel bila yu risau...kehkehkeh~  v(^___^)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers