Dec 1, 2009

Gaji rm3k sebulan cukup ke??


Entry ni sekadar untuk berbincang...bukan memandang rendah atau menghina mana2 pihak...harap maklong!


TQ to my adeq who send me this email...membuatkan aku berfikir, duit itu juga sgt penting zaman sekarang ni walaupun cinta itu buta...kui3~ Tapi jangan la jadi too materialistik cam aku ni..sape pon xnk taw! adeh~ (-_-")






hehehehehehe..jadi senang cite, kaum wanita juga harus bekerja xkira la makan gaji atau wat bisnes sendiri (jual kuih/menjahit/etc), janji tolong la suami2 anda mencari pendapatan untuk keluarga...

Nafkah tetap nafkah ye, ni kalo yuran sekola, bil2 air letrik, kete, shopping2 sume nk msk dlm nafkah mmg cepat la botak pale suami2 anda...hohoho...unless pendapatan mereka sangat lumayan, tu buleh di kecualikan daripada topik ni...sekian!




p/s: Sekarang sume bz dgn Y.E.S (year end sale), so far yg aku tau kt area giacomo balakong ada voir sale...weekend ni br nak pi sebab dia bukak 10am-7pm...mmg xsempat nk pi after office hour....melayang lg la duet aku...ish3~




8 comments:

google said...

kalau nama nye duit nih... tak pernah nye cukup...

tapi bak kata org tu.. ukur baju di badan sendiri... kita guna ikut kemampuan.. dan keperluan sahaja...

dan jgn lupa bersedekah.. biar lah sehinggit pun.. as long ikhlas....

y@n@ M!B said...

:google:
btol3..setuju dgn nasihat pakcek...slalu gak dgr org kata, 'gaji maken besar maken xcukup..'
huhuhu..felik2~

lionteen said...

3k?
wat zaman skang ni..
senye 3k tu xckup..
skang ni kan sume kene byr..
toilet pun da nek hrge kan..
hehe

y@n@ M!B said...

:lionteen:
haha..yeke toilet nek arge?xtau lak..biasa msk yg free je kt jusco..ngee~ ;p

niesz said...

niesz kene cr husbnd pndai masak..hihi..coz niesz ni suke mkn..emm..xkaye pon xpe kot..haha..tp if niesz nk sumthing die kene li kan gak..ade ke laki yg mcm ni..emm???pk jap..

y@n@ M!B said...

:niesz:
yana pn suke mkn, tp mkn western2 je..nasi kureng..hohoho..
erm..susah nk ckp la...maybe ada laki cemtu..kena pandai cari laa...hehe =)

POSH76 said...

kalu sorang pun lum tentu cukup nak2 dok kat KL ni huhu

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015