Nov 29, 2009

Otak-otak Place


Semalam, plan dgn 'gf2' aku, dodo, cikin and aida nk pergi meroyan...tapi tak jadi and replaced by makan kat Otak-otak Place at ioi Boulevard. Lama teringin nak try makan kat cni. Tengok menu cam menarik je.....let's take a look!!



:: menu book yang di'design' begitu sempoi yet attractive..style buku sekola gitu..i loike! ::


:: Roti jala with chicken curry, rm5.90. Kuah kari dia sedap.. ::


:: Pau otak-otak (steamed). rm2.90 (50% promo). Aku kureng minat rasa dia. Maybe sebab dah biasa rasa pau kaya/ayam, tetibe rasa pau inti otak-otak, memang felik la lidah ni kannnn..ngahahaha ::


:: Nasi lemak special for moi. Lauk rendang ayam, otak-otak and sambal ikan bilis..rm9.90..ayam rendang dia memang sedap. Terasa lemak2 sume...huhu..Bekas dia memang tak menahann..macam gi camping je..hahaha ::


:: Nasi lemak otak-otak for cikin. Lauk opkos otak-otak (yang segi 4 tu) and sambal ikan bilis. rm7.90...otak-otak dia pn sedap, tapi agak muak. takleh makan byk sgt.. ::


:: Nasi lemak chicken rendang for aida. Lauk chicken rendang and sambal ikan bilis. rm8.90 ::


:: Nasi lemak ayam percik for dodo. Ayam percik ni aku xsempat rasa, tp dodo kata sedap..rm9.90...sgt diskriminasi sebab pinggan dodo je yg len..kitowg kena mkn dlm tin je..huahuahuahua ::



As for drinks, weols mtk ice blended...nampak dalam menu menarik, rasa juga menarik!! slluurrpppp! aaaahhhhhh....


:: Mocha ginseng ice blended for moi and cikin. Sangat2 sedap!! tak terlalu manis and tak terlalu tawar..just nice! rm5.90 (promo price-arge sebenar rm7 lebey xsilap) ::


:: Berries blended for dodo. Yang kaler purple tu ye...rm5.90 ::


:: Mango blended for aida. rm5.90..Sowie aa muke ko n cikin xmsk posed dgn air..muakakaka ::


:: Snap2 sambil makan..nyum..nyum.. ::



:: otw back, sempat lagi posing2..view kat cni menarik..tempat ni baru je naik so tak banyak stall yang dah bukak..actually banyak opis je kat cni..so for weekend mcm bandar mati la...huhuhu ::


Disebabkan sume tengah lapa and nafsu tamak menguasai, tu yang order bukan main banyak dishes..dalam menu nampak cam sikit je especially nasi lemak tu..maybe sebab dorang prepare dalam bekas cemtu kut. Tapi sebenarnyaaa ya ampun banyak tol nasi dia..isipadu nasi yang padat!! Terpaksa lepak lebey dari sejam kat c2 sebab terlalu full..kena abeskan food slow2..tapi last2 kena tapau gak pau tu..sume da surrender...hohoho...

Kalo uols tgk price yang aku bagi, tu arga biasa...bagi yang jadi ahli CNi dapat 50% diskaun lagi..promo sampai end of December. Next year hanya 10% dikaun bagi ahli CNi...Jadi sapa2 nak dpt diskaun sila lah join CNi....kuang3~




p/s: Amacam perayaan uols??best??aku x sempat tgk lembu kena sembelih sebab ada hal pagi semlm..surau kt tpt aku wat korban pg semlm..leceh kut wat ari jumaat sebab org nak tergesa2 gi semyg lagi...tapi weekend aku ni very da bz..pergi beraya rmh org+kenduri= makan..makan..dan makan lagi..weeeee~ Alhamdulillah.. (-_-")




11 comments:

::PoRcUpiNe:: said...

NAsi lemak ayam percik tu mak aiiiii
nmpk cm sdp je....
xtahan tgok!

SUHAIDA SUPALIO said...

x per r yana..makan byk pun comel jer..su klu makan alamatnyer nak naik kete pun x muat...hua hua..

y@n@ M!B said...

::PoRcUpiNe::
memang sdp pon..hehe...pi try..kompem tak nyesal =)

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
agak2 aa nek kete xmuat..hehe =)

cik EPAL said...

sedapnya makanan tuuuu ;)

klik iklan new moon anda

y@n@ M!B said...

:cik EPAL:
mmg sedap pon..sila la pi, bwk satu famili..hihihi =)

rAy jR...@...Aliff said...

uitsss..nk mkn otak2 jugak...sedap d0wh..hahaha

dodonut said...

sedap mmg sedap..yaaa..lps ni mana pulak??

y@n@ M!B said...

Akn datang menyusul pick & brew plak..hahaha..

Ag said...

thanks for coming..glad korang suka food and bev kat situ :)

y@n@ M!B said...

:Ag:
ur welcome =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015