Dec 17, 2009

Service yang 'superb'!!



Masa blaja kat kolej dulu, tak ingat tahun bila, tapi rasanya 2/3 thn lepas, membe aku, Gope, ada cite pasal satu restoren kat PJ..Restoren Murni, kat SS2...Tapi sampai semalam baru la dia bwk aku and my other friends pi makan kat restoren tu...itu pon sebab aku tuntut masa mesej2 dgn gope kat fb...huhuhu...Gila kuat daya ingatan aku..Mende yang 2-3 tahun lepas pn aku leh claim lagi..hahahaha...Kwn aku yg lain da tak ingat pon pasal cite Gope tu...hee~

So malam semalam, weols pn pergi la ke restoren SS2 Murni beramai2...Since 1st time sampai c2, agak terkezut dengan environment dia...ramaiiiiiiii sgt2 orang makan kat restoren tu...restoren dia kecik je, tapi dia susun kerusi and meja kat sepanjang kaki lima deretan kedai kat c2..."hebatnya restoren ni.." bisikku dlm ati cewah!

:: ni br view depan kedai..mmg sepanjang kaki lima ni dorang letak kerusi meja dorang je..hebat2..huhuhu~ Dorang wat style mamak. Bila nampak customer trus tolong carikan meja. Weols tak tunggu lama pn untuk dapatkan meja kosong..ramai glerr org..ish3~ ::



Masa sampai da almost 10pm, so weols tak dan nak pilih2 makanan..weols order je mana2 yang teringin nak makan..huhuhu~


:: This is Mcd's and my drinks..air Pink Panther nama diberi..campuran buah longan, tembikai and nata de coco...nice! ::


:: Ni plak air Naiem..Tembikai susu tak silap..huhu..rasa dia pn nice! ada cmpur nata de coco juga ::


:: Fresh orange tak silap...kazen mcd's drinks ::


:: Aku, Naiem and kazen mcd order food yang sama i.e chicken chop special...yang special psl chicken chop ni is dia ada cheese kat dalam..agak muak makan..huhu..but nice! ::


:: Arbriata (tak sure eja cane..huhu~). Macam ala2 spaghetti carbonara cuma ada meatballs and rasa pedas sket ::



Yang paling aku suka sangat kat restoren ni, waiter and waitress kat cni sangat2 la efficient..time amek order tak yah tulis atas kertas pn..dey all leh ingat..food pn sampai sangat cepat..bayangkan punyer ramai manusia, tapi weols tunggu tak sampai 15mnt pn, da dapat food...CAYA LA!!

Time nak kira lak, dey all tak teragak2,xyah guna calculator pon, laju je kira..tepat lak tu...hebat2...Maybe owner restoren ni anta staff2 dia pi kursus dulu kut..So far aku tak jumpa lagi restoren yang ada layanan camni! Kompem akan datang lagi...weeeee~ \(^_^)/




p/s: Jum2 klik kat sini untuk join--> PayPal WishList macam catcheye juga =)

p/s: Masa nak submit tender pg td, bwk kete laju2 sbb tender tutop kul 12pm..So men suloh2 mana2 kete yg lembab tp duk lane kanan...tetibe ada sorang driver mat saleh ni (pompuan) leh lak bagi jari 'mencarut' kat kitowg..cehhh! kurang makan asam boy btol! Naseb la weols nak cepat time tu..tak kose nak layan..Next time aku nak record sepanjang perjalanan utk submit tender...Mesti akan jumpa lagi manusia2 yang pelik2..huhuhuhu~

p/s: Akhir kata, salam Ma'al Hijrah bagi sume umat Islam..Moga tahun 1431 yang bakal menjelang akan mendatangkan rezeki, nikmat dan kesihatan kpd kita semua...amin. InsyaAllah!




10 comments:

niesz said...

wa..giler ramai..but tgk pic tu mcm ramai cina jer..emm..

riBEna said...

waduhhhh
ziera plak yg terliur masuk cni
da la zra ske spageti
nyum nyum
(smbil telan air liur..hahaha)

bile kak yana nk blanje ziera lak?
(smbil mke x malu..hahahaahha)

PHIRDOTE said...

Sheeedupppnye!! :D

y@n@ M!B said...

:niesz:
kawasan tu mmg kwsn cina, da nama pn PJ..tp sbnrnya ramai je melayu mkn kat cni..gbr tu yana amek kat gugel je..huhuhu...yang penting restoren ni HALAL..ada sijil and cop halal dia gantung kat wall kedai dia..dun worry..yana pn bkn jenis yg men redah je bab2 mkn ni..darah daging woo =)

y@n@ M!B said...

:ribena:
sis pn lapa masa type n3 ni..hahaha..
nk sis lanje kena dtg KL la..hehe..;p

meoMIB said...

pergh... tgk restoran cenggitu je..

tp makanan 5 star gitu2..

apLe dE gadiZ said...

hahaha ramainyer,,..
air nmpk sodap aje.
akak yana suke la tgk die letak air tuh.
bukan cawan.. botol macam jem jerk.hehee

y@n@ M!B said...

:PHIRDOTE:
yup mmg sdp..huhu~

y@n@ M!B said...

:meoMIB:
tau xpe..tu la yg spesel tu..hehe~

y@n@ M!B said...

:apLe dE gadiZ:
aah mmg bkn cawan..mcm jag air gitu..byk lak tu air dia..sgt puas ati..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015