Dec 7, 2009

Anugerah Atok

:: aku nmpk tembam dlm gbr ni..adeh~ ::


Semalam pi istana Pahang, tengok atok ku menerima anugerah from Sultan. Time aku konvo ari tu dia ada dtg support, so apa slhnya aku pn support dia time dia amek anugerah..bukan slalu beb..Ada sapa2 kenal atok aku tu??hehehehe...I'm the 1st grandchild tau...weeeee~

So dengan bangganya aku akn bgtau sume (b4 cite ni kuar newspaper..hik3~) atok aku dpt pangkat Dato' frm Sultan Pahang..kini nama beliau, Dato' Haji Baharuddin bin Hj Omar.....CONGRATZ ATOK!!! Yana bangga jd cucu atok............................

And here are the story...................................



:: our "brunch "at Tjg. Lumpur..weols mkn nasi minyak, ns kerabu, ns putih and lots of kueh..sgt sedap..and the price is..................................only rm16--4 org mkn beb!!ffuhhh~ gerai dia sgt sempoi tp org tak putus2 dtg makan kat cni ::



:: Pas mkn pi Istana..ekceli bukan la istana sgt, tpt ni kire memang khas kalo Sultan ada function pape..kat Pekan, Pahang tu....Time sampai sume org tgh makan..so weols posing la dulu kan...maklong lerrr 1st time masuk Istana..jakun la kejappp...ngee~ ::


:: Description gbr : 1) sultan + sultanah
2) opkos la aku..
3) ayahku (bj biru) with his friend
4) aku xphm nape sultanah nk amek gbr dgn adek aku..haish..jeles~ ::




:: Freddie Fernandez juga dpt pangkat Dato'...Lim Kok Wing pn dpt Dato' gak which aku xbrape nk paham sbb dia da ada Tan Sri..hurmmm....Malik Nor juga bakal dpt Dato' frm Sultan Pahang..tp bukan batch ni..3rd batch maybe, akn dtg...Time atok aku amek anugerah ni ramai dari Tentera and Polis... ::



:: After bersalam-salaman dgn sultan and sultanah, pegi pulak Balairong Seri utk amek2 gbr..pheewwiitt! ::



:: Pakcik Bentara..otai pakcik ni..hebat btol dia mengikat samping atok aku..ada styleeee~ ::


:: Finally gbr gedikz frm us adalah WAJIB...lalalalala~ ::




Congratz la pada sume yang menerima anugerah...ada 70+ yang dapat semalam...Hopefully dengan anugerah ni uols2 sume tak lupe diri ye..truskan berbakti pada masyarakat....khidmat pesanan penaja...TQ





p/s: Ari ni aku mc sebab suspected gastrik, appendices atau cacing....??! Hope esok sehat la..xlarat la saket2 ni...adeh~ (-_-")





38 comments:

dotblogspotdotkom said...

cucu artis rupe nye ..huhuhu tak menahan.... kamu nye ....x berhajat nak jadi artis.....huhuhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
erk jd artis??hehe..xlayak pn..pemalu sgt..huhuhu~

lionteen said...

atuk yana yg artis tu yek.
oo..
cucu artis la ni..
kim slm kat atuk yek..
hehe

jg dr k..
mkn ubat jgn lupe..

y@n@ M!B said...

:lionteen:
hehe lionteen knl ye..;p
insyaAllah, yana jmpe dia yana kimkn slm lionteen..hehe..=)

Rinna said...

Wahh Yana tumpang glamer atuknya yer.. Tahniah pada Atuknya..yer.. dapat gelaran Dato' dari Sultan Pahang.. :)

y@n@ M!B said...

:Rinna:
huhuhu..bkn slalu tumpang glamer..;p
maceh2..hehehe~

.rafiq. said...

wah tahniah2. atuk kau yang berlakon cite lame2 tu kan.hehe.

tahniah2.

joegrimjow said...

wuhuu
mantap la
camne datuk dapat gelaran dato?

saya pakwe chitah kamu sape said...

Cik Yana, tlg make sure "saya chitah kamu sape" baca yg ni. Baru dia tau sape yg betul... dulu die x caya Yana cucu Anjang Aki... janji tau,,,

[z@ck] said...

kamu x dpt pngkt pape2 ke..
hehehe

SUHAIDA SUPALIO said...

tahniah ..ptt la pi kuantan..hehe..ish2..klu yana jd pelakon msti su plg bangga ..huhu..kt kan same2 pemalu..

SUHAIDA SUPALIO said...

amboi da pki hp baru..nak pinjam!!! huhu...gurau jer..kem salam kat aspar yer..mlm tadi jumpe korang xsempat nk borak pnjg..yana, bulan 3 or 6 su tunang,yana nak sponsor aper2 tak? hehehe...gurau jer..

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

ooo..ini keje kAu memonTeng ye?? cisss..sia2 kte simpati semalam yana mc x datang keje..ngAt kot sakitt..hohoho.ngadu b0s!!=P neway, congrats t0o ur atuk eh..(or dato' dah pown..)

y@n@ M!B said...

:.rafiq.:
aah..dia femes dgn cite anjang aki =)

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
huhu ontah la..rezeki dia kut..=)

y@n@ M!B said...

:[z@ck]:
saya dpt pangkat cucu mithali je..ngee~ ;p

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
huhu yana pn bangga klu dpt jd ahli muzik je pown..ngee~ ;p
waahhh tahniah2..ni yg jeles ni...sponsor2 tu tgk pada kemampuan..hehe...tp kena ajak yana dtg la majlis tu nnt =)

y@n@ M!B said...

:saya pakwe chitah kamu sape :
caittttt...kamu sungguh perasan mengaku pakwe citah ye..ish3~
naseb lerr aku ty citah tu pakwe dia ada bukak blog ke x (-_-")

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
oittttt..event ni ari ahad laaaa...semlm mmg saket prot...caitttt! sila bc btol2 ye cik citah oiii..geget kanggg..huhuhu~

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

setau kte..boifren no 1 xmen blog2 neh..yg no2 plak xreti tenet..no3 bz sangat xde masa nak on pc pown..so siapa kah gerangan 'saya pakwe chitah kamu sape' neh?? hurm..positif thinking..chitah laen kott...huhu

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
hulaweyy..ramai nau bf cik citah ni..huhu..tu la maybe dia pakwe pada citah len kutt..ngee~

joegrimjow said...

xkan rezeki je
tanye r dato
nak dapat dato jugak nanti

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
erm..yg i tau, org2 yg dpt dato'/datuk ni sbb byk wat khidmat masyarakat atau seorang bisnesman/woman yg hebat...tp klu u byk glesss duet,xtau nk labur ke mana, u beli je lah title dato' tu...ramai je org wat cenggitu..huhuhu..lgpn sultan pahang sgt murah hati..setahun dlm 150 org dapat anugerah..=)
nnt da dpt dato' jgn la xsinggah blog ni lg ye..ngee~

ahmad said...

tahnniah atok!!!

y@n@ M!B said...

:ahmad:
tq ahmad =)

niesz said...

hihihi..best nyer..niesz xtau lak atok kak yana ni artis ek..hihi..tahniah ek kat atuk kak yana..mesti best kan dpt g tmpt tu..ye la..bkn senang nk g sane..
bile kot niesz dapat g sane..hihi..

SAYA PAKWE CHITAH KAMU SAPE said...

ooooo SAYA CHITAH KAMU SAPE telah mengempatkan daku rupanya... takpe, nanti ku pancitkan tayar kete mu itu.... tapi di mana ya dapat kujumpai kete mu itu???? haaaa, yanamib ada bagitau dulu kat sorg Bangla web opis dia dan Chitah tu adalah opismet dia. sekang udah ku tahu.....

riBEna said...

wahhh
cucu aitis upenye kak yana
ziera tgk banyak kali
sia[ besa k
betol la atok kak yana yg slu belakon 2
hehehehe!
tahniah2
kim slm kak atok kak yana kk
hehehe!

dtg kuantan ek ari tu
kalo x leh la jmpe zieraaaaaaa
hahaha
(terperasan jap)

y@n@ M!B said...

:niesz:
hehehe..tq3..erm mmg best pn, sbb xpnh smpi b4 ni =)

cik EPAL said...

tak tembam pon dalam gambar..ok je ;)

y@n@ M!B said...

:cik EPAL:
Oh yeah?hehe..perasaan je kut =)

y@n@ M!B said...

:SAYA PAKWE CHITAH KAMU SAPE :
mcm psiko lak mamat ni..adeh (-_-")

y@n@ M!B said...

:riBEna:
hahaha..siap besarkn gbr tuu..maceh2 ;p
time g sane xde tenet la plak..kalo x mmg da mtk ziera lanje ikan bakar daaa...huhuhu~

nursarah87 said...

1st time visit cni,terus baca entry yg happy. tahniah kpd atuk kamu...=)

y@n@ M!B said...

:nursarah87:
oh mekaceh cik sarah..huhuhu ^_^

aDisH.sHidA said...

OMG....cucu artis rupa nyer di yana nie.....suka tgok lakonan atok yana...apa khabar yer dia skrg..kem salam ngan atok....smoga atok sentiasa sihat

YanaMIB said...

@aDisH.sHidA:: haha rajin tol baca entry lama² =P thanks babe! insyaAllah ai try smpikan salam yu to my atok ye..^_^

Nur Honney Robbi said...

atok akak pelakon...wiwit..suka tgk dy berlakon...skrg dh jrg daa tgk dia berlakon...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015