Nov 25, 2014

Harbour Town, Gold Coast | Tempat Shopping Barangan Branded!

Assalamualaikum...


Datang sini sehari lepas setel conference...conference hari Isnin-Rabu...hari Khamis tu free and easy kekdahnya...tapi kompeni dah plan angkut semua orang jalan²...supposed trip hari Khamis to Movie World sahaja! tapi abam² bomba nak shopping kat Harbour Town...tu pun terpengaruh dengan cerita kawan aku yang duk canang Habour Town banyak barang murah, branded lagi, best shopping moping...


Memasing eksaited nak beli souvenir untuk isteri² *ecece* so dorang mintak kompeni tambah destination untuk hari Khamis tu singgah Harbour Town sekali...satu direction je pun Harbour Town and Movie World...tapi transport agensi kat Aussie jenis ikut buku punya orang! ko shift direction lain walaupun tak sampai 5 km tetappppp kena charge!! AUD200 jugak lah kena tambah semata² nak pi Harbout Town je pon! hehh~   positif je lah...bila lagi nak perabih duit kompeni....#ehh  :p


Perjalanan pi Harbour Town...


Plan asal dreber amek kitorang kat hotel pukul 10.30am...tapi dah tambah 1 destination baru and Harbour Town bukak pukul 9.30am, kitorang mintak dreber amek awal sikit...pepagi tu kasi warm-up badan shopping² dulu...by noon baru pi Movie World...hehe~


 Sampai² je dreber turunkan kitorang kat sini...mana² tourist or first timer yang datang Harbour Town sila cari tempat ni untuk more info...amek map sekali...senang nak tengok kedai idaman korang tu kat mana...idak la menonong and buang masa dalam tu nanti....dalam map pun ada tunjuk sekali lokasi kedai² makan HALAL, toilet, etc etc...so datang Tourism Lounge dulu tau! ^_^


dalam lounge ni ada sediakan minuman...tea and coffee...FREE OF CHARGE!! sukati la nak minum banyak mana pun! hihi~  kitorang tak bekpes lagi pagi tu....lapar! T_T


selesa sangat tempat melepak minum²...tapi kitorang tak lepak lama pun....kitorang diberi masa 3 jam je untuk jalan² dalam ni....pukul 12pm dreber datang amek untuk pi Movie World pulak!


Jom shopping! :p



Ekceli Harbour Town ni sebijik macam JPO kat JB tu...harga barang² dalam ni pun lebih kurang JPO jeeeee...memang la semua branded...tapi bukan yang up-to-date punya fashion...yang season orang cakap...eh senang cerita baik ko shopping kat JPO je lahhh...takyah susah payah datang Gold Coast bagai...hahaha~


Aku tak plan nak shopping apa² dalam ni....in fact, aku memang tak plan nak shopping apa² selain souvenir bila datang Gold Coast...sebab ada kawan yang pernah stay Aussie dah bagitau awal², barangan kat Aussie mahal! not worth it! so oke lah....kita jadi shopping consultant je lah hari ni...huhuhu~


kawan aku cakap beli Coach online lagi murah dari beli kat GC...hihi~  kitorang memang masuk pun kedai Coach tu...keluar je kedai terus usha internet nak tengok harga online...jauh gak beza...and lagi banyak choice...sila lah jadi pembeli bijaksana okeh!  :)


sampai kedai bebudak terus kenot tahan nak beli jugak!!! eh kata tadi nak window shopping je? jadi shopping consultant je?? what happen??! hahahaha~


Percayalah! dah jadi mak mak ni, asal pi memana memang fikir anakkkkk je! aku rasa duit aku banyak perabih untuk Zafirah...lagipun banyak baju, seluar comel²...murah pulak tu...rembat je lerr...ekceli idak la murah mana pun! 3 lai baju $10...kalau convert RM selai RM10...ala t-shirt basahan je...sama je harga kat Malaysia kannnn...huhu~


Tapi Pumpkin Patch memang berbaloi beli kat sini...memang jauh beza harga sini dengan kat Malaysia...tapi bagi aku still mahal la kan...aku jarang beli baju² branded macam ni untuk anak aku...sebab rasa membazir...dorang pakai kejap je pon! huhu~  but depends lah kan...ada orang memang minat baju² berjenama...duit korang sukati korang lah nak buat apa...  :)


kalau convert RM jadi 45 ringgit sehelai baju seluar cenonet tu...mahal!! hahaha~


tunggu lah mama jadi jutawan kot terbukak hati mama nak beli baju² mahal untuk awak ye Zafirah...kehkeh~


dah penat jalan makan kat sini...ikutkan nafsu nak melantak Nando's...dalam ni Nando's halal ye...tapi masa kitorang nak pi tak bukak lagi...pukul 11am baru bukak katanya...perut tak tahan nak tunggu pukul 11am...so makan je lah apa yang ada...huhu~


kat sini dorang potong daging kebab guna mesin okeh! hahaha first time tengok! padan la cantikkk je hirisan daging kambing dalam kebab aku....huhuhu~


ni set kawan aku amek....$10-$15 gitu harga set macam ni...aku beli kebab je...apesal tah nafsu makan kat Aussie malu² nak keluar...hikss~


ni air aku...tapau dari Conference...bukan takat pen and memo pad je kitorang rembat....air mineral, air coke punnnn rembat sekali!! jimat oii! kahkahkah~  :p


Dah habis makan sambung jalan² lagi...ada lagi 30 minit kot sebelum dreber sampai...mujur lah kawan aku dah kaji awal² kedai apa yang ada dalam Harbour Town and apa yang dia dah target nak beli...sampai sini fokus kat kedai² yang dah target je...kedai lain tak masuk pun...huhu~


tak beli apa² pun...cuci mata je...ngee~


aku aim jam ni!! bila nak pi JPO ni papa?!!!! :p


Mesti korang perasan rata² kedai aku pi semua letak iklan sales! 50% lah, 70% lah...ekceli kat Aussie memang tengah Sales pun...nak dekat krismas kan?? haruslah sales menggila! huhuhu~


Last stop...


tapi bagi aku better beli kat kedai² area Surfer's Paradise...area Hotel kitorang...lagi murah...jauh gak beza harga souvenir kat Harbour Town and kedai luar... :)


Until next entry...insyaAllah~  (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nur Inani said...

bestnya jalan jalan :)

Nurzakiah Hanum said...

syoknyaaa

Noor Izmaliza said...

klu duit byk mesti syok soppin .. tp takat jpo pun ade baik labur duit kat negara sendri ...ye dak ...

Dkna Abza said...

baru berangan nak ke sana.. tak jadi la.. jom p JPO hehehee

Diana Rashid said...

memang tempat untuk jalan2 je nih..kan?/

yoorin melacolea said...

adeh.. jpo pon tak terpergi lagi.. nama je org johor.. hehehe.. kesimpulannya cuci mata je laa ye kat sini.. mana tau rezeki pegi sana plak.. dah tau tempat mana patut tak payah shopping.. hehehe

Liyana said...

rasa macam ada kat sana pulak bila baca entri ni hehehe

MissNadia said...

baju anak semestinya beli walau kat mana pun kita pergi :D

aizamia3 said...

betul tu.. kalau p memana.. mesti keperluan anak didahulukan.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015