Jul 30, 2013

Apa itu Ephyra??

Assalamualaikum...

24 Hours sticky post...for new entry please scroll down.



 
Sana sini orang bercakap pasal EPHYRA..Ramai yang sukakan hasil bagus selepas minum EPHYRA...aku pun dah mula terjebak dengan EPHYRA bila tengok kawan2 blogger aku duk canang kebaikan EPHYRA kat blog dorang...pheww~


Apakah itu EPHYRA?
Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato)yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.


JOM tengok apa kesan & hasil nyata selepas minum EPHYRA…





Memang berlambak produk kolagen di luar sana, tapi EPHYRA semakin mendapat tempat di hati ribuan pengguna setianya.


Kenapa EPHYRA lain dari yang lain? Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:

• EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis "white fish" yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran. (Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli tauuuu…)
• EPHYRA menggunakan kolagen yg terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yg kecik, yang mudah diserap oleh badan. 
• Kolagen dalam Ephyra mudah diserap - part ni yang paling penting. Tau tak kenapa ramai amik collagen tapi lambat nampak kesan? Sebab berat molekul collagen yg tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul collagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da). It's not about how many mg collagen content, tapi how small the protein is. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan kat badan.

Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton





Size collagen EPHYRA = kurang dari 1500Dalton, sangat mudah diserap oleh badan. Sebab tu dgn minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most collagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan. 


• Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti collagen yang banyak sekali ambil tapi amount yang sedikit tp berterusan.Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh buat kegagalan buah pinggang!


• EPHYRA ialah skin supplement, (minuman tambahan utk kecantikan kulit) ,tetapi bukan kulit sahaja yang akan dapat manfaat. Ada macam2 lagi manfaat lain selain kulit jadi cerah dan anjal. Antaranya:-
✔Energy booster ~ Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat. Siapa yang mudah lesu mmg nampak kesan sbb balik kerja boleh terus bersilat kat dapur. 
✔Rambut kurang gugur.~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth. 
✔Sistem pembuangan jadi lawas.~ bantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA 
✔Kuku jadi cantik dan bersinar. ~rawat masalah kuku mudah patah 
✔Cracked heel berkurang.~ tiada lagi masalah tumit merekah & kering 
✔Lingkaran hitam bawah mata berkurang. ~ lebih sekata tona kulit 
✔Mengurangkan sakit radang & sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan memang dah nampak kesan, untuk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah 


• EPHYRA terbukti berkesan seawal 7 – 14 hari! Boleh tgk youtube sharing dari ramai pengguna setia EPHYRA:

http://www.youtube.com/watch?v=4HBwvtDzp3E 

Nak tgk ramai lagi sharing tentang kehebatan ephyra boleh tgk di youtube :

http://www.youtube.com/channel/UCCTsCLa_voTpEbSEceypFoQ 


• Rasa EPHYRA paling sedap di pasaran, diakui ribuan pengguna EPHYRA Boleh klik link youtube utk dengar sendiri sharing pengguna ttg rasa EPHYRA:

http://www.youtube.com/watch?v=Ruixey1Gn1s 


• EPHYRA terbukti halal oleh JAKIM & Selamat oleh KKM, boleh lihat sijil di bawah. Banyak lambakan produk di luar sana claim kata selamat & halal, tapi mengejutkan bila check mmg takde berdaftar dgn KKM & Jakim. Penting sangat sebab bila ada KKM & Halal, terbukti produk selamat & tidak membahayakan kesihatan.









 




Untuk maklumat lanjut, boleh layari

1)website official - www.oceanlife2u.com
2)facebook- www.facebook.com/oceanlife2u
3)instagram- ephyra2u


Untuk info @ pembelian boleh email kami di info@oceanlife2u.com

Atau hubungi HQ 0341417889 atau sms 019 3999 238 


Apa tunggu lagi??!!! hari raya nak dekat dah....cepat glowy kan wajah-wajah anda supaya tak rosak gambar raya dengan family nanti....muahahaha~


Aku dah cuba! tapi later later aku share pengalaman aku dengan Ephyra kay! buat masa ni aku nak suruh korang sendiri minum Ephyra....jangan risau pasal rasa! sedapppp!!! rasa oren...paling sedap bila minum sejuk²...rasa nak minum lebih dari 1 sachet....aci tak?? hoho~   and trust me ladies, bab cantik-cantik ni encek asben pun kompem suka! percayalah! hahaha~   v(^_^)


now i'm officially Ephyra dealer yang sah! yeyy! boleh hubungi saya juga untuk pembelian 0133618800...harga terbaekkkk dari ladang!! ^_^


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semua org nak cuba
anum pun nak try la

Fazleyatul Aini said...

ramai blogger minum ephyra ni

Ujang9897 said...

fuiyo..!!

eima said...

tu ujang dah ckp fuiyoooo ... kire dah hebat la tu

eima said...

tu ujang dah ckp fuiyoooo ... kire dah hebat la tu

JunAina said...

Produk kalau bagus pengguna tak kisah untuk melabur sedikit.

ieda immi said...

x pernah dgr lagi nie ..

ilham haikal said...

wow.... menarik2.. survey2..

Liyana said...

Ala tgh mkn radiglow skrg ni haha. Klu nk ephyra jgk blh x. He

Liyana said...

Ala tgh mkn radiglow skrg ni haha. Klu nk ephyra jgk blh x. He

Yana Ujang said...

SAYA JUGA DEALER EPHYRA YANG SAH DI SELANGOR...

harap maklum!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015