Oct 19, 2012

Travel Dengan Baby

Assalamualaikum...

seminggu aku tak update blog...wohoaaa!! pecah rekod! :p   Alhamdulillah kami selamat sampai ke tanah air pukul 3 petang, hari Selasa lepas...tapi baru hari ni dapat update blog...jangan kata jet lag...body lag, mental lag semua ado! hohoho~

Banyakkkkkkkkk sangat benda aku nak cerita...dipendekkan cerita, mulai hari ni aku akan menulis pasal trip ke London je...daripada aku mula nak berlepas dari KLIA, sampai lah aku balik semual ke KLIA tu...hahaha~  satu hari mungkin akan update sampai 2-3 entry...memang muntah hijo korang baca nanti...kikiki~ *bajet rajin je nak menaip aku ni*   v(^^,)"

Sebelum mulakan cerita, aku nak pesan awal² ni, kepada yang meluat, menyampah, bosan dengan cerita² London aku ni toksah la bukak blog Life 101 buat sementara waktu...tekan je butang pangkah 'X' kat atas nunn...mudah bukan??? kita takmo nanti ada yang iri hati, dengki hati, busuk hati, makan hati dan hati-hati bila membaca cerita² London kat blog kita...oke?? peace!

Selamat membaca!! ^___^


***********************************************************************



9 Oktober 2012...flight kitorang pukul 11.15pm...terkial² jugak la nak pi check-in, drop-off luggage segala...first time kitorang pi oversea sendiri²... :')



Mekaseh mak, ayah tolong hantar anak cucu ke airport..huhu  ayah siap pinjamkan kredit kad in case ada emergency kat sana nanti...kitorang memang takde kredit kad..sebab macam tak perlu jek... pakaikan Zafirah baju Arsenal siap² sebab sampai sana memang nak terus terjah stadium Arsenal...pffttt! ^__^



First time pi oversea amek flight kat KLIA...so memang peghak, jakun segala naik train nak pi terminal...huahua~  :p


Zafirah tu dah mengantuk sangat sebenarnya...sian dia~ 


Tak lama pun menunggu untuk boarding...sebab bawak baby so ada priority lah kan...dapat masuk flight dulu...yeyy! *clap clap!*

Masa nak take off aku nyusukan Zafirah...takut telinga dia berdesing gitew...



Bila airplane dah stabil, cabin crew pasangkan basket and aku letak je Zafirah dalam tu...lena betul dia tidur..huhu  syukur dia tak banyak ragam atas flight...cuma kadang² dia terjaga untuk menyusu and rasa kurang selesa...yelah kita orang besar pun tak selesa tidur atas flight apa lagi baby...ye dak?  =)

Bassinet seat ni kena request ye...aku memang tekankan kat agent aku supaya dapatkan bassinet seat...dan pastikan dak encem pun dapat seat bersebelahan...kalau korang tak inform nak duk sebelah² laki bini nanti dorang bagi tiket ikut suka je...sebab priority dorang is the mother and the baby...bapak takde kena mengena dengan baby so bukan priority untuk dapatkan bassinet seat...aku pun tak faham kenapa begitu prosedur dia...macam pengalaman Redmummy time dia pi German...pi la cari balik entry dia tu...aku malas nak selongkar...hekhek~



Dalam beberapa minit lepas fly dorang hidang makanan...mak oiii...dinner tengah² malam...dah la masing² baru lepas melantak mekdi...aishh  tapi aku bedal je...sedap kot! hahaha  :p



Kebanyakan masa memang aku pangku je Zafirah...sebab dia nak nyusu...and dia macam tak selesa tidur dalam basket tu....so kadang² aku layankan cerita kartun tengok sama² dengan Zafirah...walaupun dia tak faham...janji dia diam udah! hoho~



Masa ni Zafirah memberak! tunggu turn nak masuk toilet...tukarkan pampers dia... =)


12 jam atas flight...tak lena pun tidur atas flight...sakit tengkuk, leher, belakang T__T

pukul 5am, sampai lah kami di Amsterdam! transit je pun kat sini...


 we're in Holland yaw!  ^____^



Solat subuh di Meditation Centre..ini BUKAN surau...tapi bilik khas yang disediakan untuk tempat sembahyang pelbagai agama...ramai orang Malaysia kitorang jumpa kat sini...mostly penyarah² UM lah...tiba² rasa seronok jumpa orang Malaysia..ngeee! ^___^


snap² gambar sebelum ke boarding gate...flight ke Heathrow jam 7am...


 atas flight jugak la aku dapat snap gambar gigi Zafirah...comel kan?? ngeee~


breakfast roti dan telur...aku makan sikit je sebab tak sedap! hahaha~  


 welcome to London yaw! (^___^)



Kami stay di Holiday Villa...perjalanan dari airport ke hotel dalam sejam lebih...depends pada traffic...masa kitorang sampai maybe time orang nak pi kerja...peak hour so agak jem...lenguh tengkuk duk dalam van...oh pengangkutan dari airport ke hotel dan dari hotel ke airport juga ditaja oleh CNi...^___^



bilik yang sangat cozy...baby cot juga disediakan...tapi tak pernah guna...Zafirah mana pernah tidur dalam baby cot...dia tidur bawah ketiak mama dia jekkk..kekekeke~


Lepas check-in kitorang terus siap² pi stadium Arsenal...oke yang tu aku story next entry...macam dah cukup panjang entry ni..hekhek...

kbai~!  :)









p/s:  bakal ada lagi holiday yang fully sponsored...syukur!

p/s:  tak tenteram pulak jiwa ni bila client duk tuduh² aku hilangkan dokumen dorang...wakluuuu~!!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

25 comments:

Anum said...

syoknya

Cik Honney said...

awalnya akak update..wiwit..nie yg xsabar nk baca nie...

http://wadahberbicara.blogspot.com/

hazman fadzil said...

YANA....Ujang ada call malam korang nak depart tu tapi aku baru balik abis keje kalau tak leh lepak makan kat terminal.... p/s : Buat je SEPULUH EPISOD pegi london ...ramai je orang suka baca...best dapat gak travel tips kan

Hafizah said...

bestnyer2....nnt ade lagi trip free lak tu..bestnyer2...(asik best je) haha...

Cik Eka said...

best best..
tak sabo tunggu part seterusnyaaa...

Cik Cyida said...

wah! bestnye..next next.. xsabar nak baca n tgk picture

mrs kayrul said...

lepas nie jadi peniaga gua la asyik keluar masuk baca entri trip ke london nie....tak dapat pergi, dpt baca pun jadi la

Cik Nurul Siezuka said...

Best2.. baik jer Baby Zafirah...

mizzy amalina said...

xsbr tggu next entry!! :)

Sue'zSuhaimi said...

tak saba nak tggu next entry...xcited nih...cepatlah yana update. ;)

aizamia3 said...

ok.. cepat2 arr.. update.. letak gambar dak Zafirah banyak2.. xmo tengok gmbar ibunya.. hahhaha..

psstt: dia dah baik dari selesema ke..? (sebelum pergi hari tu kan dia tak sihat)

ceritera-chinta said...

ala tgh kusyuk baca dah berangan mcm dekat london sama tetiba bersambung sob sobb....cepat lah sambung lagi hahhaha

Mimy Hamid said...

bestnyaaaaaaaaaaaa feeling oberseas la zafirah

CekbOlat-bOlat said...

bestt ni . *tunggu update*

PUAN SUE said...

yeY..UPDATE LG!

PUAN SUE said...

yeY..UPDATE LG!

erma nazillah said...

abg syg ade kt london..kak yana,sy nk join p london next time..haha

SweetLikeWhat said...

bestnyee...update lagi..tak sabo nak baca...

CikNaa said...

yeah! zafirah merase dh udara obesi.. syokkknyee..

nabila azmi said...

besnyee

noornazuha said...

salam kenal.....singgah siniiii terbaca kisah ni..hehe....bagi saya, tabah betul kalo bejalan bawak baby...saya ni kalo bejalan, ngan kwn or hubby jeh..belum rezki ada anak......:)..

ieda said...

seronoknyaa dikk
untung dpt ke london nieee
tempat yg akak anggan2 nak pergi huhuh , ada rejeki adalah kann
sure banyak cerita nie ;)

satu2 entry akak terjah .. suke tgk gelagat zafirah
untuk si kecik niee kecik2 layiee dah merasa jejak ke kota london .. lepas bie , bila besar sure dia nak gi sana lagi ekek ;)

eima said...

syooookkkkkkkkkkknyeeeee

nabilah_2908 said...

weee....dah tumbuh gigi..comel.. :)

bestnya dah sampai London.. :)

Azimah Ibrahim said...

hi salam kenal..nti blh lah share tips travel with baby k..

azimahapeace.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015