Oct 27, 2012

Madame Tussauds Terbaikkkkk!!!

Ini entry banyakkkkkkkkkk gambar...letih aku edit-upload...sudi-sudi lah tengok satu-satu ye...huhu



Hari ketiga di London...plan hari ni pi Madame Tussauds a.k.a wax museum! tiket masuk Mdme Tussauds pun CNi sponsor...weeeee! travel agent jugak yang settlekan pembelian tiket...kita just redeem je tiket tu kat kaunter nanti  ^_^    macam biasa, amek bas kat stesen Basewater Road (tak silap)...dekat je dengan hotel kitorang...



Still guna lagi tiket bas Original London Tour...setiap kali naik bas mesti nak posing-posing...sekali seumur hidup je kot aku dapat naik HOHO (hop on hop off) bas ni kannnn...kehkeh  :p



Dalam 15-20 minit, sampai lah kita kat stesen...err stesen...errr okeh aku tak ingat...tapi sangat dekat dengan Mdme Tussauds...jalan kaki tak sampai 5 minit pun! ^_^



Sebab travel agent kitorang dah belikan awal-awal tiket, so kita just beratur kat VIP entrance je..redeem je voucher yang agent kita dah bagi  ^_^



VIP tak VIP...panjang jugak la beratur nya....memang pagi-pagi buta sebelum pukul 10am kitorang dah keluar hotel terus datang sini....kalau lambat memang buang masa je lah nak beratur panjang-panjang tu...



Segala urusan membeli belah, bertanya-tanya soalan memang aku yang handle...dak encem cakap aku lagi terer speaking...terer lah sangat kan....yang aku tahu confident level aku je yang memang tinggi menggunung...kahkah  belasah je lah janji dorang faham apa yang aku mengarut... v(^__^)"



Siapa tah primadona nih...patung pertama yang kita jumpa...huhu! dalam ni tak boleh bawak stroller...so sepanjang berjalan dalam ni kena berdukung je lah si Zafirah tuh...


"bonjour..bonjour..."

Tiba-tiba kami disambut dengan papparazi yang sangat ramai! auww auww...bila lagi nak feeling artis...lalala!


Ramai orang ya hamatttt!! nak amek gambar dengan 'artis' pun kena beratur hokay! sabo je lerr



Minah pegang kamera tu pun patung wax jugak...dak encem matik-matik ingat patung ni manusia...sebab dia beria marah aku berdiri depan patung ni...sekali aku cakap mende tu patung...haaa gelak besar memasing! kahkah   :p

Ada banyakkkkkkkkkkkkkk patung-patung kita terjah...harapnya korang rajin lah nak meneliti semua gambar yang aku tepek ye...kalau takmo tengok, nak terus komen "bestnya..."  pun okeh...aku pasrah! wakakakaka  *tetttttttt*   v(^___^)"


ada Miley Cyrus, Tom Cruise, Johnny Depp *wewiitttt!* yang lain aku tak tahu nama  :p




tadi stage untuk watak-watak Hollywood...stage 2 watak-watak Bollywood pulak...James Bond dan mak beliau pun ado! ^__^

kat sini toksah la nak malu sangat berposing...belasah je...kekeke


then masuk bahagian sukan pulak...time ni Zafirah dah mula merengek...aku pun dah mula keletihan...pffttt

Bagus betul dalam ni ada sediakan baby changing room..eh kat London memang senang sangat nak cari public toilet dan baby changing room...senang cerita bila ada toilet, di situ juga ada baby changing room...sangat lah baby friendly kat London ni tau! tapi nursing room takde...so aku duduk je kat kerusi kat luar bilik air...bukan ada orang pun kat situ...maka tertidur la puteri kecik sorang tu dengan lenanyaaaaaa...lahaiiiii  bila dia tidur memang letih la nak mendukung sebab dalam ni kan tak boleh angkut stroller...aishh  no wonder la muscle-muscle aku gagah, kental...pehhh   :p



Walaupun anak lena mentido sesi berposing-posing tetappppp dijalankan! eh seumur hidup sekali je ko aku nak datang sini...so belasah aje lah kannn...hewhew   *princess Diana sangat cantik wooo...walaupun lilin je...tapi serius cantik...huhu



aku macam segan aa nak posing lebih-lebih kat patung MJ tuh...sebab ramai nau mata-mata memandang...wakaka  :p


gitewwww  :p



Ada satu part yang agak horror so tak boleh bawak baby...so papa sorang je lah masuk...takkan nak suruh staff situ pulak jaga anak aku kan...kang kitorang bukan dengar hantu menjerit, tapi suara anak aku jek paling kuat menjerit...kekekeke  kira aku and baby skip satu bilik lah...  =)


  

Ni lah dia Madame Tussauds...bangunan ni dinamakan sempena nama beliau...owner lah kiranya...kotttt! hahaha   part ni kitorang tengok gitu-gitu je...dorang tunjuk cara-cara menghasilkan patung lilin *boringggg!* :p


Watak-watak Marvel



Last stage kita tengok wayang Marvel 4D...MABELESSSSSS!!!!! serious wehhh!! tak pernah lagi aku lalui experience gini...eh siapa yang pi London tapi tak masuk Madame Tussauds adalah SANGAT RUGI ai tell yu!! rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! hoho  this is a MUST VISIT PLACE in London!! paham??! ngeee  *tetibe nak garang! eh bukan garang...kita cuma menegaskan fakta je  :p*



Sangat puas hati masuk sini...kitorang habis masa 2-3 jam jugak la melepak dalam Mdme Tussauds...banyakkkkk sangat benda nak tengok dalam ni...gift shop pun best! ada la jugak beli satu cawan...hadiah untuk diri sendiri...kihkih  ^__^

Destinasi seterusnya kita pi Harrods...next entry okeh...dak encem dah bising nak guna tenet...kahkah  sebok je! :p

bye!   (^^,)


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

CekbOlat-bOlat said...

fuhh . bby zafirah tgok patungg je . comell =D

cha said...

Gambar husband u dgn aishwarya rai tu amboi haha. Bestnya u pg sane tiket pun sponsor wahh sgt jimat okeh

♥ Nana BamBam ♥ said...

alamak jeles plakkk dapat bergambar dengan patung2 tu...nak gakkk..huhu

Wawa said...

We glee best! Bila la nak g sana. Ke takkan dapat jejak sana? Sobs!

e k i n ♥ y u s r i said...

syoknye zafirah, kecik2 dah dpt jln2

Cik Eka said...

hihihi..
kacau la dak encem tuu..
orang baru nak baca lagi..
best best...

asal on9 je mesti g blog kak yana,nak tengok orang pi london...

hehehehehe

bestnyeee...kekadang nampak zafirah lak cam patung.. hehehe

aizamia3 said...

semua gambar yang ada dak Zafirah ohsem.. ;)

tapi paling ohsem gambar dia pegang Madame Tussauds tu.. kiut.. ;)

Amoi Farah said...

kat London lagi banyak seyy lelagi si actor twilight kat amsterdam sedikit saja itu pon si jacob di letak display dalam kaca tak ley amek gambar haishhh

maszull said...

assalamualaikum yana..seronoknya dpt masuk n tengok semuanya...:)

hazman fadzil said...

HURMM..... blum ada lagi patung selebriti or tokoh dari malaysia ker ? dan kalau tak silap kat bangkok pun ade branch madame tussauds nie...

SweetLikeWhat said...

gambar sume cantik2..bestnyeeee

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, perghh banyak pengalaman, banyak posing. hoyeahhhhhhhhhhhh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015