Oct 24, 2012

Naik City Cruises



Masa jumpa manusia bertopeng tu kitorang on the way nak naik city cruise ni lerr...naik cruise pun free...CNi sponsor...hewhew~  cruise ni amek masa 30 minit untuk round² city...berjalan sepanjang sungai Thames...sebab tu namanya Thames Cruises   =)



By the time kitorang sampai jeti, cruise untuk sesi ni dah pun jalan...terpaksa tunggu 30 minit untuk sesi seterusnya...adeyy~   salah kan manusia bertopeng tu!! grrr~  buang masa aku nak tunggu² ni tau! -.-'



Budak bertuah ni bukan boleh duduk lama²...dia cepat bosan! dia perlukan aktiviti...dia tak suka pun main mainan dia...ada je aku bawak mainan dia datang London...tapi botol air tu jugak jadi pujaan...haa amek lahhh...janji dia nak diam! hahaha~  lagipun botol air tu sejuk...kat sana takyah riso nak cari air sejuk...air dalam botol air memang akan otomatik sejuk...umpama letak dalam fridge gitu...segarrrrrrr je tekak! ^__^'


30 minit kemudian...sampai lah cruise...naik laju²...macam biasa kitorang mesti nak duduk kat seat yang terbuka (topless)...nak amek angin London giteww...kekeke~



Dapat je seat terus nyusukan Zafirah...dahaga anak mama ni ye...sian dia   =)



Sementara tunggu cruise jalan aku duk perhati lagi gelagat manusia bertopeng...tu belakang dak encem kat tangga tu...nampak??hahaha~  yang tak layan tu mesti orang tempatan...grrr~  tiba² tension sebab kena paw gitu... =.=



Bila dia dah mula melasak, nak kan aktiviti, aku pass je Zafirah kat papa...turn papa pulak dukung yeee...ngeh³~



Bila papa nak snap² gambar, pass Zafirah kat mama balik...bagi pulak dia main bekas isi bedak, lotion segala...tu dia punya lahhh...untuk menukar² diapers dia tuh...hehh~  senyap la buat seketika...dapat la enjoy the scenery untuk seketika...seketika yeee...hahaha~



Bila dia bosan dia campak je bekas hijo tu...dah pandai main campak² sekarang budak bertuah ni tau...grrr~  pass balik kat papa...turn mama pulak snap² gambar...aa gitu la kekdahnya bila berholiday bertiga dengan baby...takkan nak suruh Zafirah pulak yang snapkan gambar kitorang kann?? tak pepasal Zafirah masuk Ripley's Believe it or Not...kahkahkah~  ;p



Sepanjang atas cruise memang ada sorang staff bertugas untuk beri penjelasan untuk setiap bangunan yang ada di kiri kanan kami...tapi aku tak dengar pun apa yang dia duk mengarut sebab sibuk melayan Zafirah...huhuhu~



Bila bot dah nak berhenti aku bawak Zafirah ke tingkat bawah...tempat berbumbung...panas sikit duk bawah ni...aku rasa Zafirah kesejukan duk belah atas sebab tu dia mengamuk...kikiki~  lambat betul mama nak paham  :p



Ni namanya Tower of London...di mana Queen Mary (queen of Scot) dipancung...eh kalau baca sejarah banyak lah kisah pancung memancung dijalankan dalam castle ni...pffttt~  kitorang tak masuk dalam pun...sebab tak sempat...ishh rugi lak tak masuk...free je pon! eh kitorang lah dapat free...sebab ada London Pass...aa yang tu kita story lain entry...hihi~

Then kita terus gerak balik...sebab dah petang dan masing² keletihan...pheww~



Masuk je bas, bagi nenen, terus Zafirah tido...yeyy! letih sangat ler tu...dengan cuaca sejuk lagi...sedappppp mentido kannnn! so mama papa just enjoy the sceneries untuk perjalanan pulang ke hotel...


 tak tahu building apa

 tak tau jugak..macam seronok untuk ditepek sekali dalam ni  :p

 pun tak tau building apa...kekeke~

Big Ben and House of Parliament  

 saja nak tau berapa banyak orang sana belanja untuk potong rambut...hikss  (-_-")

aku kagum tengok bangunan pejabat dorang , segala tingkap memang NO tinted! kira memang see through je...orang luar boleh nampak macam mana gaya dorang bekerja...ber-meeting...mengorek idung ke..ada presentation ke...interview...meja bersepah ke...segala²nya nampak jelas! ffuhhh  takde privacy betul...huhu~


oke habis dah cerita hari ke-2 di London...5 days to go...bahaha~  v(^___^)









p/s::  hari ni first time kena buat presentation ke bomba...moga semuanya berjalan lancar...amin~  (^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

cha said...

bestnya u. teringin nak naik cruise kt venice haha berangan je i ni

maszull said...

assalamualaikum yana...seronoknya dpt jenjalan ke sana best la...;)

Rozuan Ismail said...

wah syoknya naik cruise.huhu


p/s tahniah terpilih top traffic referral blog PCB

diana said...

nanti zafirah besar boleh jalan dah,boleh pi lagi..suruh di pulak jadi tukang ambik gambo..heheh

Cik Nurul Siezuka said...

aloo bestnyer... makin comel Baby zafirah ni..

sephia sophia said...

comel sgt la budak kecik tu....zafirah eh? comel sgt pkai bju tu...

nabilah_2908 said...

mujur la Zafirah tak campakkan bag ijo tu ke dalam air...hehe..

geramnya tgk dia..bambam... :)

aizamia3 said...

itulah dia bile time anak merengek.. sebelum dia terus merengek non stop baik kita fikirkan nak buat camane kan.. ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, haiiii bestnya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015