Oct 20, 2012

Redeem Original London Tour


Voucher yang kitorang dapat...sponsored by CNi...eh banyak jugak yang CNi sponsor dalam pakej ke London ni sebenarnya..hehe  kita story satu² k.... =)

Lepas jalan² Emirates Stadium, kitorang naik train pi Lancaster Square untuk redeem voucher "Original London Tour" untuk keesokan harinya...sebab kalau ikutkan pakej, transport untuk jalan² memang CNi dah cover...untuk hari pertama tu je tak cover...tu kitorang kena beli tiket train sendiri...7 pound seorang...untuk travel 24 jam ke Central London...and sebab tu jugak kitorang kena redeem voucher ni di hari pertama...kang kalau tunggu hari kedua kena bayar lagi duit transport sebab kaunter untuk redeem ni jauh dari hotel...memang kena naik train or bus...  =.=




Maka bersiar² lah kami di kota London...sejukkkk angin kat sini...tapi boleh je tahan...aku takde pun pakai sampai berlapis² baju...thermal wear pun tarak! pakai baju and jeans macam biasa, then tambah winter jacket je...baby pun macam tu...dia lagi seronok cuaca sejuk² tu...haha~



berhenti amek gambar je...kenangan gitu  :p


macam biasa tugas hakiki seorang ibu...bila anak melalak kelaparan kita kena bagi dia makan...mama papa pun berhenti lah rehat sekejap...rehatkan kaki yang dah mula sakit  :p



Sepatutnya voucher ni untuk satu hari sahaja...valid untuk hari Khamis, 11 Oktober....tapi kebetulan London Tour buat winter promo...start 1 Oktober sampai Februari tahun depan tak silap, beli satu tiket London Tour akan dapat free 24 hours tiket...so kitorang dapat tiket untuk 48 hours!! wow!! jimat lagi kos pengangkutan kat sana...weeee~  \(^___^)/



"you are so sweet la aunty..."

Kitorang redeem voucher ni jam 4.58pm hari Rabu...so tiket tu kitorang boleh guna sehingga hari Jumaat, jam 4.58pm....48 jam...pehhh!! memang meroyan la berjalan merata²...huhuhu~



Balik hotel dalam pukul 7pm gitu...kaki masing-masing memang dah macam nak tercabot! badan pun memang dah lembik sangat...dengan jet lag nya lagi...sampai je bilik terus pengsan..tak sempat nak bertukar baju ke hape....pengsannnnnnn!!! lepas tu terjaga pukul 3 pagi...hahaha   :p

oke habis story untuk hari pertama di London...next entry ialah untuk hari ke-2 pulak...stay tuned! ^___^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

diana said...

Terlepas bnyk entry kat sini..sedar2 tuan blog dah sampai london...hehe....

eima said...

eeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiii syoknye .. aku nk komen pe pun tatau tak sampai dan mungkin takan sampai kot

hazman fadzil said...

muka Zafirah dah macam blur kejap di situ... hahahaha

syamimihaziqah said...

Pehhh murah rezeki la akak husband & baby girl :D

aTy _faRed~ said...

bawak stroller ek...??

nabilah_2908 said...

rezeki yg tak disangka... :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. kalau kami nak pergi sana, harus jadikan akak punya blog sebagai guide. hehehhe thanks ever!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015